Şimdi Ara

Satılan her 3 elektrikli araçtan birisi Togg T10X oldu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
4
Favori
8.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    araç satıldığı anda %20 KDV ve %10 ÖTV şak diye devletin kasasına giriyor. her yıl alınacak MTV ve Elektrik şarjından kazandığı KDV gibi gelirler say say bitmez. eğer bu milletin parası ise milletin parası çoğalmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 5 Kasım 2024; 00:05:30 >
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    1. Elektrikli motoru endüstri meslek lisesinde bile öğrencilere yaptırabileceğinizi biliyor musunuz.
    2. Kendi pilini kullanan kaç elektrikli otomobil markası var acaba? Köklü büyük markalardan bahsediyorum. BMW, Mercedes, Toyota , daha onlarcası. Ürettiği elektrikli arabalarda kendi pilini kullanmıyor biliyor musun.
    3. Başka bir markanın mülkiyet hakkını parayla satın almışsınız diyon ya arkadaşım ( Canım benim) Güleyim mi ağlayayım mı? markayı biz kurduk. TOGG adını biz koyduk neden başka markayı satın alalım. Türk Firmasının İngiliz BMC yi, Fransız LC Waikiki yi satın alması gibi ya da ilk deneme Saab'ın eski otomobilinin fikri mülkiyet hakkını 50 milyon Euro karşısında satın alma gibi olsa tamam diyeceğim de anlattıkça teknik bilgi yetersizliğinden hepten batıyorsun.
  • sissil S kullanıcısına yanıt

Nesini açıklayacaklar ? Kıt kanaat geçinen, araba almayı rüyasında bile göremeyen gariban vatandaşın iliklerinden kemiklerinden çekilen ÖTV KDV vs ile zengine faizsiz kredi veriliyor altlarına araba çekiliyor, babayiğitler de ayakta tutuluyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TOGG'un açık ara birinci olarak listeye gelmesi iyi güzel bir haber fakat şapkayı önümüze koymamız lazım, yerli ve teşvikli bir araç niye bu kadar az satıyor diye sormak lazım, ite kaka yaptırıldığı için kulaklarının üstüne yatıp durdukları aşikar, Umalım ki 2025'te bu yönde olumlu değişiklikler yaparlar.

Aracı şimdiye dek 3 farklı yerde denedim, tartışmasız araç kaliteli ve fiyatına göre de çok iyi durumda. rakiplerinden sadece Tesla yazılım avantajıyla öne çıkıyor fakat tasarımı kullanım detayları benim alacağım bir araç değil

Aracı alıp memnun olmayanlara ve olanlara bakarsanız çok alakasız şeyleri dert edinenleri görebilirsiniz, bir sıkıntı çıktığında servis kaynaklı memnuniyetsizlik ise tamamen TOGG'un yeni bir üretici olmasından bu işlerde saha tecrübesi olmamasından kaynaklanıyor, firmanın bunlara nasıl çözüm bulacağını göreceğiz. ben youtube'ta TOGG incelemelerine bakıyorum genelde şaşırıyorum, bu araçlar malesef artık bilgisayar gibiler ve insanların birazda o noktada kendisini geliştirmesi gerekiyor, üreticilerin motorlu araçlardaki sorunsuz araç çalıştırma becerisi elektriklilerde aynı durumda değil, biraz sinir bozucu gelsede biraz eğitim almak üzerine eğilmek gerekiyor araca hata yaptırtmak malesef kolay, soracağınız kimse'de yok :) herkes yabancı. T10F modelinde yaşanan tecrübeleri sorunsuzluk olarak görebilirsek 2025 ve sonrası satışlar artar.

• cihat52.5 kullanıcısına yanıt

İyi güzel diyorsunuz da, kendi aracınızı çok ucuza verip haksız rekabet yapamazsınız. Size göre 1 milyona verilsin araç. Diğer markanın sahibi olsanız ne dersiniz? O kafayla bakacak olursak Türk içkileri de yurt dışında su’dan ucuz.

• Stones kullanıcısına yanıt
    Benim aracım opel. Haliyle Avrupa aracı vergisi ıvırı zıvırı derken fiyatı 2ye 3e katlanıyor. Burda tartıstıgımız konu yerli ve milli diye öne sürülen aracın burda pahalı orda ucuz olması. Sacma sapan vergi politikaları bizim elestirimiz. Evet burda pahalı olan yerli içki ve diger yerli diye söylenen ürünler dısarıda daha ucuz. Her yönüyle kapı aynı yere acılıyor. 'Adaletsiz vergi düzeni'. Not olarak sunu da ekleyeyim ben bu aracın tedarikci firmasında çalısıyorum. Kaca mal oldugunu cok iyi biliyorum. İnanın 1.8 in yarı fiyatına mal ediliyor bu yerli togg.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Puhahaha elektrikli motordan ustanın ne anlamasını bekliyorsun? Bakır bobinleri eliyle mi saracak :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

ne alaka arkadaşım bu ülkede üretilip satılan togg dan fazla araç var onlarada yap ozaman öyle bir yardım ?

tofaş ford renault karsan hyundai neden bunlara yapmıyorsun ?

