Şimdi Ara

Seat vw servis yağı hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2017 seat ibiza 1.2 tsi 90hp manuel model aracı 15bin km bakımına götürdük.Garantisi bozulmasın diye.Aracın su filtre ve 1 yağ değişimine 800 lira fiyat biçildi.Nasıl bu kadar tuttuğunu sorduğumda motor yağının sadece piyasada 250 liralarda olduğunu söylediler.Castrol Edge Professional serisiymiş.Seat servislerinde kullanılan yağ tam olarak hangi yağdır?Castrol Edge Professional Longlife III 5W-30 acaba şu yağ olabilir mi?İnternette daha doğrusu Türkiyede bu yağı bulamadım tam ismiyle.

• Servisin 250 liralık yağ koyacağını zannetmem, o fiyata yağ olduğunu da zannetmem bu araç için, faturada yazmıyormu yağın bilgileri? En kalitelisi olsun olsun 150 liradır 4 lt.si

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CA3201B8 -- 27 Şubat 2018; 17:7:25 >
  • Öyle bir yağ var internette 5 l is 200 civarı fakat onların o yağı kullandığını zannetmiyorum. Genelde yağı varille alıp kullanırlar. Bildiğimiz perakende satılanlar gibi değil onların yağı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalan be kardeşim. varillere amele ucuz yağ basıp iteliyorlar millete. kronik sorunu olmayan bir model seçildikten sonra servise düdüklenmeye gerek yok. servis öyle bir soyuyor ki,bozulan parçayı cebinden yaptırsan aynıya geliyor. seat ucuz muş. ben bir ara focus alacaktım klasik bakıma 1320 tl istiyorlardı sırf o yüzden vaz geçtim. 1300 u geçtim birde 20 tl si var onu neye göre hesapladılarsa. piyasadan alsan yağ dahil etse etse 100 -120 tl edecek şey 150 etmiyor bile.
  • Evet servis Castrol kullanır ancak yağı varille dökme şeklinde alır. Piyasa fiyatını abartmışlar. Evet, servislerin normalde LL kullanması gerekir ancak pratikte ne koyuluyor bilmiyorum. Sizin perakende gördüğünüz yağın servislerde kullanılması gerekenden bir farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 27 Şubat 2018; 17:16:10 >
  • Hocam aynen dediğiniz gibi, Castrol Edge Proffesionel 5w30. Dışarda bulunmuyor diye biliyorum. Yani servise özel üretiliyor. 1 ay önce servis yaptırdım seatta kdv dahil 250 küsür liraya denk geliyor. Bu yapın proffesionel olmayanı da piyasada 120-150 tl değerlerinde. Aralarında ne fark var bilmiyorum. Bence hiç fark yok. Tamamen pazarlama maksatlı.

Proffesionel olmayanı koysan bile ne kadar fark edecek ki. Piste falan çıkmıyoruz sonuçta.

Kendi yağınızı kendiniz götürebiliyorsunuz diye biliyorum. Ama garanti kapsamı olayını bilmiyorum.

• arkadaşlar faturada castrol 5w30 sentetik yağ yazıyor.Fotoğrafta da Castrol edge professional yazıyor.
    https://www.amazon.co.uk/Castrol-EDGE-Professional-LongLife-5W-30/dp/B00U2H8ZB2 yağ modeli Türkiyede bulamadım.Bu model yağ fiyatı da adamın dediğini geçiyor.Servis fiyatı 250 lira yazıyor yağa biçtikleri fiyat.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • servisteki yağ dışarda satılmaz. araç manuelse bence garanti için bakıma 800 lira bayılmanın bir anlamı yok. bundan alıp dışarda değiştirebilirsiniz.

https://www.hepsiburada.com/castrol-edge-5w30-4-litre-85c057-motor-yagi-benzin-ve-dizel-p-OTM85C057?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.tum.genel-mobil.pla&gclid=EAIaIQobChMIuevs6qPG2QIVhxwbCh1jpwDfEAQYASABEgIGpvD_BwE

• Aracınız yeni daha 1 yıllık. Ne çıkacağı belli değil götürün serviste yaptırın bakımı. Bugün 300 lira kısarsınız yarın 3000 lira zarar edersiniz. Garantiniz bitince servise götürüp götürmemek zaten size kalmış.

