Merhaba oneriniz icin tesekkur ederiz. Tabi ki seçenek çok cebinizde ki ayirdiginiz butceye gore secimleriniz degisebilir. Lg ve samsung bu isin kompedani lakin buda arcelik üstlendi diye paneli va panel , panda panel üretmiyor. Konuda icinde bunlarin bahsi gecti. Grundig markasi bir alman markasi idi satis ve dagitimi arcelik üstlendi türkiye pazarin da lakin emin olun bir arçelik ve grundig kalite anlaminda kesinlikle ayni değil. Bunu bizzat giderek fiziki olarak test ettiginiz de kendiniz görebilirsiniz. Bir lg , samsung ne kadar premium sa grundig de bir o kadar premiumdur. Ben aldim diye övmüyorum lakin bu paralara en premium ürün bu dur aksini eden elde done olmadan fiziki test etmeyen ispat edemez. Olsa ben alirdim zaten emin olun. Yine belirtiyorum bu rakamlar bile bir tv icin çok afaki gelse de malum piyasa diyelim en en en iyisi suan bu. Benim aldigim fiyata yakin daha üst modellerini alan olmus ben her ikisinide inceleme sansim oldu ki ilk hosuma gittiğin de 9900 modelini icelemistim daha sonra 9700 inceledim. Görüntü kalitesi olarak fark goremedim hayatimda hic ps5 falan da baglamayacagim belki. Webos , tizen sacma bir işletim sistemi zorunlu üyelikler vs ayni iphone. Daha güvenli fasa fiso tamamen yolunacak kaz mantalitesi bana gore baska birsey degil. Akilli telefon ciktigindan beri android kullanirim ne hesabim calindi ne baska bir sorun yasadim. Evimde zamanin behrinde tx2 android box almistim 5 sene once suan o bile hala stabil calisir sadece lisanssiz bir urun huncelleme yoktu bazi programlar kullanilmiyor surumden dolayi. Yani samsung da alsam lg de alsam yeni teknolojiye gore taş çatlasin 5 sene kullanirsam iyi diyorum. O eski kalite malesef 200 k ya tv de alsan yasadigin ortamin neminin farkinindan bile 1 senede bozulabilir. Şans. Servis konusunda hic birini övmeyeceğim hepsi bana göre ayni belki firma ürünün arkasinda durur ama bizim servisler durmaz malesef. Yani lg premium samsung premum demez ayni hizmeti aliyorsun malesef 10 servisten belki 1 ine denk gelirsin 4+2 lik is yapan onada sevinirsin. Arcelik buzdolabim 2. senesi bozuldu mesela ki tercih etmem markayi normalde almam hediye olarak gelmisti.Bozuldu geldiler buzdolabimi değistirdiler yenisini üst modelini verdiler bende + yi aldilar. Ki zamaninda samsung lg vs markalari cok satmis biri olarak cok samimi arkadasim lg servisi idi ondan bile gorurdum problemleri ki cozme odakli biriydi ama elden bazen birsey gelmiyordu firma zora sokuyordu. Bu isin icinden gelmis biri olarak o sana premium gelenler bize gelmiyor malesef. Sonuç olarak siz bir marka fanatiğisiniz veya lg satis sorumlususunuz . Başka kimse qned oled diyemez izahi yok. Emin olun görmediginiz bir ürünün daha iyi oldugunu heleki qned in Oled den daha iyi olacagini düşünerek zaten basta biraz bilgisiz oldugunuzu düsünoyorum. Gidin bakin kiyaslarin görün sonra marka fanatikliği yapabilirsiniz. 65" bu fiyata qned de alamazsiniz cunku lg , samsung bir marka oldu bu markanin gideri de sizin cebinizden cikacak. Almanlarda grundig nasilsa arcelik dede öyle devam ediyor kalite , estetik ve uygunluk. Her ürünü bir degildir ucuzuda vardir. Ama bu tv ler farkli markada ki 80 100 k hatta 120k lik tvlerine kafa tutar emin olun. Deneyin , deneyimleyin , görün. Birde lg satamadiği paneli veriyormuşta bilmem ne nerden duyuyorsunuz boyle bilgileri hic bilmiyorum madem premium marka neden satamadiği panel oluyormuş o daha ilginç ve komik. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3arbaR -- 31 Temmuz 2024; 23:28:28 > |
Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri (4. sayfa)
-
-
Artık bu durumu uzatmasan, anladım sen bizden çok bilgilisin,donanımın tecrüben çok iyi, fakat biz yardım istemedik ki senden, karar verdik aldık. En iyi tv bu,herkes bunu alsın da demiyoruz.
