Hocam TV'de 100/120 Hz panel varsa, 4K dahil 120 Hz'e hızlandırma yapar. Sorun olmaz. HDMI 2.1 olmadığı için, konsol ve PC'de kaynaktan 4K - 120 Hz alamaz. Ancak onda da, 1080p ve 1440p'de 120 Hz alma ihtimali var. |
Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri (2. sayfa)
-
-
Ohh,rahatladım yaw:))
Oyun işi eskiden di, film izliyorum ses sistemi ile..
Teşekkürler bilgi için.
-
Evet. 24 FPS filmleri de 120'ye hızlandırır.
Ayrıca, filmi hızlandırmadan, sadece titremeyi (judder'ı) azaltan ayarlar olması lazım. Çoğu filme en iyi o gider.
-
Fiyat benim aldigimdan 7 lbin asagi da.Çok iyi fiyat. Tabiki netten almak daha uygun ama ben pek buyuk ürünlerde amazon harici güvenip tercih edemiyorum. Traş makinasi ihtiyacim da vardi o yuzden 5 lira gibi bir rakami icimin rahat olmasina sayabilirim. Ha aldigim zaman gorseydim o fiyata belki indirim yaptirabilirdim 2 3 bin lira kadar. Sağlık olsun.
Hz olayini yukarida anlattim çok takilacak bir konu degil emin olun aldiysaniz güle güle kullanin. Deneyimlerinizi paylaşırsanız diger arkadaşlara da fikir olur. Ben 1 ayi geckin süredir kullaniyorum hiç pişman olmadim iyiki almisim dedim keyifle izliyorum.
1080 p de 120 hz var 4k ve ps5 de dahil 120 hz yok. Bunu bilerek alin yukarida acikladigim gibi benim icin kistas degil. Suan ki teknoloji ile belki bir nebze farkeder ama aman aman olmayacağini biliyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: zxvadsfTeknik yönden zengin açıklayıcı bir konu olmuş. Teşekkürler @I3arbaR . Hayırlı olsun TV.
Ben Oled yanığı meselesinden çekindiğim için başka marka bir mini led tv aldım. Daha getirmedi kargo.
Konudaki açıklamalarınız epey bilgilendirici.
Sırf yerli marka diye küçümsememek lazım.
O konuyu da detayli acikladim ama tekrar bilgi acisindan üstüne deyineyim. Oled ve plazmada evet yanik sorunu vardir yok denemez ama eskisi gibi degil piksel hizalama vs programlar artik tvlerde yüklü geliyor ayarlari acin kapattiginiz da temizleme yapar. Ha yine logo yanigi olurmu olur ama söyle.
Evde günde 3 4 saat tv izliyorsaniz yanmaz. Ama teknoliji magazasi , is yerinde sabit bir kanal sabahtan aksama kadar aciksa belirli bir sure sonra yanik oluşabilir. Dedigim gibi ben tv kanalini bile cok cok nadir izlerim gebelde dizi ve film internet üzeri max 3 4 saat aksamlari sabit bir logo vs yok izledigim yayinlarda o yuzden yanik vs olacsgini dusunmuyorum. Ha 10 saat de bu yayini izlesem yine olmayacak. Zamaninda teknoloji magazasinda calisirken sabit reklam donen oled ve plazmalar da logo yanigi olurdu ama kendimizin klip , film yayin actigimiz tv de olmazdi 3 4 sene de kullanirdik. O yuzden eskiden plazma kullanmis biri olarak da her hangi bir yanik soz konusu olmadi o zamanlarda divx , mkv izlerdim zaten tv de 3 4 saat acik kalirdi sabit kanal olsa bile.
Ha yine yanabilirmi olabilirmi olabilir. Ama hali hazirda tv alip blutlanma , isik hüzmesi gorecegime o riski alip 4 5 sene hakkini verse yeterli. Kalite konusunda birsey diyemem ama grundig yerli marka degil alman kalitesinde yerli uretilen bir malzeme yani bir arcelikle , vestel ile grundig emin olun bir degil bizzat gidip izlenebilir.