• Benim Ibiza Cupra'nın ilk bakımı Zubizu işçilik falan şu bu indirimi ile 400 TL ye geldi ama 1-2 sene oldu kur şu bu baya artınca yine de 800 fazla geldi bana ki servistekiler Cupra olduğu için pahalı yoksa daha da ucuza yapıyoruz diyorlardı.

Ben DSG ve iyi niyet için gidiyorum düz vites olsaydı ilk bakımdan sonra gider miydim bilmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRust

arkadaşlar faturada castrol 5w30 sentetik yağ yazıyor.Fotoğrafta da Castrol edge professional yazıyor.
    https://www.amazon.co.uk/Castrol-EDGE-Professional-LongLife-5W-30/dp/B00U2H8ZB2 yağ modeli Türkiyede bulamadım.Bu model yağ fiyatı da adamın dediğini geçiyor.Servis fiyatı 250 lira yazıyor yağa biçtikleri fiyat.

Bahsettiginiz yagın 4 lt sini 145 tl ye aldim 2 ay önce

• Birileri bu fahiş servis ücreti soygununu mahkemeye taşımadıkça bunlar da böyle vatandaşı soymaya devam edecek. Nasılsa serbest fiyasa ayağına milleti kazıklıyorlar. Götürmesen arabası arız ayapınca da "ama düzenli servise gelmemişsiniz aracınız garanti dışı". Yatacak yerleri yok yeminle.
  • Bu servis ücretleri çok fena benim linea aracım var garantisi bozulmasın diye 3 yıl servise götürdüm.Ucuz halk arabası fazla ücret istemezler diye düşünüyorsunuz fakat 2015 yılında 20 bin bakımına 500 tl aldılar.koydukları yağ da opar diye bir yağ idi.
  • kaliteli Yağlar arasında çok fark yok.aldatmaca bence.

lisede diş hekimi geldi okula birisi sordu hangi diş macunu alalım diye bilindik markaların en ucuzunu alın hepsi aynı demişti.

• Tam sentetik Castrol 5-30 koyuyorlar. Ben de bu yaz 680 TL'ye yaptırdım. Arabada sorun var mı diye her tarafını kontrol ettiler. Yeni araba diye serviste yaptırmıştım ama bundan sonra sanayide yaptırırım. Çünkü seneye 2. bakımda buji değiştiricez dediler. Her götürdüğünde farklı bir şey kitleyecekler. Buji değişmezse bozulur diyip kandıracaklar seni. Huylanıp değiştireceksin sende :D
  • evet hocam castrol edge 5w30 vw grubunun yağıdır. Servis yalan söylüyor onu da söyliyeyim. Şöyle test edebilirsiniz, lütfen kullandığınız yağın kutusunu benim gözümün önünde açın ve önümde yağı değiştirin deyin, ya da kullandığınız yağın boş kutusunu bana verin deyin, veremezler çünkü varilden koyuyorlar, yani sizin piyasada kutuyla aldığınız yağdan çok daha ucuza mal oluyor onlara, tam bir kazık ve müşteri yolma taktiği bu, ama yine de garantisi bitene kadar servise gidin, ama sonra kazıklanmanın alemi yok bence.

• 5-30 tam sentetik yağların 5 litrelik olan üst serileri 150-200 bandında, yine yaygın kullanılan bir alt serileri ki burada kafanız karışmasın piyasada kullanılan tam sentetik 5-30 yağların % 80 i bu kapsamda, bu yağların da 4 ve 5 litrelik ambalajları 100-150 bandında. Örneğin ben Euro 5 dizel aracımda Elf 5w-30 Evolution Full-Tech Fe kullanıyorum DPF li araçlar için düşük atık oranlarına sahip iyi bir yağdır (yerli malı) 5 LT fiyat 110 TL, diğer benzinli aracımda Motul 8100 X-Clean Fe 5w-30 4 litre kullanıyorum (ithal mal) bunun fiyatıda 110 civarı. Yetkili servislerin tamamı bu şekilde fiyatları itelemeye alışmış burada fiyattaki yükseklik kullanılan malzemenin fiyatından ziyade, yetkili servislerin genel işletme maliyetlerinin yüksek olması ve bunun kullanıcıdan çıkarılmasıdır, personel-elektrik vb. giderler müşteriye güzelce yüklenir, ondan sonra 100 liralık faturada 200 TL olarak göze çarpar, ben garanti derdim olmadığı için kayış, triger vb bakımları dahil sanayide yaptırıyorum, parçalarıda internetten alıyorum. Ama sizin garantiniz var ilk 2 yıl gitmekte fayda var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.