350 gr. Amerikan pirinci 1 adet patlıcan 1 adet kırmızı biber 1 adet salatalık 150 gr. bezelye 2 kaşık zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik Tuz Karabiber 2 yemek kaşığı tereyağı ½ limon suyu
Hazırlanışı: Pirinci diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Karıştırma kabına alın. Diğer tarafta patlıcan ve kırmızı biberi közleyip kabuklarını alın ve ince jülyen şeklinde doğrayın. Salatalığı kabuğunu soymadan ince doğrayın. Daha sonra haşlanmış bezelyeyi ekleyip tüm malzemeleri pirinçli karıştırma kabına alın. Kekik, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırın. Hazırlayacağınız sosu, salatanız üzerinde gezdirip soğuk servis yapın.