Bahsettiğin ürünlere paramız yetmiyor, senden de farkı alıp , o tv yi almıyacağımıza göre..
Daha önce teşekkür etmiştim yine ediyorum. Kal sağlıcakla...
-
Daha tv kurulmadan servise ayar oldum. Bugün kuruluma gelmeleri için p.tesi talep oluşturduk. Hafta da bir gün geliniyor bizim buralara. Dün mesaj attım servise, yarın saat kaçta gelirsiniz diye, ses yok, mesajıda grundig sitesinden atabiliyorsun.
Az önce dedim ki gurundig arayayım servisin telefonunu isteyeyim,aradım Talebiniz açık bugün gelirler diyor, dedim hanımefendi dönmediler mesajıma, bugün gelmezler ise bir hafta daha beklemek zorunda kalacağım, verin bana telefon numarasını teyit edelim,telefon numarası bizde görünmüyor dedi. Kızdırdı beni, dedim neden vermiyorsun telefonu,neden sır gibi saklanıyor servis, bugün gelmezler ise canınızı yakarım dedim, tamam beyefendi diyor, ( içinden hadi oradan salak) diyor belki de..
Bugün gelmezler ise ben bu tv yi iade ederim o kadar kızdırdı beni.
Benim belki işim var dışarı çıkacağım, akşama kadar sizi mi beklemek zorundayım, ararsın bugün size şu saatler aralığında uğranacak dersin.
Abi yok ya, sadece elektronik değil bütün sektörlerde pandemiden sonra bir şey oldu,herşey tersine döndü.eskiden bize yalvarırlardı bizi tercih et diye,şimdi ise yüzüne bakmıyorlar, dikkat edin her konu da böyle. Düzen git gide bozuluyor Allah sonumuzu hayırlı etsin,..
-
1 saat önce servis geldi kurdu tv yi.
Şükür panelde sıkıntı yok,ilk izlenim güzel.
Benim için önemli olan 4k filmlerde 120hz desteği var.
Test ediyorum şimdi. İnceleme bitince yazarım. -
Incelemenizi bekliyoruz:) -
Yukarda panel tipi konusu geçmiş. LG, B2'den itibaren, B serisinde de Evo panel kullanmaya başladı. Arçelik'e o panelleri verdiyse, 9700 veya 9900'da uzun ömürlü Evo panel olabilir. Panelin Evo olup olmadığını, ekranın dibinden fotoğraf çekerek anlayabilirsiniz. Telefonların makro modunda, 2 cm'den falan net görüntü alınır.
Evo panelde, pikseller standart panelden daha büyük. Makro modunda piksel boyutu anlaşılır.
Mesela 2. nesil Evo (EX) panelli LG G4 65'ten çektiğim fotoğraf. Galeride ekstra zoomladım:
1. nesil Evo panelde de, piksel boyutu ve aradaki boşluklar bu EX'e çok yakın. Ona göre kıyaslanabilir.
Rtings'teki fotoğrafları atayım:
2. nesil Evo-EX panel:
Evo panel:
Evo öncesi WBC panel:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Kasım 2024; 1:24:43 >
-
Evo'yu anlamak için bir yöntem daha var. Tam ekran beyaz görüntü açın. Solda pembe şeritlenme varsa Evo paneldir. Şurdaki gibi.
(Pembe şerit olmaması Evo olmadığını göstermez, ama varsa %99 Evo.)
-
Arkadaşlar TV genel olarak gayet güzel. Tam bir F/P ürünü. Ekran kalitesi, menülerin akıcılığı, ses kalitesi gerçekten güzel. Bilindik markalara taş çıkartacak derecede. 9900 serisinde HDMI 2.1 olması hasebiyle 4K 120 FPS alabiliyorsunuz Playstation'dan. Ses kısmı beni gerçekten çok şaşırttı. Baslar, tizler gerçekten tatminkâr. Günlük kullanım, film izleme vs için uygun fiyatlı denk getirirseniz kaçırmayın. Sormak istedikleriniz varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
-
Yorumunuzu bekliyordum, teşekkürler. Hocam bir-iki üst mesajda anlatılanları denediniz mi? Panel hangisine uygun
-
Telefonumda makro modu olmadığından çekip bakma şansım olmadı. O yüzden bir şey diyemem. Bir yerden telefon denk gelirse çekip bakarım. Ama panel gayet güzel. Renkler, siyahlar, gri seviyeleri gayet başarılı. O yüzden ben çok takılmıyorum. TV tam bir F/P ürünü. Ne eksik ne fazla. Verdiğim paranın karşılığını aldığımı düşünüyorum. Benim için gayet yeterli ve başarılı bir ürün. Günlük film izleyeceğim, arada bir yayınlara bakarım diyen için 10 numara televizyon. 4K 120 FPS isteyen arkadaşlar 9900 serisini tercih edebilir.
