Şimdi Ara

şehir içi dolmuşlar, minibüsler, neden otomatik vites değil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o kadar sık dur kalk, ha bire vites değiştir,
    bir yandand da para alış-verişi.
    şöförlerin yerinde olmak istemezdim.
    araçları otomatik vites olsa yaptıkları işin konforu kat kat artaar,
    çok kolaylık olur.
    ama hemen hemen hepsi ford transit yada mercedes sprinter,
    hiç otomatik vitesli olanını görmedim?
    arızası, bakımı, maliyeti, mi pahalı?
    neden şöförler otomatiği tercih etmiyorlar?

• Arabam az yaksın diye klima açmayan taksiciler otomatik vitese hiç bulaşmaz...
  • Erzurumda belediyenin uzerine olan resmsi plakalilarin hepsi otomatik ve cok rahat, ozellerse rezalet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavaş yavaş gelir merak etmeyin otomatik vites travegoya geldi inanılmaz rahatlık yakında görürüz hepsinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Arabam az yaksın diye klima açmayan taksiciler otomatik vitese hiç bulaşmaz...
    ara gazını nasıl verecek o zaman..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nejdet Ay

ara gazını nasıl verecek o zaman..

Alıntıları Göster
    otomatikte tasarruf yapamazlar ? (adamlar motoru titrete titrete gidiyorlar zaten)
    Otomatik vitesin bakımları pahalıdır ve sorun çıkarma ihtimali yüksektir
    alırken ekstra maliyet
    eskidiği zaman konforu rezalet olur ve yakıt tüketimi artar (örnek olarak antalya belediye bmclerini verebilirim eskişehirdeki manlardan sonra tam bir rezalet geldi bana)
    bu liste böyle uzayıp gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

otomatikte tasarruf yapamazlar ? (adamlar motoru titrete titrete gidiyorlar zaten)
    Otomatik vitesin bakımları pahalıdır ve sorun çıkarma ihtimali yüksektir
    alırken ekstra maliyet
    eskidiği zaman konforu rezalet olur ve yakıt tüketimi artar (örnek olarak antalya belediye bmclerini verebilirim eskişehirdeki manlardan sonra tam bir rezalet geldi bana)
    bu liste böyle uzayıp gider

Alıntıları Göster
    Adamlar habire dur kalk yapıyor 20-30km hızla gidiyor zaten ona otomatik vites mi dayanır? Senin gibi gitmiyor ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samir_Rallye -- 4 Eylül 2014; 12:04:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Samir_Rallye

Adamlar habire dur kalk yapıyor 20-30km hızla gidiyor zaten ona otomatik vites mi dayanır? Senin gibi gitmiyor ki

Alıntıları Göster
    şehirler arası çok seyehat ederim,
    ilk fırsatta hız sabitleme taktırdım,
    dolmuşçu olsam, otomatik vitesli bir dolmuş alırdım.
    masrafı...vs bence kolaylık ve konfor la kıyaslayınca hafif kalır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

şehirler arası çok seyehat ederim,
    ilk fırsatta hız sabitleme taktırdım,
    dolmuşçu olsam, otomatik vitesli bir dolmuş alırdım.
    masrafı...vs bence kolaylık ve konfor la kıyaslayınca hafif kalır diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    dolmuş şoförleri vitesle oynamayı severler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: por favor

dolmuş şoförleri vitesle oynamayı severler.

Alıntıları Göster
    otobüsler gevur memleketlerinde otomatik olduğu için bizde de otomatiğe geçti. aynı şey minibüsler için geçerli değil. dolmuş alanında son kullanılan minibüslerin motorları 1985 yılında modifiye edilmiş. Türkiyede yapılan tek geliştirme karoser alanında olmuştur. gevurlar dolmuş olarak kullanılan minibüslerin otomatiği üretmediği sürece bu teknolojiye mahkumuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

otobüsler gevur memleketlerinde otomatik olduğu için bizde de otomatiğe geçti. aynı şey minibüsler için geçerli değil. dolmuş alanında son kullanılan minibüslerin motorları 1985 yılında modifiye edilmiş. Türkiyede yapılan tek geliştirme karoser alanında olmuştur. gevurlar dolmuş olarak kullanılan minibüslerin otomatiği üretmediği sürece bu teknolojiye mahkumuz.

