Şimdi Ara

SAR değeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar akıllı telefonların SAR değeri bidiğiniz üzere bi hayli yüksek(Özgül soğurma değeri anlamındaki SAR, akıllı telefonların vücuda yaydığı radyasyon miktarını simgelemektedir.) Telefonlar uçak modundayken bu oranda ne kadar bir düşüş olur? o kadar araştırdım bir türlü bulamadım

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sar degeri zaten mobil kullanim (3G ve edge ve telefon gorusmesi gibi ) ve birazda wifiden kaynaklanir ucak moduna alinca 0 a yakin bi deger alir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam yani bu internette yazan değerler 3G wifi telefonla görüşme vsvsvs. Hepsi açıkkenki maksimum değer mi oluyor
  • Bir de bu GSM hatlarının çekim gücü düştükçe de radyasyon oranında artış oluyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sine qua non -- 5 Şubat 2021; 0:16:27 >
  • sine qua non S kullanıcısına yanıt
    Yani ama mesela suan iphone icin yaziyorum piyasadaki en az sar degeri olan telefonlarin arasinda yani iphonedan korkamyin cok yuksegi bile az zararlidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iphone 5+ bilmiyorum fakat 4S in oldukça yüksek geldi değerleri bi bakın isterseniz fotoğraf ekledim
     SAR değeri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    suyun ph değeri kaç olmalı?
    7 yıl önce açıldı
    Voltaj ve Mah Değeri Hakkında
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Apple cihazları her daim sar değerinde yüksektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de telefonu aldıktan aylar sonra tanıştım SAR değeri ile... İşte minimuma indirmek için 3G, WİFİ dışında bir de uçak moduna aldığımızda ne kadar düşüş olur onu öğrenmek istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sine qua non

ben de telefonu aldıktan aylar sonra tanıştım SAR değeri ile... İşte minimuma indirmek için 3G, WİFİ dışında bir de uçak moduna aldığımızda ne kadar düşüş olur onu öğrenmek istedim

uçak moduna alındıgı zaman ipod dan farkı kalmıyor, ipodun sar değeri diye birşey duymadım sanırım sıfır olması gerekir uçak modundayken ama kesin konuşmuş olmayım yinede
  • ipod yaklaşımı oldukça mantıklı geldi bu akıllı telefonlar kapalıyken saat ötmediğinden gece uyumadan uçak moduna almaktan başka bir şey gelmiyor aklıma
    Yazan değerler zaten maksimum değeri ifade eder, çünkü yasalar gereği SAR değeri kısıtlanmıştır. Avrupa birliği yasaları vardır, CE yazması demek bu yasalara uygun olduğunu ifade eder. Ayrıca uzaklık arttıkça bu değerler hızla düşer bütün bir odayı kaplamaz aslında kaplar ama zararsız miktarlardır, yürürken atmosferden daha çok radyasyon alırsınız.

Siz yasalara uygun orjinal iphone'den korkmayın, asıl çakma telefon kullanan kişilerden uzak durmasını söyleyin nükleer atık sayılır. Uçak modunda telefonun SAR değeri yok denebilir hatta yoktur Wi-Fi kapalıysa.
  • sağ olun fakat bu; telefonların kamerasından, ekran boyutundan çok daha önemli bir hususken neden pek bahsedilmez halen anlamış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sine qua non -- 5 Şubat 2021; 0:18:52 >
  • Tüm idevice'lar için sar değerlerini burada detaylı bir şekilde bulabilirsiniz. Apple titizliğide her zaman yardım ve bilgi sayfalarında kendini gösteriyor. Ama geçen yıl araştırdığımda en düşük sar değerleri samsung cihazlara aitti. Fakat metal kasaya geçerlerse mecburen arttırmak zorunda kalacaklar.

https://www.apple.com/legal/rfexposure/
  • iletkenlikten dolayı mı kasanın plastik/alüminyum olması değerleri farklı kılıyor
    Kesinlikle metal kasa radio frekansını soğuruyor bu nedenle daha fazla güç harcaması gerekiyor yeterli sinyal kalitesini yakalamak için. Aynı şey iyi çekmeyen operator içinde geçerli telefonun iyi çekmediği yerde özellikle kapalı alanlarda telefonu edge moduna alırsanız hem pil süreniz hem radrassyon seviyesi düşecektir. Telefon sinyali iyi alamadığında gücü arttırarak bağlantı kurmaya çalışır.
    Kısaca apple plastik kasalı 3g 3gs gibi cihazlari ile güncel telefonları arasındaki farka bakın. kontrol etmedim ama mutlaka vardır.
  • uçak modunun sar değerini 0 yapacağını zannetmiyorum
  • Beyinsel fonksiyonlara etkisiyle ilgili yabancı bir belgesel izlemiştim de o yüzden bu kadar ince araştırıyorum
    bende o konuda çok titizim olabildiğinde kulaklıkla kullanırım. Gün içindede artık yeni özelliği sayesinde bilgisayarım üzerinden görüşme yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sine qua non

Iphone 5+ bilmiyorum fakat 4S in oldukça yüksek geldi değerleri bi bakın isterseniz fotoğraf ekledim
     SAR değeri

Hocam teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.