-
Bu bilgide grundig ve arcelik den ziyade netleşmis oldu 9900 serisi 4k 120hz 2.1. Ben 9700 e henuz pc bağlamadim. Smartube dan baktigim kadari ile en son yayin 4k 60fps gösteriyor. 2.1 hdmi kablo alirsam bir ara pc den de denerim 2.1 varmi yokmu. Yada alan bir arkadas daha vardi o illa 120hz olsun istiyordu sesi cikmadi henuz. Oda netlestirebilir. Şuan benlik bir sikinti yok gayet keyifli izliyorum tabiki su aldatmacalar olmasa ve satan arkadaşlarda bilgili olsa en azindan alirken insanlara daha faydali olur ama malesef yeni nesil personel bilgisi 0.
Bu tv yi bana satan arkadas tv egitmeniyim demisti aradaki farki sorduğumda sadece ayaklik baska bir fark yok demisti ki ben illaki vardir demistim önemli olmasada gercek 120 hz mi demistim evet dedi kutuyu da gosterdi evet oyle yaziyor ama ben ekrani begendigim icin 60 da olsa fittim zaten. Yani egitmenin diyen arkadasin bilgisi bile buysa varin gerisini siz düşünün. :) Hoş bu yolla tüketici hakem heyeti yolunu aciyorlar haberleri yok ama iste benim gibi 47 k verip 48 e 9900 serisi denk geliyorken ugrasmak isteyen icin de iade firsati pek tabi olabilir. Benim icin problem yok sadece ayni paraya 9900 denk gelsin isterdim 15 gunu gecmeseydi direk iade edip üst serisini alabilirdim en azindan. 40k veren ixin birsey diyemeyecegim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3arbaR -- 3 Ağustos 2024; 23:53:9 >
-
Merhaba arkadaşlar, 9700 modeli kurduk ve 3 gündür ara ara testler yaptım.
Şimdi 9700/9900 arasında ki fark hdmi 2.1 olması yani oyun için kullanacakların işine yarayacaktır, 4k da 120 fps rahatlığı olacak. Servis den gelen arkadaşların da söylediği aynı şey,tek fark bu, panel ve diğer özelikler aynı dediler.
Siz madia player dan 4k film veya trt 4k gibi yayınlarda 120 fps özeliğini kullanabiliyorsunuz.
Akıcı bir görüntüsü var, ama ben tcl 120 hz tv de kullanıyorum,onda ki işlemci daha hızlı, en ufak bir takıntı yok tcl de, gurundig de akıcı ama bir kaç yerde ufak da olsa tv yayınlarında takılma alt yazılarda gördüm, bu tabiki yayın kalitesin den de kaynaklı olabilir. Mesela 4k film lerde hiç takılma olmadı.
Siyahlar muhteşem renkler çok çok güzel ama her yayında değil, yayın gücü zayıf tv görüntülerinde renkler çok pastel ve rahatsız edici, tabi bunları ufak tefek ayarlar ile daha iyi hale getirebiliyorsun. Çok farklı ayar menüleri ve özelikleri var,test ederek farklar görülebilir,bu zaman isteyen süreç.
Sonuç olarak iyi ki almışım,bu fiyatlara bu kalite çok çok iyi.
3 yılda garanti var. Ek garanti yaptırmak sizce mantıklı mı ve işe yarar mı.
İlerde ne olur bilmem ama bugün için çok güzel her şey,misafirlerim de çok beğendi, bir büyüğü var ise uyun fiyata yakalar isek alabiliriz dediler.
Tv ihtiyacı olan bu fiyatları yakalar ise kaçırmasın.
-
65inç oledler için 3 yıl ek garanti ücreti ne kadar acaba, servis söylemiş miydi?
