Dost ne boş yapmış ya, oyunu kıskanmış resmen. Not, oyunu iyi bir sistemim olmadığı için oynayamıyorum .( İlk oyunu çok beğenmiştim. |
Senua’s Saga:Hellblade II (Çıktı) [PC ANA KONU] #Türkçe (12. sayfa)
-
-
Kısa ve öz
-Grafikler 10/10
-Sesler 10/10
-Oynanış 3/10 (ilk oyunun gerisinde)
-Hikaye bitiremedim.
İlerlemeyi denedim ama olmadı bitiremedim. Oyunu zevkle oynayıp bitirenlere ne mutlu. Herkese iyi oyunlar dilerim. Belki ileride tekrar denerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22MARTLI -- 23 Mayıs 2024; 10:2:18 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dost şizofren psikolojik problemleri olan bir insan. Herif kız arkadaşından ayrıldı diye. Kız bulmak için 1 yıl boyunca date sitelerinde takılan eziğin biri
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
arkadaş şimdi ben şunu anlamadım oyunda FSR3 var fakat FG yok kalite vs diye seçiyorsun. AFMF çalışıyor adrenalinden baktım 132 fps ortalama diyor 4k en yüksek 7900xtx ve 5800x3d ile iyi güzel de AFMF olmayan ne yapacak kuvvetli sistemle bile 4k'da 60 70 fps arası alacak. FG olsaydı nvidia 2000 3000 serisi kullanıcıların işine gelirdi ve 6000 7000 amd kullanıcıları AFMF ile uğraşmazdı FG gecikmesi eklemezdi. hoş böyle aaa bir oyunda eklese ne olur ki çok az ekliyor. FSR3'ün FG olmazsa esprisi ne ben onu anlamadım? bu oyunun modunu yaparlar mı ki FSR3 FG eklentisi? avatarı sildiler baştan yazdılar FSR3 FG yüzünden acaba bunda ondan mı hiç girmesek dediler? e ne anladım ben bu teknolojiden? adam açık kaynak yapmış sürücüden bütün dx11 dx12 oyunlarda çalışıyor AFMF diye ama oyuna gömemiyorsun.
-
ilk 1.5 saati geçtim. Tam istediğim gibi film gibi muazzam bir deneyim olmuş. Grafikler uçmuş, sinematikler ve animasyonlar çok iyi, sesleri çok iyi tasarlamışlar, atmosfer harika. Immersive dedikleri muhabbeti yani dünyasının içine girebilmeni çok iyi sağlıyor oyun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 23 Mayıs 2024; 11:36:18 > -
Oyunda resmen CGI yok. Tüm ara sahnelerde oyunu durdurup fotoğraf moduyla sahnede gezinebiliyor, kamera açısını değiştirebiliyor, yeni ışık kaynakları, efektler ekleyerek fotoğraf çekebiliyorsunuz. Fotoğraf modu anlamında daha önce böylesini görmemiştim. Zaten oyunun tamamı kendi başına sizin hareketlerinize göre anlık render edilen animasyon bir film gibi ilerliyor. Ara sahne mi oyun içi görüntü mü ayırt etmek neredeyse mümkün değil. Örneğin alttaki fotoğrafların hiçbirisini ara sahnelerde çekmedim.
-
bir de resimli anlatayım.
resimler HDR yüzünden böyle çıkıyor. dün default oynarken Hyprx midir nedir 132 fps ortalama alırken sabit 375w çekiyordu. GPU sıcaklığı 80 derece hotspot neydi Allah bilir. bunu hangi sürücü ayarlarıyla yaptım?
cpu soğutma 360 corsair h150i pro xt onun fanlarını da quiet seçtim şimdi sessiz oynanıyor oyun. yani ya böyle ya da kulaklık takacaksınız yoksa fan gürültüsü altında böyle fısıltılar gelen bir oyunda anlamı yok.
