< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haldunser -- 16 Temmuz 2018; 22:6:50 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haldunser -- 16 Temmuz 2018; 22:6:50 > |
Isı pompalı modeller genelde a+++ , üreticinin hesapladığı yıllık tüketim 150 KWH
Isı pompalı modellerin en kötüsü a+ , üreticinin hesapladığı yıllık tüketim 250 KWH ısı pompalı olmayan cihazlar ise b, üreticinin hesapladığı yıllık tüketim 500 KWH Bu hesaplar yıllık ortalama 105 yıkamaya göre yapılıyor Yani ucuz kurutma makinesi bir seferde 7 kg çamaşır için yaklaşık 2,5 TL elektrik harcarken Isı pompalı makineler 8-9 Kg çamaşır için 1 TL harcıyor. Her gün çalışan makineler arasında aylık 45 TL yıllık 500 TL elektrik sarfiyatı farkı olur. Makinelerin fiyatları arasında 1000 TL fark olsa 2 senede fiyat farkından fazlasını elektrik idaresine vermiş olursun. Haftada 2 kez kullanan çocuksuz ekonomik aile olsan dahi farkı amorti etmen 4-5 yılı bulmaz. Bu makineler 2-3 yıl için alınmıyor, Ortalama 10-15 yıl kullanılıyor. Bu nedenle imkan varsa Isı Pompalı Makine tercih edin... |
konuyu açan arkadaşa teşekkurler. 1 adet sipariş verdim. kışın kullanırız artık.
|
Uzun uzun kavga etmeye gerek yok ısı pompalı olanlar dışında kurutma makinesi alınmaz.
1-odayı hamam gibi yapar 2-çamaşırları çok çabuk yıpratır 3-kullanım sıklığını öyle düz mantık hesaplamayın 7kg çamaşırı lak diye atıp kurutamazsınız. Kullanma klavuzunda kaç kg hangi programla kurur yazar. Sentetik tshirtleri pamuklu kaynar kazan programına atın görürsünüz kuruyunca. Zamanla küçük yıkama-rahat kurutma düzenine geçeceksiniz. O yüzden yıllık 200-300tl civarı ek masraf olur (çamaşırların çöpe gitmesi masrafı hariç) 4-evde kurutma makinesi varken hiçbir kadın çamaşır asmaz. Yazmış kışmış farketmez hesabınızı dönemlik yapmayın bu makine evde devrimdir. Tanıyınca vazgeçilmiyor. Elde bulaşık yıkatın bakalım? Eskiden makinede temiz olmaz diyip burun kıvırırlardı hatırlarsanız. O yüzden bedava da olsa gardrop düşmanı makineler ALINMAZ. |
Evlilik hazırlığı yapıyorum, ilk beyaz eşyam oldu 🙂 konu sahibine teşekkür ederim.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ms3rtek -- 17 Temmuz 2018; 3:0:35 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 17 Temmuz 2018; 3:6:57 > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|