arkadaşlar önceliklle herkese merhaba.. yeni araç aldım. 99 model uno 70s. hidrolik direksiyon ve hiç bir değişeni olmaması sebebiyle aldım. yalnız aracın motoru zayıf çıktı. yağ yakma sorunu var. motor zayıf olması sebebiyle performans hava filtresi takıldığını düşünmekteyim. şu an durumum yok. yağını ilave edip devam et diyorlar. ama ilerde mutlaka motor yaptırmaya kadar gidecek. sizce şimdi segman mı yaptırmayalım. yoksa bittiği yerde motor mu yaptırmalıyım.. segman olayı 500-600 tl ye mal olacak.. motora ise 1200-1300 diyorlar. sizce bu durumda yapılması en mantıklısı nedir? sizin bulunduğunuz şehirlerde bu dediklerimin maliyeti nedir? başka önerisi olan var mı?
bugün sabah araba çalışmadı. lpg beyni buz tutmuş. sıcak su döktük. ama sıcak kalmadığı için stop ediyodu. tamirci antifirz yokmuş dedi. birde bi soru varmıi motorun yanında suyla alakalı galiba. o çürümüş. ordan su kaçırıyomuş. onu değştiriyolar..
motorda su azaldığı için lpg nin beyni donuyorsa. ve kaçağın nedenini bulamazsanız .conta yanmış olabilir. bu yüzden araç su eksiltiyordur su azalınca da lpg nin beyni donuyordur. aynısı bir arkadaşın renault . manager inde başına geldi. motorun üstkapağı açılır ve conta değişir.
Bakımsız bir araç almışsınız, genelde segman atınca motor düzelir. Tavsiyem yatakları ve krankı kontrol ettirin, yağ pompasına baktırın ucuz ise orjinali ile değiştirin. Silindir kapağı ve sübaplarınıza bakım yaptırın. Segman atıp toplatın kafanız rahat olsun. Çok fazla rektefiye isteyeceğini sanmıyorum, eğer rektefiye gerekir derlerse yaptırmam demeyin çünkü aynı masrafı tekrar açacaktır. Paranızı boşa atmamış olursunuz.
su kaçıran yer blok emniyet-döküm tapaları.genelde antifiriz koyma alışkanlığı(bilgisizlikten)olmayanların araçlarında olur...antifiriz koyunca daha başka yerlerdende sıvı kaybı olabilir dikkat etmek gerekir..kaçak yoksa aracınızın bakımını yaptırıp kullanabilirsiniz..amma segmanmı motor mu??bence o durumda tabiiki iyi bir usta ve MOTOR YAPIMI.aracınızın diğer yerlerini beğeniyorsanız uzun süre size hızmet verebilir motor yaptırdıktan sonra...
cevaplarınız için teşekkürler. motor yaptırmak maliyetli olacak. segman piston bile şu an zorluyo. bu şekilde biraz binicem artık. izmir veya manisada güvenilir işinin ehli bi usta var mı? reklama girmez inş.