Alıntıları Göster
    Biz nakliye işi yapıyoruz ve en yeni kamyonu Mitsubishi B75L aldık duonic vites 2014 bu kadar sorunlu bir şanzuman olamaz tam 55 Gün serviste kaldı çıktı 56.gün yine servise girdi yolda kaldı ne Türkiye de ne Japonya da parçası yoktu (Burdan TEMSAyada selamlarımı ileteyim tekrar çok mail attım)ayrıca yüklüyken yokuşta yüksek viteslerde gitmeye çalışması da cabası çok yaktırıyor.Minibüslerin de bu sebeplerle almadığını düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: iCrusade

Biz nakliye işi yapıyoruz ve en yeni kamyonu Mitsubishi B75L aldık duonic vites 2014 bu kadar sorunlu bir şanzuman olamaz tam 55 Gün serviste kaldı çıktı 56.gün yine servise girdi yolda kaldı ne Türkiye de ne Japonya da parçası yoktu (Burdan TEMSAyada selamlarımı ileteyim tekrar çok mail attım)ayrıca yüklüyken yokuşta yüksek viteslerde gitmeye çalışması da cabası çok yaktırıyor.Minibüslerin de bu sebeplerle almadığını düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Otomatik değilde yarı otomatik olmalı, yani debriyaj olmayacak ve şoför vitesi istediği zaman sadece ileriye ittirmek suretiyle arttıracak, durduğu zaman kendisi otomatik 1 e alıcak kalkarken şoför sadece gaz vericek ve vitesi yükselticek, olay bu, böylece trafiği daha çok görebilcek.

• quote:

Orijinalden alıntı: MESUT52_34

Otomatik değilde yarı otomatik olmalı, yani debriyaj olmayacak ve şoför vitesi istediği zaman sadece ileriye ittirmek suretiyle arttıracak, durduğu zaman kendisi otomatik 1 e alıcak kalkarken şoför sadece gaz vericek ve vitesi yükselticek, olay bu, böylece trafiği daha çok görebilcek.

Alıntıları Göster

Ev kliması bile geldiğine göre bir otomatik vitesi çok görmemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavibereli234 -- 4 Eylül 2014; 23:53:10 >

• Ankara'da bir önceki nesil otomatik otobüsler var belediyenin tam bir rezalet tam vites atacak araba vazgeçiyor ,atamıyor yani çok kötü yolcuları sürekli bi geri bi ileri sallıyor. Bunu yapan firmada Alman firması MAN

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    şu anda altıncı aracımı kullanıyorum, beşi otomatikti ve hiç sorun çıkarmadı düz olanda bir kere 1 ve 2 viteslerde atma yapıyordu dişli değişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

şu anda altıncı aracımı kullanıyorum, beşi otomatikti ve hiç sorun çıkarmadı düz olanda bir kere 1 ve 2 viteslerde atma yapıyordu dişli değişti.
    Genel olarak düz vites ekonomi, otomatik vites konfor için kullanılır. Gerçi yeni nesil yarı otomatikler hem konfor hem ekonomi sağlıyor ancak o yükü taşıyan araca uygun sistemler henüz yeterince kaliteli ve düşük alım maliyetli değil demek ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

Genel olarak düz vites ekonomi, otomatik vites konfor için kullanılır. Gerçi yeni nesil yarı otomatikler hem konfor hem ekonomi sağlıyor ancak o yükü taşıyan araca uygun sistemler henüz yeterince kaliteli ve düşük alım maliyetli değil demek ki.

Alıntıları Göster
    ambulanslarda artık otomatik vites kullanılıyor, fiyatı yüksek olmasa minibüslerde alırdı ama 10bin otomatik farkını vermek istemiyorlar demek ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

ambulanslarda artık otomatik vites kullanılıyor, fiyatı yüksek olmasa minibüslerde alırdı ama 10bin otomatik farkını vermek istemiyorlar demek ki

Alıntıları Göster
    İçi full dolu olan ve ayakta da yolcu taşıyan bir minibüs Çağlayan'ın o dik yokuşlu sokaklarında otomatik vitesli olsaydı acaba manuel gibi kalkabilir miydi? Vallahi ciddi soruyorum. Hafsalam almıyor. Çünkü bizim manuel kamyonet bile orada kalkamadı. Kasasına belediyenin orada döşediği kaldırım taşlarından bir tanesini koyduk. Ancak kalkabildik.

O taş tedbir olarak kaç sene kasasında gezdi kamyonetin.

• quote:

Bu olayın adı yarı otomatik değil. Tiptronik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeftBehind

quote:

Bu olayın adı yarı otomatik değil. Tiptronik.

Alıntıları Göster
    Buradaki belediye otobüsleri otomatik vites.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.