Togg dan daha yerli bu araçlar .

kafanı kullanarak cevap yaz bana boş vaktim yok bir dahakine cevap yazmakla uğraştırma

• @Metin Yasir Akpınar Hocam,

Kaynak olarak şu linki paylaşmışsın:

https://www.odmd.org.tr/folders/2837/categorial1docs/4767/ODMD%20Bas%C4%B1n%20Bulteni%204%20Kas%C4%B1m%202024.pdf

Ama orada markalar var, motor tipi bilgisi yok, daha doğrusu bir markanın ne kadar elektrikli araç satışı olduğunu nereden buldun? Acaba basına özel daha ayrıntılı veriler mi var?

Togg: 20.140

Tesla: 7.367

BMW: 6.576

KG Mobility: 3.982

Mercedes: 3.932

Hyundai: 3.708

MG: 2.426

Peugeot: 2.349

Mini: 2.231

Citroen: 1.868

yazmışsın,

Kaynaktaki PDF'in 17. sayfasında evet Togg 20.140 ve Tesla 7.367 doğru ama BMW mesela? BMW için 6.576 demişsin. Kaynakta BMW karşılığı 17.277 yazıyor. Bunun 6.576'sının elektrikli olduğu nerede yazıyor bulamadım.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Şevval Sam bunu beğendi.

• jethoca kullanıcısına yanıt

bak farklı konulara açılıp gidiyor anlatamadığımız konu şu bu araç milli ise bu insanlara ötv kdv zülmunu yaratma avrupa kıskanıyor diyenler avrupada en leş araba kaç lira abd de 1 haftada çalışmayla araba alınabiliyor ve bu gerekli olan şeye ulaşmamızı engelleniyorsa satış rakamlarını sunarak kimseyi kandırmasın faiz lobisi almıştır helal parayla alacak insan çok nadirdir o aracın değeri en fazla 1.2M dur. asgari alamaz ama orta sınıf bile zorlanırken kimse yorum yapmasın bi zahmet.

• sissil S kullanıcısına yanıt

Togg un yerlilik oranı az olabilir. ama Milli bir marka. TOGG tutununamaz ise AKP gider daha kötüsü umutlar söner. bu umut ışığı 10-15 yıl zoraki de olsa yanmak zorunda. sonrası kendiliğinden geir.

• Faizini milletin cebinden ödettirdikleri ucuz krediler sayesindeyse olabilir, normaldir.

euroncap testine girmeden edirneden dışarı çıkamaz, nereye almanyaya satmak?

• Kar amacı gütmeyen şirket , togg

Ona buna vergi , deliler gibi kredi kampayanları ve rakiplerine göre çok ucuz

Şuan için milletin sırtna yük

İnş maliyeti düşürürler ve ihracatı başarırlarda çöpe gitmez bu iş

• kkvan kullanıcısına yanıt

Söylediklerinizin konusunu açar mısınız,forum aydınlansın?

Olur mu canım kredi kartlarımızdan artık 750 lira alamayacaglar gazandıh mücadelemizi.

Ötv, Mtv, Kdv, Öiv, Gv bilmem ne vergisine en ufak ses yok, bu gibi toplumun gerçek meselelerine sanat sepet tayfa ses etmez, sözde toplum önderleri gık çıkarmaz gredi gartından 750 lira alamadılar kazandık derler. puhahaha.

• Türkiye'de bir çok marka 0 faiz kampanyası yapıyor

Hangisi için bu soruyu sordunuz?

Alanlar krediyi ödemiyor bizden çıkıyora mi getiriyorsunuz?

20 yıl vadeli TOKİ kredisi alıyor insanlar,para sizden çıkıyorsa söyleyin ev almayıp barakada yaşasınlar

• cseyfe kullanıcısına yanıt

Yazdıklarınızın Konusunu açar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 5 Kasım 2024; 8:28:56 >
  • BYD'yi gerçek fiyatı 700binden satsınlar görelim kim Togg alıyor. Sırf Togg pahalı olduğu anlaşılmasın diye vergi üstüne vergi bindirdiler. Halkına BYD alabilecek paraya 10 yaşındaki arabayı reva gören zihniyet müslümanım diye oy topluyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.