Şimdi Ara

Seat Leon mu Hyundai i30 (kiralık araç için fiyat aynı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Seat Leon style 1.6 tdi dsg" ya da Hyundai i30 elite 1.6 crdi otomatik"

Kiralayacağım aracı

İki araç için de fiyat aynı olacak benim için. Yıllık 30.000 km kullanılacak. Hangisini tercih etmeliyim sizce.

!!Yakıt ne kadar fark eder!!

i30 donanım daha dolu görünüyor.

Tercih nedeni ile yazarsanız sevinirm.

• Leon daha az yakar diye tahmin ediyorum. DSG sıkıntılı olsa da araç sizin olmayacağı için bozulsa bile yeni araç verir diye umuyorum şirket
  • Leon. Kendin kullaniyorum ve memnunum. Km\yakit 20-22 krş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afat Basubadelmevt

Leon. Kendin kullaniyorum ve memnunum. Km\yakit 20-22 krş
    Yakıt olarak aralarında dağlar kadar fark olur şehiriçi yaklaşık 2.0 litre olabilir.

Leon'da park sensörü yok bu sizi üzebilir belki bilmiyorum.

Leon daha performanslı.

Ama şu var 30.000 km ayda 2500 km yapar bunu yaparken DSG sorun çıkarırsa rent a car hemen araç sağlayacaksa Leon daha mantıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Yakıt olarak aralarında dağlar kadar fark olur şehiriçi yaklaşık 2.0 litre olabilir.

Leon daha performanslı.

Ama şu var 30.000 km ayda 2500 km yapar bunu yaparken DSG sorun çıkarırsa rent a car hemen araç sağlayacaksa Leon daha mantıklı olur.

Leon'un daha performansli olacagini dusunmuyorum. Kapisma videolari varsa beni yaniltabilirsin. Onun disinda hepsine +1

• quote:

Orijinalden alıntı: vidanj

quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Leon daha performanslı.

Leon'un daha performansli olacagini dusunmuyorum. Kapisma videolari varsa beni yaniltabilirsin. Onun disinda hepsine +1

Alıntıları Göster
    Abi haklısın beni 0-100 leri kağıt üstünde yanılttı.

Aynı kişinin aynı parkurda aynı koşullarda yaptığı 0-100 testinde araçlar:

İ30 0-100 testi:https://www.youtube.com/watch?v=f5Nzlm-Hex8

Golf 1.6 TDİ DSG var ama kağıt üstünde 0-100 leri aynı:

https://www.youtube.com/watch?v=EBLjj5apwq0

İ30 daha performanslı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Abi haklısın beni 0-100 leri kağıt üstünde yanılttı.

Aynı kişinin aynı parkurda aynı koşullarda yaptığı 0-100 testinde araçlar:

İ30 0-100 testi:https://www.youtube.com/watch?v=f5Nzlm-Hex8

Golf 1.6 TDİ DSG var ama kağıt üstünde 0-100 leri aynı:

https://www.youtube.com/watch?v=EBLjj5apwq0

İ30 daha performanslı.

Alıntıları Göster
    sigorta kasko ve yetkili servis bakımları tamamen firma üzerinde hiç birine karışmıyorum.

arıza çıktığında 1 gün sonra araç verecekler.

100 km de 2 litre fark etse. yılda 600 lt yapar. o da 2500 tl farkeder benim için yılda.

Donanım ve diğer farklar 2500 tl ye değer mi yıllık?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elite paketse i30 style se leon.

• quote:

Orijinalden alıntı: DEMBELE1234

Elite paketse i30 style se leon.

Evet i30 elite paket. Beni acikcasi meraklandiran yakit farki.

• Tam tuketim degerlerini yazabilecek olan var mi? (Fabrika verisi olmasin lutfen gercekten kullanim degeri)