-
Ben sormadım onlarda bahsetmedi. Aldığımız yer ler yapıyorlar, mesela trendyol gibi. 3 yıl trendyol 6250 tl,12 taksit ile yapıyor ama gurundig firma garantisi gibi olurmu bilemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 4 Ağustos 2024; 11:43:47 > -
quote:
Orijinalden alıntı: I3arbaRBu bilgide grundig ve arcelik den ziyade netleşmis oldu 9900 serisi 4k 120hz 2.1. Ben 9700 e henuz pc bağlamadim. Smartube dan baktigim kadari ile en son yayin 4k 60fps gösteriyor. 2.1 hdmi kablo alirsam bir ara pc den de denerim 2.1 varmi yokmu. Yada alan bir arkadas daha vardi o illa 120hz olsun istiyordu sesi cikmadi henuz. Oda netlestirebilir. Şuan benlik bir sikinti yok gayet keyifli izliyorum tabiki su aldatmacalar olmasa ve satan arkadaşlarda bilgili olsa en azindan alirken insanlara daha faydali olur ama malesef yeni nesil personel bilgisi 0.
Bu tv yi bana satan arkadas tv egitmeniyim demisti aradaki farki sorduğumda sadece ayaklik baska bir fark yok demisti ki ben illaki vardir demistim önemli olmasada gercek 120 hz mi demistim evet dedi kutuyu da gosterdi evet oyle yaziyor ama ben ekrani begendigim icin 60 da olsa fittim zaten. Yani egitmenin diyen arkadasin bilgisi bile buysa varin gerisini siz düşünün. :) Hoş bu yolla tüketici hakem heyeti yolunu aciyorlar haberleri yok ama iste benim gibi 47 k verip 48 e 9900 serisi denk geliyorken ugrasmak isteyen icin de iade firsati pek tabi olabilir. Benim icin problem yok sadece ayni paraya 9900 denk gelsin isterdim 15 gunu gecmeseydi direk iade edip üst serisini alabilirdim en azindan. 40k veren ixin birsey diyemeyecegim.
Şu ana kadar benim tespit edebildiğim farklar HDMI 2.1 ve panel parlaklığının bir tık daha fazla olması. Onun haricinde günlük kullanımda sizin için çokta bir fark yok açıkçası. Ha 48'e 9900 denk gelseydi alsaydınız iyi olurdu. Çokta mühim değil bence.
-
TV'yi akşam her kapattığınızda hem soft hem de hard temizleme yapıyor kendisi otomatik. Bu gerçekten güzel bir özellik. OLED'in ömrünü baya uzatır. O yüzden ek garantiye bence gerek yok. 3 yıl garantisi var zaten. OLED'lerdeki en büyük problem yanma olayı. Ev kullanımında zor, bu temizleme olayından sonra bence imkansız gibi bir şey. Tabi yine size kalmış.
-
Uydu yayınını baz almayın bence görüntü kalitesi için. 4K filmler muhteşem gözüküyor. Yayın kalitesi ile ilgili renklerin pastelliği. Şu an en büyük 65 inç var OLED tarafında. İşlemci ve RAM beni gerçekten mutlu etti. Menülerde gezinirken, film izlerken vs hiç takılma yok. Özellikle 50 GB 4K film ile VLC'de ileri sardırıyorum salise fark yok. Bastığım gibi sarıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hellboysuloTelefonumda makro modu olmadığından çekip bakma şansım olmadı. O yüzden bir şey diyemem. Bir yerden telefon denk gelirse çekip bakarım. Ama panel gayet güzel. Renkler, siyahlar, gri seviyeleri gayet başarılı. O yüzden ben çok takılmıyorum. TV tam bir F/P ürünü. Ne eksik ne fazla. Verdiğim paranın karşılığını aldığımı düşünüyorum. Benim için gayet yeterli ve başarılı bir ürün. Günlük film izleyeceğim, arada bir yayınlara bakarım diyen için 10 numara televizyon. 4K 120 FPS isteyen arkadaşlar 9900 serisini tercih edebilir.
Tam ekran beyaz görüntü açıp, sol kenarda pembeleşme olup olmadığına bakılabilir. (Yandan bakılırsa daha çok belli olur.)
Pembeleşme varsa, %99 Evo paneldir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Ağustos 2024; 15:1:46 > -
Bu resmi tv de hangi renk de çekmemiz lazım.
-
Şuan kampanya kovaliyoruz 2. yi alacagiz insallah. 9900 48k fiyata acilirsa onu alacagiz denk gelmezse 40k 9700. Evi panelmis falanmis filanmis takilmiyoruz artik. Tv guzel basarili f/p ürün baska muadil.yok malesef gelen izleyen gören herkes begendi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X