Şimdi Ara

Seker Hastalarına Askerlik Zorunlu Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 2 yıllık seker hastasıyım acaba askere gitme zorunlulugu var mı seker hastalarının;
    Aslında ben askerlik gorevimi tam hakkıyla yapmak istiyorum ama ne yazıkki bu seker cok zor birsey o kadar hareket agır hipoglisemiye bile girebilirm askerde insulin derecelerimi ayarlamam cok zor olur sadece su konuya bir aydınlık getirmenizi istiyorum benim askerlik gorevim mecburi mi mecburi degilse bile askerde masa basında calısabilir miyim cunku dedigim gibi askerligimi yapmak istiyorum.

Zamanınızı ayırdıgınız icin tesekkurler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şeker Hastalarına Askerlik Zorunlu Mu?

Şeker hastalığı, insülin hormonu eksikliği nedeniyle vücudun glikozu (şekeri) düzgün şekilde kullanamaması durumudur. Askerlik hizmeti ise Türkiye Cumhuriyeti'nde erkek vatandaşlar için zorunludur. Peki, şeker hastalığı olan kişiler askerlik yapabilir mi?

Şeker Hastalığı Askerliğe Engel Mi?

Askerlik Kanunu'na göre, şeker hastalığı askerliğe engel bir durum olarak kabul edilmektedir. Ancak hastalığın derecesi ve tedavi şekli askerlik uygunluğunu etkiler.

Şeker Hastaları Askere Gider Mi?

Hastalığın seyrine ve tedavisine bağlı olarak şeker hastaları askere gidebilir. Tip 2 şeker hastalığı olan ve ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulan kişiler, askere alınma olasılıkları daha yüksektir.

Şeker Hastalığı Askerliğe Gider Mi?

Tip 1 şeker hastalığı, düzenli insülin enjeksiyonu gerektiren bir durumdur. Bu tip hastalıkta askerlik hizmeti uygun görülmeyebilir. Ancak bazı durumlarda, insülin pompası kullanan tip 1 şeker hastaları da askere alınabilmektedir.

Sonuç olarak, şeker hastalığı askerliğe engel mi sorusunun cevabı, hastalığın derecesine ve tedavi şekline bağlıdır. Tip 2 şeker hastaları ilaç tedavisiyle kontrol altında tutuluyorsa askere gidebilirler. Tip 1 şeker hastalarında ise askerlik uygunluğu değişkenlik göstermektedir. Askerlik uygunluğu konusunda kesin bilgi almak için ilgili sağlık kuruluşlarına başvurulması önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aslında bunların açık açık yazılması lazım

şu şu şu hastalığı olanlar askere alınmıyor

hiçbirşey açık açık yazmıyor

asal.msb.gov.tr de
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

aslında bunların açık açık yazılması lazım

şu şu şu hastalığı olanlar askere alınmıyor

hiçbirşey açık açık yazmıyor

asal.msb.gov.tr de

İste ne yazıkki elimde saglıklı bir bilgi yok ve bu olay kafamı cok kurcalıyor
  • Muyenede durumunu bildirirsin, olmadı birliğine gidince orda bildirirsin, bazı durumlarda asker olsan bile erken gönderebiliyorlar... Ama şeker hastalarıda askerlik yapıyor bildiğim kadarıyla... (sadece şekeri çok yüksek olanlar için farklı bir uygulama olabilir)
  • Şeker hastası arkadaşımız vardı. İğnelerini aralıklarla revire giderek yaptırıyordu. Revire gitme sebebi ise tüplerini orada muhafaza ettiriyor olmasıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Şeker hastası arkadaşımız vardı. İğnelerini aralıklarla revire giderek yaptırıyordu. Revire gitme sebebi ise tüplerini orada muhafaza ettiriyor olmasıydı.

Dediğim gibi şeker hastalıgı çok aşırı ilerlememişse askerliğe engel değil, yapabilirsin...
  • Valla bi arkadaşım muaf 84'lü kendisi hastlığın aşamasını bilmiyorum ama Muafmışş kendisi...

bi sağlıkçı arkadaşa da sordumda yani askerlik gibi yerde uğraşamazlar diyorlar...ondan almıyorlarmış...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    askerlik ve hepatit B
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bildiğim kadarı ile şu an şeker hastaları askere alınmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paşa 76

Muyenede durumunu bildirirsin, olmadı birliğine gidince orda bildirirsin, bazı durumlarda asker olsan bile erken gönderebiliyorlar... Ama şeker hastalarıda askerlik yapıyor bildiğim kadarıyla... (sadece şekeri çok yüksek olanlar için farklı bir uygulama olabilir)

Sekeri cok yuksek olanları tespit ettiklerinde dogrudan hastaneye yolluyorlar zaten
    Ama tahminim masa basında vs calıstırılabilirim
  • şeker,astım,tansiyon,hepatit ne olursa olsun..öylede böylede askerliği yaptırıyorlar...en fazla spor istirahati alırsın...
  • Durumun risk taşıyorsa, acemi birliğinde çürüğe çıkarırlar. Gitmeden önce iyice araştır, çünkü askerdeyken uğraşmak sıkar adamı. Ama nere olursa olsun, durumun tehlike arzediyorsa gerekeni yaparlar çekinmeden şikayetini bildirmelisin. Şeker hastalarının beslenmesi farklıdır, askeriyenin yemekleride buna uygun değildir o yüzden sorun yaşayabilirsin. Bence iyice araştır, askere gitmeden önce varsa böyle birşey muaf olursun.
  • Bende 3 yıldır şeker hastasıyım ve askerlikten muaf oldum. başımdan geçenleri uzun uzun sitemde anlattım. dilerseniz okuyabilirsiniz.http://www.1yenibilgi.com/diyabet-seker-hastalari-askerlik-yapiyor-mu/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.