Şimdi Ara

Şehir içi hız sınırı artıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Emniyet Genel Müdürlüğü, yerleşim yerlerindeki trafik sıkışıklığını azaltmak ve akıcılığı sağlamak için şehir içinde hız sınırını 70 kilometreden 80 kilometreye çıkarıyor.

Karayolları Trafik Kanunu, hız sınırının şehirler arası çift yönlü karayollarında 90 kilometre, bölünmüş yollarda 110 kilometre, otoyollarda da 120 kilometreyi geçmemek üzere yönetmelikte belirlenmesini ön görüyor.

Karayolları Trafik Yönetmeliği ile yerleşim yerleri içindeki hız limitleri 50 kilometre olarak belirlenmiş ve Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) ile il trafik komisyonlarına yerleşim yerleri içindeki hız limitlerini 20 kilometreye kadar artırma yetkisi verilmişti.

UKOME ile il trafik komisyonları, birçok şehir içi ana yolda hız sınırını 20 kilometre artırarak 70 kilometreye çıkarmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı, trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla şehir içinde bulunan ve şehirler arası yolların standartlarına sahip olan bölünmüş karayollarında hız sınırının artırılmasına olanak sağlayan düzenleme hazırladı.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra hız sınırı 70 kilometreden 80 kilometreye çıkarılabilecek.

• Hiz siniri 70 olan yollar genellikle 3 seritli yollar. Misal Ankara Eskisehir yolu. Zaten kimse 70'le gitmiyor. 90-100 arasi. Gece zaten soylememe gerek yok. 300 + km/h ile gidenler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Hiz siniri 70 olan yollar genellikle 3 seritli yollar. Misal Ankara Eskisehir yolu. Zaten kimse 70'le gitmiyor. 90-100 arasi. Gece zaten soylememe gerek yok. 300 + km/h ile gidenler var.

Ankara - Eskisehir serhirler arasi oluyor yanlis anladiniz heralde. Ya da sehirici kismini kastettiniz.

• quote:

Hiz siniri 70 olan yollar genellikle 3 seritli yollar. Misal Ankara Eskisehir yolu. Zaten kimse 70'le gitmiyor. 90-100 arasi. Gece zaten soylememe gerek yok. 300 + km/h ile gidenler var.

Kesinlikle abartmıyor arkadaş. Hayır neden bir an da avukatlığını yapma ihtiyacı hissettim bilmiyorum ama gece eryamana gidecek oldum, yanımdan geçen beyaz renk spor araba ne olduğunu da göremedim zaten, 300 ile falan gidiyordu tahminen. Piyvvvv diye bir ses duydum o kadar
  • milletin yararına birşey neden yapıyorlar onu anlamıyorum.

e-5'te hız sınırını 50'ye çek, kur kameraları; bütçe açığı falan kalmaz
  • devletin jeton düştü hele şükür ....

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

quote:

Kesinlikle abartmıyor arkadaş. Hayır neden bir an da avukatlığını yapma ihtiyacı hissettim bilmiyorum ama gece eryamana gidecek oldum, yanımdan geçen beyaz renk spor araba ne olduğunu da göremedim zaten, 300 ile falan gidiyordu tahminen. Piyvvvv diye bir ses duydum o kadar

Aynen hocam. Youtubeda bile videolar var. Nissan gt-r black edition-mercedes sls amg kapismalari

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arada bir piyango gibi düzgün kararda verebiliyorlar
  • hız sınırının artması düşüncesi güzel ama sınırı aşanlara kesinlikle ceza ceza ceza
  • 120 yi gecmemek uzere diyor. Yuzde 10 luk tolerans payi kalkiyor mu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.