Magaza calisanlarin prim alma adina cokca soyledigi yalanlara hepimiz kaniyoruz malesef. Her teknolojik ürün 2 yil sonrasi risklidir zaten bunu bilerek alin. 120k verip de samsung lg philips de alsam o risk hep var zaten. Su piyasada bana gore alinmayacak markalar icinde sicak bakmadiklarimi yazmistim tcl de bunlarin icerisin de. Tcl qled fiyatindan cok asagida oled bence cok mantikli.
-
Hayirli olsun siz ve alan arkadaslar deneyimimi paylasirsa sevinirim. Yazdiklarimi detayli okursaniz ve 10 15 saat sabit bir kanal donmeyecekse cekineceginiz birsey yok emin olun gerisi sans isi.
-
Kampanya kapanmış heralde 63.000 gösteriyor. Ürünler kapali ve sağlam gelirse cok iyi yakalanmis bir fiyat bence. Tabiki piyasaya gore diyeyim 40k 50k bir tv icin bence cok pahalı lakin paramizin malesef degeri yok onyuzden piyasaya göre çok iyi fiyat diyebiliyorum.
-
Vatan Bilgisayarın gece indiriminden GRUNDIG 65GHO9900 48bin TL'ye aldım. 9900 ile 9700 arasında sanırım panel farkı var. Daha parlak bir panelle geliyor. Panel hariç başka fark yok sanırım. 9700 350cd, 9900 500cd olması lazım. Kargo daha gelmedi. Bu fiyata OLED TV aldığım için mutluyum. Deneyimlerimi TV geldikten sonra paylaşacağım alacak kişilere rehber olması açısından.
-
Bugun fiziksel mediamarkt magazasinda
65 9700 model 39900 tl idi. Hic aklimda yoktu ancak 120 hz olayi kafamda tam canlanmadigi icin satin almadim, biraz arastirip yarin belki alabilirim. -
Öncelikle hayirlisi diyelim ihtiyaciniz varsa güzel rakam. Hz olayi kafanizi kurcalamasin bence gerçekten boş iş. Ayni bizim internet alt yapimiz gibi. Musakilde oturuyorum sene 2024 hala eve fiber baglatamiyorum. 24 mbit internet bagli o bile cekse cekse 3 5 cekiyordur sen hesap et aldatmacayi yani.
-
Hayirli olsun çok güzel rakam denk getirmissiniz. Bu gece gündüz birden 10 15k indirim olaylari ne kadar saçma bir malin degeri olur onda yayinlarsin hop iniyor hop kaciyor aradaki optukleri musteri kar marjina bak. Tüketici aldatmadan hakem heyetine versek kazaniriz cok sacma.
Ben alirken aradaki fark icin baya nette gezindim arasinda ki fark icin ama 9700 icin bile bilgi bulamadim kaldıki arasinda ki fark nedir diye bulayim. Kiyasladiğim da ekranda da bir fark goremedim ki 9700 bile parlak geliyor bir tik kisaraknizliyorum ha panel degisiktir olabilir.Net bilgi malesef henüz yok.
Satis gorevlisi ayaklikdan baska bir farki yok dedi lakin yeni personellerin cok arastirip bilgi sahipleri oldugunu dusunmuyorum illaki bir fark vardir dedim. Belki 4k 120 hz olayi falan 9900 de destekliyor diye düşünmüştüm ki olabilir o fiyat farkina. Fiyat olarak da güzel kampanyalar yapmislar o rakama 9900 olsaydi zaten yinede üst model diye onu alirdim. Özetle farkini hala çözemedim kullaninca aydinlatirsan sevinirim. 120 hz mi usb 2.1 varmi gibisinden yani illaki ayakliktan baska bir fark olmali :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3arbaR -- 28 Temmuz 2024; 1:26:24 >
-
Hz olayına takılmamak mümkün değil, önem verdiğim bir konudur.
