Şimdi Ara

Satılan Aracın Geri İade İstemi? Lütfen yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2010 Haziran ayında, bir araç sattım. Alıcı yetkili servisine götürdü, sanayide iki ayrı özel servisine götürdü, bir motor ustasına kaldırtıp baktırdı, kaportacıya götürdü. Velhasılı kelam 2 gün boyunca araba kontrol amaçlı kendisinde kaldı.

En son geldiğinde yetkili servisin km'sinin orjinal olduğunu, motorunun iyi durumda olduğunu, kaportasının boyasız olduğunu söylediğini belirtti. Arabayı bende öyle almıştım zaten.

Aradan 10 ay geçtikten sonra dün geldi, aracın km'si ile 2007 yılında oynanmış. Tahmini 100 Bin km'lik bir fark var. Bir kaç tane galericiye gittik, bütün galericiler alıcının sorumluluğunda olduğunu, alırken tamamen incelemesi gerektiğini, km'sini düşüren adama ulaşmanın artık imkansız olduğundan hareketle kendisini suçlu buldular. Ancak adam halende ben zarar ediyorum, bu zararı paylaşmamız gerek yada aldığım fiyata geri al diyor. Aldığım adamla bu durumu paylaştım, adamın ifadesi de aynen bu; ben sana dilediğin yere göster, kusuru varsa alma demedim mi? Ki zaten aldığım adamda da kabahat yok, o da düşük km sanarak almış ve satmış.

Adam şimdi km'si düzgün olsaydı piyasasının 2 bin lira üstünde satacağını iddia ediyor; galericilerde düzgün halde bile bu kadar etmez diyor.

Bu durumda siz ne düşünürsünüz? Bende adama; alırken baktırdın, yetkili servis sana km'sinin orjinal olduğunu söylemiş şimdi de bu lafının arkasında durmuyorsa benim bir kabahatim yok dedim ama içim rahat değil. Yetkili servisten ekspertiz raporu alsaydı sıkıntı olmazdı ama elinde resmi bir belgede yok.

• Alanın hatası. Ortaya söylüyorum. Böyle bir arabayı söylemeden bilerek satan en adi alçaktır. Bilmeyerek sattı ise bir sözüm yok. Ben de aldığım arabanın km'si ile oynandığını 4 ay sonra farkettim. bana satan adamın bunu bilerek sattığını zaten biliyorum. Ona açtım telefonu. Ben bu nu iyice araştırmadan aldım. Hata bende. Yapacak bir şey yok. Fakat sen bana bunu bilerek sattığın için hakkım sana haram olsun dedim.

116.000 km diye aldığım araba 190.000 km imiş. Hemen yetkili servisin yolunu tuttum. 2000 TL masraf ettim. Çünkü kıllandım. Fakat servis km'sini sorun etmememi, düzenli bakımları yapıldığı takdirde çoook uzun seneler binebileceğimi söyledi. Ben de artık km'sini hiç dert etmiyorum. Üstelik Diesel. İmzamdaki araba.

Senden alan adamın 10 ay sonra geri gelmesi çok ilginç. Arabadan hevesini aldı sanırım. Geri vermek istiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.