-
bir benim sistem kedi gibi sessiz çalışıyor.arkadasim pc yi cok fazla zorladıgını söyledi.
sistemim 5800x 32cigoram rtx 4080 1080 de monitör
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi run...rabbt -- 23 Mayıs 2024; 16:0:30 > -
İlki gibi garip bir oyun olmuş ama iyi anlamda diyebilirim. Biraz sinematik tarafa fazla kaçılmış gibi ama beni rahatsız etmedi. 4-5 kişi ile birden savaştığımız alev atan elemanların çıktığı sekans acayip güzeldi, animasyonlara çok güzel çalışılmış,seslerde çok iyi. Aldığı 8 puanı hakeden bir oyun olmuş gibi geldi bana. Bu kalitede bir oyunun ilk günden gamepasste olması gayet güzel. Yapımcı için ne kadar iyi bilemiyorum, birçok insan satın almayacaktır çünkü bu sebepten ötürü.
Performans olarakta 4080'li laptop ile DLSS Kalite ve Frame Gen açık bir şekilde 4K yüksek ayarlarda problemsiz oynuyorum diyebilirim.
-
Bence yapımcı firma Gamepass ile sunulmasını daha karlı bulmuş olabilir. İlla ki bir ücret almışlardır Xbox'tan. Gerçi Ninja Theory'yi de satın aldığı söyleniyor. Kar zarar hesaplarını yapmışlardır herhalde.
-
Ninja Theory zaten Microsoft çatısı altında bir firma ama geçenlerde Tango ve Arkane'in bir kısmını kapattılar ya ondan dedim. Sisteme ekstradan yeterli sayıda abone katamazsa fişini çekebilirler ama pekte sanmıyorum. Sanırım bir sonraki projelerine şimdiden yeşil ışık yakmış microsoft.
-
OYUNUN NASIL YAPILDIĞINI VE SENUA’NIN PSİKOZUNUN ÖZELLİKLERİNİ ANLATAN YAPIMCI VİDEOLARI
Bu harika yapıma “boş!” diyenlerin de kulakları çınlasın ve utansınlar.
Aşağıdaki videoları Türkçe altyazı olarak (Youtube’un otomatik çevir özelliğini kullanarak) izleyebilirsiniz. Oyun kendilerinde mevcut olanlar önce bu videoları izlemeyi tercih edebilirler.
1- Senua'nın Psikozunun Özelliğini anlatan ve ikinci oyunun ekstralar bölümünde Türkçe altyazı olarak yer alan bir video.
Senua's Saga Hellblade II - Senua's Psychosis Feature | Extras | 1440p | No Commentary
TheTourystyoutubeSenua's Saga Hellblade II - Senua's Psychosis Feature | Extras | 1440p | No Commentary | Hellblade 2 This video is part of the extras in Senua's Saga Hellblade II, titled "Senua's Psychosis feature" It is a feature-style video explaining psychosis, featuring an expert's insights, and delving into how the main character, Senua, deals with this condition. The video is recorded in 1440p for a high-quality viewing experience. The game is on PC but is also available on Xbox and included with GamePass. Discover the depth of Senua's journey and the accurate portrayal of psychosis in this compelling feature. #hellblade2 #senuassaga #psychosishttps://www.youtube.com/watch?si=VkOW_kEbLsnoiARQ&v=xGaQnBtr8AQ&feature=youtu.be2- “Geliştirme günlüğü: Sanal bir insan yapmak” isimli yapımcı videosu var. Bu video da ilk oyunda Türkçe altyazılı olarak mevcut.
Hellblade | Development diary: Making a virtual human | PS4
PlayStation EuropeyoutubeA Hellblade Development Diary video that showcases a world-first: a new technology that allows the Senua actress to perform a scene live and in real-time directly within the game world. www.Hellblade.comhttps://www.youtube.com/watch?si=YJrKwP5Hvq-nG7sn&v=OdQpJgLs51w&feature=youtu.be
-
Oyun tahmini ne kadar sürüyor. Sağ sola bakarak vs ilerleyeceğim. Ghost of Tsushima'ya 2 gün ara verip bitirsem mi diye düşünüyorum. Bayağıdır Hellblade'i de bekliyorduk.