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgaserdar

Tam tuketim degerlerini yazabilecek olan var mi? (Fabrika verisi olmasin lutfen gercekten kullanim degeri)
    i30 iç mekan kalitesi daha yüksek bir araç, tek dezavantajı sahip olduğu CRDI motorun dizeller göre çok yakması, lakabı "Gizli Benzinli" dir. leona göre 100 km ortalamada de 2 lt fazla yakacağını tahmin ediyorum. bu da 600 lt fazla dizel demektir. 4,36 x600= yaklaşık 2600 civarı eder yılda. Leon dizel motor seçeneğinde iç mekan kalitesi FR donanımına ve i30 a göre bence bi hayli düşük. en büyük avantajı vw nin kendini kanıtlamış tdi motoru. oy senin seçim senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

i30 iç mekan kalitesi daha yüksek bir araç, tek dezavantajı sahip olduğu CRDI motorun dizeller göre çok yakması, lakabı "Gizli Benzinli" dir. leona göre 100 km ortalamada de 2 lt fazla yakacağını tahmin ediyorum. bu da 600 lt fazla dizel demektir. 4,36 x600= yaklaşık 2600 civarı eder yılda. Leon dizel motor seçeneğinde iç mekan kalitesi FR donanımına ve i30 a göre bence bi hayli düşük. en büyük avantajı vw nin kendini kanıtlamış tdi motoru. oy senin seçim senin.

Alıntıları Göster
    aslında sorun motoru değil, otomatik şanzımanı. aracın manueli çok az yakıyor ama otomatik daha fazla... babamda i30 cw var ortalama 7.5lt şu anda... bu araç station wagon olduğu için daha ağır belki hb versiyonu 7.2 falan yakar diye düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: darthskywalker

aslında sorun motoru değil, otomatik şanzımanı. aracın manueli çok az yakıyor ama otomatik daha fazla... babamda i30 cw var ortalama 7.5lt şu anda... bu araç station wagon olduğu için daha ağır belki hb versiyonu 7.2 falan yakar diye düşünüyorum...

Alıntıları Göster
    DSG hayatta önermem yakınımdakilere ama sizin durum farklı. Gerçekten çok güzel bir şanzıman vites geçişleri kusursuz. Sırf DSG olduğu için Leon'u tercih ederdim ben olsam. Nede olsa DSG sorun çıkardığı zaman siz uğraşmayacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

DSG hayatta önermem yakınımdakilere ama sizin durum farklı. Gerçekten çok güzel bir şanzıman vites geçişleri kusursuz. Sırf DSG olduğu için Leon'u tercih ederdim ben olsam. Nede olsa DSG sorun çıkardığı zaman siz uğraşmayacaksınız.

Alıntıları Göster
    Araç kiralık olacağı için ve olası bir DSG arızası sizin başınızı ağrıtmayacağı için düşünmeden Leon'u alın. Yakıt tüketimi cidden farkedecektir. DSG'nin de i30'un otomatiğine göre de hissedilir farkları var. Tek sıkıntı olan olası arızalarla işiniz olmayacağı için Leon'u alıp keyifle kullanın. Ledlisi varsa ondan almaya çalışın baya farkediyor görünüm olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cesc_

Araç kiralık olacağı için ve olası bir DSG arızası sizin başınızı ağrıtmayacağı için düşünmeden Leon'u alın. Yakıt tüketimi cidden farkedecektir. DSG'nin de i30'un otomatiğine göre de hissedilir farkları var. Tek sıkıntı olan olası arızalarla işiniz olmayacağı için Leon'u alıp keyifle kullanın. Ledlisi varsa ondan almaya çalışın baya farkediyor görünüm olarak.

Alıntıları Göster
    yakıt önemliyse mecburen leon alacaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

yakıt önemliyse mecburen leon alacaksınız

Alıntıları Göster
    Tartışmasız Leon. Yakıt tüketimi ve şanzımanı bariz şekilde iyi.
  • Leon alınır ama sunroof vs. Olmaz i30 çok daha dolu bence i30 yakıt tüketimi için aracı kullananlar var size bilgi verirler

Veysel abi ellerinden öper

• Leon bana gore i30 nazaran cok cok daha guzel bir arac

• quote:

Orijinalden alıntı: YaYa

Leon bana gore i30 nazaran cok cok daha guzel bir arac
    0km dizel manuel ceed alıp 1 sene kullandım. Satıp 0km DSG leon aldım.

yerinizde olsam düşünmeden leonu seçerdim.

Dipnot: Performans falan denilmiş.. iki aracıda 1 sene kullanmış leonu hala kullanan biri olarak şunuda belirteyim.

DSG'li leon ile otomatik i30'un içinden geçersiniz.
  • Hocam dsg ariza cikarinca rent a car odeyecek felan denilmiste bunu rent a car sahibi ile birebir gorustunuz mu sozlesmeyi iyice okuyup imzalayin supriz cikartmasinlar karsiniza

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.