Şimdi Ara

Sarı Fiber Kablosu Çektirmek Gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fiber konusunda fazlasıyla bilgisizim kusura bakmayın. Evimizde 25 MB Superonline Limitsiz Fiber bulunuyor. (TV+ile) [Superonline müşteri hizmetleri bu şekilde iletti]

Bu fiber bildiğiniz eski usul lan kablosuna benzer olan kabloyla modeme bağlanıyor. (binadan gelen kablo, ne şekilde telaffuz ediliyor bilmiyorum) Yani şu görseldeki sarı kablolardan değil. Eski ev sahibi böyle bir çözüm üretmiş.

Evde hali hazırda kullanılan fiber kablosu:

Taahhütümüz bittiği için yeni bir pakete geçeceğiz. Evde annem yalnız yaşıyor, şu anda benim de gitmem mümkün değil. Arkadaşım evine yeni Superonline fiber bağlattı ve yeni biraz önce bahsettiğim görseldeki ince kablodan çekilmesi gerektiğini söyledi kurulum ekipleri. Ve evi delerek kurulumunu yaptılar. Kendi şuan oturduğum evde de aşağıda görselde olan fiber kablo ile kurulum yaptı. Annem yaşlı olduğu için eve gelenlerin rastgele evi delmelerini istemiyorum.

Yani ben evde hazırda kurulu olan internet kablosundan internet almaya devam etmek istiyorum, sarı ince kablodan çekilmesini istemiyorum. Bunda neye göre paket tercihi yapmam gerekir? Fiber olan herhangi bir paket buna uyumlu olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagkan007 -- 2 Ekim 2024; 16:32:6 >

• Anladığım kadarıyla binanıza FTTH gelmiş. Forumda FTTH gelse bütün evinin duvarlarını deldirecek insanlar varken, evine FTTH gelen de ben istemiyorum diyor.  

Şaka bir yana,

Vaziyeti doğru anlamak ve doğru yorum yapmak gerekir.

Binanızda Superonline kutusu mu mevcut? Bu kutudan rj45 ile mi internet alıyorsunuz? Bu kutu dönüştürülmüş ve FTTH mi yapılmış?

Yoksa siz Telekom altyapısı üzerinden Superonline mı kullanıyorsunuz?

• Şimdi şöyle ki fiber altyapıda iki tür var FTTH (yani daireye kadar fiber kablo geliyor) denilen bir de FTTB (apartmana kadar fiber geliyor dairelere cat kablo ile çıkıyor.) . Annenizin evinde hangisi var bunu bilemiyorum. Kesinlikle fiber kablo yok diyorsanız cat kablo ile gelen türden olabilir. Ama şöyle ki annenizin oturduğu apartmanda superonlinenın kendi altyapısı olduğuna emin misiniz? Superonline size Türk Telekom üzerinden vdsl abonelik teklif etmiş olabilir mi?

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam ben TT FTTB altyapıyı kafamda kaç kere FTTH ye dönüştürdüm ama TT'yi buna ikna edemedim bir türlü :D . Tüm dairelere nerelerden OBK kabloları giriş yapacak kafamda o bile hazır verin kabloları ben çekeyim siz gelin sadece dönüşüm yapın bile dedim kabul etmiyorlar bir türlü :D

• Herhangi bir şey yapmana gerek yok. Annenin binaya FTTH yapılmamış. Devam edeceksin. Paket değişince bağlanılan kablo türü değişmez.

• egolego kullanıcısına yanıt

İnşallah en kısa sürede siz de FTTH ye geçersiniz hocam :)

Hocam annemden fotoğraf istedim. Evde halihazırdaki modemin fotoğrafını gönderdi. Superonline ile iletişime geçtim binanızda fiber kullanıyorsanız hali hazırda direkt ona kurulum yapılır, delme çatma olmaz dendi ancak bu benin bildiğim kadarıyla fiber kablosu değil. Ancak tarifem bahsettiğim gibi fiber diye geçiyor. Neyi kaçırıyorum?

• cagkan007 C kullanıcısına yanıt

Rj45 üzerinden hizmet alıyorsunuz. Taahhhüt yenileyin devam edin bir şey yapmanıza veya kablo vesaire çekilmesine gerek yok.

• egolego kullanıcısına yanıt

Hocam binamızda Fiber var, hatta doğrulamak için biraz önce aradım Superonlineyi. Binanızda fiber gözüküyor siz isteseniz dahi ben size VDSL veremem dedi yetkili. Buraya bahsettiğim durumdan bahsettim, delme çatma istemiyorum eski kabloya kurulum yapılır mı diye. Zaten hali hazırda bizden fiber hizmeti alıyorsanız, aynı şekilde alırsınız herşey kuruludur, delme vb olmaz dendi. Ama bu benim bildiğim kadarıyla fiber kablosu değil, neyi kaçırıyorum?

Şuan mevcut modem bu:

• acr kullanıcısına yanıt

Benim de ilk aklıma şey geldi, binada FTTB Superonline var iken FTTH ye dönüştürüldü zannettim.

Teşekkür ederim. Hız fark etmez değil mi? Fiyat farkları çok düşük olduğu için 100 MB almayı düşünüyorum. Eski paket 25 MB idi. Uyum sorunu yaşanmaz değil mi? Teşekkürler.

100 ün üstünü almayın hocam bu altyapı için 100'ün üstü verimli olmayabilir. 100 de sorun yaşamazsınız.

Altyapı desteklediği sürece sorun olmaz, rica ederim

😉 İyi akşamlar.

Sendeki Superonline FTTB. 100mbit alabilirsin direkt onda sıkıntı yok. eğer binadaki MDU Switch portları Gigabit ise 1GE bile alabilirsin aslında. D Link MDU kullanıyordu galiba SOL, Onların portları Gigabit mi datashetten bakmak lazım. Binadaki kabin eğer açıksa içini çek bakalım hangi marka.

Not: SW'deki portlar Gigabit bile olsa faste alınmış olabilir o ihtimalde var birde 100mbit üstü paket almayacaksan da önemi yok bu durumun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.