Şimdi Ara

Seat Leon vs. Volvo C30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
3.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bu iki araçtan hangisi daha alınası? Leon 1.4 TSİ 125HP Style mı yoksa C30 1.6 100HP mi? Bagaj olarak ikisininki de bana yeterli geliyor. C30 da aklıma takılan tek şey arka koltuk diz mesafesi. Eğer o da yeterliyse C30 hakkında kafama takılan bir şey olmayacak. Bu araçlardan hangisi daha performanslı, güvenli, konforlu, donanımlı ve sürüş bakımından daha iyi? Açıkçası gönlüm C30, mantığım Leon diyor. Sizin de tavsiyelerinizi almak istiyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum...

• C30 un arka koltuktaki diz mesafesi gayet yeterli, leon ile hemen hemen aynıdır. Ve cam arkaya kadar uzatıldığı için arkada oturan adamı hiçbir şekilde boğmuyor. Üstelik arkası 3 kişilik değil 2 kişilik, büyük rahatlık.

Seat Leon vs. Volvo C30
  • ben olsam C30 alırdım tipide çok hoşuma giden bir araçtır yolda görenler dönüpte artık leon'a bakmıyor çünkü heryer leon kaynıyor ama C30 ile gözler hep üzerinizde olacaktır ;)

Saygılarla Aykut.
  • c30 araba değil tank! çok tok araba....

• İkiside güzel hoş araçlar hangisinin tipi hoşuna giderse al onu ama yakın zamanda değişeceksen Leon derim 2.El'de 4 kapı araç satmak daha kolay olacaktır
  • Kısa zamanda satacağımı düşünmüyorum. 2 kapılı araçları seviyorum. Oğlan 16 yaşında, o da ehliyet alınca spor tipli bir araca binmek ister.
  • Kesinlikle seat leon..

@BandoEses
    Hocam süpersiniz Keşke her baba sizin gibi düşünse ya..
  • Leon benim daha çok hoşuma gidiyor... Ama bu otomobil zevk işi... Oğlunuza da sorun öyle karar verin o zaman
  • Oğlunuza sorun bence hangisini söyler, onun yaşında c30 hastasıydım, şimdi sahibiyim bence bu zevki tatmalı. Kuzenimde de Leon var, motor olarak olmasa da kalite ve diğer bir çok konuda c30 daha önde geliyor.
  • motor hahric her konuda c30 diyebilirim bende. tabiki tasarım görecelidir , konuya dahil degil yani. ha birde otomatik şanzuman olacaksa dsg den üstün veya dsg ayarında bir otomatigi varmıdır volvonun , herhalde yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: akdogan911
    motor hahric her konuda c30 diyebilirim bende. tabiki tasarım görecelidir , konuya dahil degil yani. ha birde otomatik şanzuman olacaksa dsg den üstün veya dsg ayarında bir otomatigi varmıdır volvonun , herhalde yok

C30 da dsg esdegeri cift kavramali powershift sanziman var. Fakat 2.0 motor secenegi ile sunuluyor.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton_SENNA -- 20 Mart 2011; 1:25:48 >
  • C30 100 hp ancak kasası daha hafif olduğu için pek fark yaratmaz diye umuyorum.
  • C30 daha çekici
  • c30 ama mümkünse ford dan alınan 1.6 dizel olsun .

benzinli 1.6 motor eskidi artık.ayrıca dizelin performansı yüksek tork ile muaazzam.

alternatif ise alfa romeo jülyet.
  • c30 u pek sallamıyordum ama güvenlik konusu yüüznden alasım var nedense
  • Otomatik düşünmüyorum. Beni de sadece performans düşündürüyor fakat çokta fark edeceğini düşünmüyorum
  • enazından leon şekil araba
  • Sanırım c30 1.6 D2 dizel 52 bin lira baz fiyatı, eğer ki bu fiyatlara çıkabilirseniz 1.6 benzinli motoru kimse beğenmiyor ve önermiyor yakıtı da 10 lt civarı. D2 dizelde ise 7lt'dir. Bu nedenle 1.6 benzinli motora karar verirseniz pişmanlık yaşarsınız 1.4 TSI karşısında performans açısından. C30 ise kesinlikle dizel olsun tercihiniz.

1.6 benzinli sizi üzer, TSI mutlu eder.

C30 un tek dezavantajı aksesuarlı bir model isterseniz baz fiyat+ 5000 tl gibi masraf düşünmeniz gerekir. Seat leonda ise aldığınız fiyat dolu modeller için geçerli diye düşünüyorum.

Ancak C30 konfor, tasarım, teknoloji, güvenlik ve dayanıklılık açısından Leondan çok daha üstün konumda.

4 aylık C30 kullanıcısıyım 5000 km oldu ( C30 D2 R-Design), C30 olmasaydı hangisi araba olurdu diye düşündüğümde tek aklıma gelen Seat Leon Dizel DSGdir, sebebi ise otomatik oluşu ve seat alsaydım 10000 tl karda olacaktım. :)

fikir sizin denemek lazım denemeden olmuyor gerçekten

• Seat Leon, Volvo C30'un dengi değil. Karşılaştırma yanlış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BandoEses

Otomatik düşünmüyorum. Beni de sadece performans düşündürüyor fakat çokta fark edeceğini düşünmüyorum

C30 - 0-100: 11.8sn 1275kg Şehir içi 9.3lt
    Leon- 0-100: 9.8 sn 1249kg Şehir içi 8.1lt

Ağırlıkları neredeyse eşit. C30 gerçek kullanımda 10 litreyi buluyor. Birçok TSI 125hp kullanıcıları da 8 litreyi doğruluyor.

100km.de 2 litre benzin tasarrufuyla birlikte 2 saniye gibi baya iyi fark ve bence Leon 2. eli de C30dan iyi.

Senede 15.000km sadece şehir içi yol yapsanız 300 litre tasarruf demek bu da 1.200 TL demek, hem de daha performanslı bir makineyle. Mantıklı olmak lazım...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.