Şimdi Ara

Satrançla ilgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar elo kazanip fide master international master gibi unvanlar kazanmak icin lichess.org ta oynamak yeterli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bu işin profesyonel tarafı mı? benim bildiğim kadarıyla fil çapraz gidiyor

• 156b kullanıcısına yanıt
    Lichess.org gir hocam hem satranc öğretiyor hem bulmacalar var cok guzel bi site.30 dakikada 1 turnuvalar oluyor ve sanirim puan kasilabiliyor.Dusunsene insanlar ne basarin var diye soruyor.Satrancta onursal usta unvanim var diyorsun.Bence harika.Satranca saygi duymayacak bi insan yeterince akilli degildir.

• uluslararası bir turnuvaya katılmadan olmaz sanırım. Bilgim yok. Bence.
  • Boş iş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerrohero

Boş iş
    boş iş mi ? bi konuyla ilgilenmiyorsan o konu hakkinda yorum yapma.satrancla ilgin alakan yok ama sirf yazayim diye yaziyorsun.Bos is oldugu icin dunyanin her yerinden insan unvan kazanmak icin oynuyor zaten degil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: AcemiKovboy

boş iş mi ? bi konuyla ilgilenmiyorsan o konu hakkinda yorum yapma.satrancla ilgin alakan yok ama sirf yazayim diye yaziyorsun.Bos is oldugu icin dunyanin her yerinden insan unvan kazanmak icin oynuyor zaten degil mi

Alıntıları Göster
    Ben turnuvalara katılıp özel dersler bile almış birisi olaral söylüyorum.

Satranç boş iş. İnan bana.

En azından yurt dışında maddi değeri olan ödüller kazanma ihtimalin var. Burada o da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC8BE145A -- 22 Aralık 2018; 21:4:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antibiyotik ile ilgili soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AcemiKovboy kullanıcısına yanıt
    Gel vs hayatına kaybedersen evini arabani alırım

• kendini gelistirmek acisindan diyorsan klasik satrancla internet satranci farkli oluyor. internette oyunlar kisa surer genelde 3dk blitz falan. klasik oyunlar saatlerce surer. klasik oynayacak insan bulman lazim ve baya acilis vs teori ezberlemek gerek. klasik turnuvalarda elo kazanabilirsin.
  • Satranc oynamak isterim pm at hocam

• mrnick M kullanıcısına yanıt
    Lichess'te ismim alperyigit hocam :)

• Strateji geliştiren herhangi bir şey boş iş olamaz.4-5 hamle ilerisini gorebilmek icin oyuna basladim ve zevk aliyorum.Boş iş diyerek butun satranc sampiyonlarina hakaret etmis oluyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: maestro36

Strateji geliştiren herhangi bir şey boş iş olamaz.4-5 hamle ilerisini gorebilmek icin oyuna basladim ve zevk aliyorum.Boş iş diyerek butun satranc sampiyonlarina hakaret etmis oluyorsun.
    Evet etmiş oluyorum. Çünkü boş iş.

Ayrıca strateji geliştiren herhangi bir şey sırf strateji geliştiriyorsun diye boş iş olmaktan çıkmaz.

• Bune olum risk alıp kazanmak yok oyunda belli bir metası olan oyun savaş alanında bu böyle olmaz satranç bana hitap etmiyor zekamın çok altında.
  • lichess gerçekten inanılmaz bir site. hem kullanışlılık, hem sunduğu imkanlar, hem de yazılım altyapısıyla inanılmaz yapmışlar. umarım chess.com gibi "vampir mode on" yapıp ota-moka para dilenmeye ve siteyi kullanmamızı engellemeye başlamaz. ben yeniyim baya, keyif almak için oynuyorum, öğrenmeye de çalışıyorum tabi. ama asıl amaç keyif.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karagürz

Bune olum risk alıp kazanmak yok oyunda belli bir metası olan oyun savaş alanında bu böyle olmaz satranç bana hitap etmiyor zekamın çok altında.
    satranç zekadan (yani düşünebilip hesap yapabilme yeteneğinden) çok hafıza ve dersini sıkı çalışma işi diye biliyorum. tabi işin ehilleri daha iyi yorum yaparlar.

yani bakıyosun byük ustalar karşılarında normal bi oyuncu bulduklarında böyle hiç beklemeden anında hamleler yapıp karşısındaki adamı madara ediyolar, bunu görünce biz tabi şöyle düşünüyoruz, hani adam tüm ihtimalleri anında hesaplayan manyak bi kafaya sahip gibi düşünüyoruz. ancak aslında o büyük ustalar çok uzun süre ders çalışıp formasyonları ezberlemiş kişiler, hafızaları çok güçlü, ve hamlelerin %90'ını ezberden yaptıkları için anlık oynayabiliyolar.

uzun uzun düşündükleri yerde de düşünürken zekalarından çok yine hafızalarını konuşturuyolar, 10 hamle sonrasını görmek için tahtadaki 20 farklı dizilimi kafanızda tutabilmeniz gerek. bunu yapabildikten sonra hesap kısmı kolay iş, ki zaten bunu yapabilen adam yine hafızasıyla ezbelemiş olduğu zilyon tane formasyona göre hareket edecek.

bi oyun vardı, dünya şampiyonu 6 hamlede oyunu terk ediyodu. çünkü adam o anda oynanılmakta olan formasyonu daha önce ezberlediğinde oradaki bir hamleyi ezberlemeyi unutmuş. bu yüzden kendinden emin şekilde çatır çutur oynarken (daha doğrusu ezbere oynarken diyelim) sırf dersini eksik çalıştı diye sadece 6 hamlede baltayı taşa vurmuş.

tabi hafıza dediğimiz şey için çocukluktan çalışmak çok önemli. susan polgar ve jüdit polgar örnekleri gibi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 23 Aralık 2018; 3:27:59 >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Eskiden ben de oyle dusunurdum iste zekiler satranci iyi oynar, satranc oynamak insani gelistirir(gelistirir fakat dusunuldugu kadar fazla ve abarti degil) filan, cok iyi yapar diye dusunurdum fakat youtube da magnus carlsen in bir videoda ezber ve pratikten ibaret oldugunu acikladigi bir bolumden sonra ikna oldum.

• nYselmech kullanıcısına yanıt
    Ezber değil hızlı düşünme becerisini geliştiriyor bizzat tecrübe ettim. Faydasını hala görüyorum yıllardır oynamamama rağmen.

• Satranca ezber degil demek saka filan galiba? Yeterince oynayinca haraketlerin ezbere dayali gelisir demek ki yeterince oynamamissin ve insani gelistirdigini soyledim zaten fakaf abartildigi kadar degil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.