Oyun oynayan biri 2.1 hdmi girişi yok ise bu tv yi almaz,bence de almamalı, tabi benim gibi görüntü detayına takık değil ise, oyunlar 4k 120 hz ,bu özeliği sonuna kadar oyunlarda kullanmak isteyen başka tv ye baksın.Mesela bu ürün,Grundig 65 inç 9900 modeli 2.1 hdmi girişli.dv gibi özelikleri var,en azından belirtilmiş. 48 bin gibi fiyatla şu an satış da..güzel fiyat..konsol bağlayacağım , 120hz daha akıcı oyun oynarım diyen kaçırmasın. Yanlız fiyatlar sürekli değişiyor,takip de kalın bu aralar firmalar rekabet peşinde,mutlaka yakalarsınız.
Oyun oynamayacak sadece dizi film maç izleyeceklere 9700 daha mantıklı, 8 bin tl fark vermeye değmez bu farkı garanti uzatmaya çok rahat kullanırsınız, 6 bin tl gibi 3 yıl ek garanti alınabilir.
Şimdi bu tv ler 2 yıl mı 3 yıl mı garantili, arçelik bünyesindeki tv ler 3 yıl, bunda 2 yıl yazıyor. Kullanan arkadaşlar bizi aydınlatsın.
Bana gelince, ben sadece mkv filmler izleyeceğiz ve maç yayınlarına bakacağım için, 4k yayında 120 hz hızlandırma özelliği aktif oluyor ise sıkıntı yok.
Sizden ricam 4k bir film de truemotion denen olayı test etmeniz, yani akıcı görüntü devam ediyormu,takılma oluyormu.
Ben tv geldikten sonra detaylı açıklamalar yaparım buradan, yardımcı olmak adına.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 28 Temmuz 2024; 14:14:16 >
-
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.
Bu cihaz bu fiyatlarda satılır ise f/p ürün olarak çok kullanan olur, burada sizlerin verdiği bilgiler de , marka takıntısı olanlara da çok değerli açıklamalar olacaktır.
-
Teşekkür ederim. Size de hayırlı olsun. Güle güle kullanın. 9700 ile 9900 arasında ne fark var cidden ben de bilmiyorum ama birkaç yerde panel parlaklıkları ile ilgili bir fark gördüm. Hepsi o kadar. Kargoya verildi. Beklemedeyim. Gelince şu 4k 120Hz olayına bakacağım herkesi aydınlatmak adına. Malum bu konuyu önemseyen arkadaşlar var. Benim için çok önemli değil. Uygun fiyatlı bir OLED TV arıyordum. 3 yıl garantili olmasıda benim için daha önemli. Dediğiniz gibi gece indiriyorlar, gündüz öpüyorlar. O yüzden takip etmek lazım indirimleri.
-
Hocam sizin aldığınız tv 9900 modelin farkı benim gördüğüm 2.1 hdmi girişi olması,buda oyunlarda 120 hz 4k görüntü almak. Güzel bir özellik, ayrıca DV görüntü özelliğinin olması,farklar bunlar görülüyor. Diğer veriler bire bir aynı gibi,zaten ikisi de 2024 çıkışlı.
Grundig ilginç olan, detaylı bir ürün açıklamasına bile özen göstermemesi. İnşallah arıza çıktığında ilgilenirler.
-
Dediğiniz özellikler varsa bu fiyata cidden iyi bir TV. 4k 120Hz özelliğini evdeki PS ile test edeceğim. Ondan sonra net bir şey söyleyebilirim. Ama genel olarak memnunum bu fiyata OLED aldığım için. Grundig'in üretimi Arçelik tarafından yapılıyor. Arçelik ürün daha önce kullandım ve birkaç kez servis ihtiyacım oldu. Başım ağrımadı. Gayet malının arkasında durdu. İnşallah TV'de de başım ağrımaz. 3 yıl garanti var bir şey olursa da artık.
-
Garanti 3 yıl ise süper,2 yıl yazıyordu benim aldığım yerde.
-
Vatan'da 3 yıl garanti. Siz nereden almıştınız? Teknik özellik bakımından Grundig'in sitesi harbi çok kötü. Devlet sırrı gibi saklıyorlar detayları. Aman kimse öğrenmesin.
-
Trendyol dan aldım,servise sorarım,
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X