-
neyini kıskanacak, dost kendisi bir oyun geliştirici olup '' kahretsin ya ben niye böyle oyun yapamıyorumm? '' diye tribe mi girdi yani?
bro oyunda oynanış mekaniği diye bir şey yok, dümdüz ilerliyorsun. sadece grafikleri güzel o kadar
-
Hellblade 2'yi bitirdim.
Beyler oyun grafik olarak çok iyi fakat çok sanatsal ve tiyatro gibi bir oyun olmuş.
Ben bunca emeğin bu şekilde heba olduğunu düşünüyorum. Yani olayımız eğer bir öykü anlatmaksa bu kadar grafiği kasmanin anlamı yok bunun için tiyatro var , sinema var , animasyon var oyunlar bence bunun için kulağını tersten tutmak gibi oluyor.
Dehşet grafikler hazirlamissin fakat bunu oyun yapmak yerine bize bir tiyatro sunmak amacıyla kullanıyorsun. Oyunlar bu noktaya gitmemeli , bu yanlış bir nokta. Bu görselliği ve sunumun içerisine iyi oyun mekanikleri ekleyip insanlara oyun oynatmaloyiz en az grafik ve ses kadar oyun mekaniklerine de önem göstermeliyiz.
Bu açıdan her be kadar içine çeken bir atmosferi olsa da bence büyük bir emek boşa harcanmış bu yapım bir oyuna donusturulmeyerek .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kıskanmak kendini yetersiz hissetmek demek değil midir. Videosunda öfke nöbeti geçirip hiç tanımadığı oyunun yönetmenine kadar arka arkaya '' sanat yapıyoruz eheh, sanat anlayışına bilmem ne bilmem ne...'' diye hakaret ediyor. Oyunu bırak, onun sergilediği davranış normal mi? Bir oyun için? :D
Belli ki yönetmene ve sanat anlayışına takmış, kendisi büyük bir çoğunluğun ''sanat'' olarak gördüğü souls oyunlarını sevdiği için, çirkin, göbekli ve bakımsız beyefendi güya sanat denilen şeyden çok iyi anlıyormuşta, başkalarının sanat anlayışını küçümsüyormuş gibi görünüyor. Her oyun herkese göre değilken bu tarz oyunlar zaten belirli bir kesime hitap ediyor. Bu kadar bilenmek saçma, hele ki bu kadar eylemsiz insanların bilenmesi :D
''Bir şeyleri küçümseyerek değil, kendini gerçekten yücelterek yücelebilirsin'' ^^
-
Birde zamanında Ps4 e çıkan the order 1886 ya laf ederlerdi bu iki yüzlüler oynanış çok az diye. Bu bir oyun değil iyi optimize edilmiş teknoloji demosu. İlk oyunuda yarıda bırakmıştım gameplay az diye bu oyunda dahada geriye gidebilmeyi nasıl becermişler anlam veremiyorum. Ulan adamlarda biliyordu böyle tırt birşey olduğunu incelemeleri çıkış gününde yayınlamalarına izin verdiler. Yok sanatmışda yok niş bir kitleye hitap ediyormuşda hadi ordan sizmisiniz o niş kitle birde Gow ile kıyaslıyorlar 2018 deki Gow da açılış sahnesinde ağacı kesip eve gidene kadarki 5 dakikalık sürecte bile daha fazla mekanik var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam dost rahatsız biri oyunda sinir krizi geçirip gördüğüm gibi izle anlarsın
ByRelaxyoutubeDost Kayaoğlu Rage Krizi Geçiriyor Klavyeye Kafa Atıyorhttps://www.youtube.com/watch?si=4EQ8JUYWp5MdbW5z&v=lI9CO_Xs2qE&feature=youtu.be
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Oyunu 4 saat kadar oynadım. İlk oyun üzerine ekledikleri yönler olduğu gibi gerisine giden yönleride var. İlk olarak atmosfer, sinematik anlatım ve elbette grafikler çok iyi. Unreal Engine 5 yeni yeni oyunlara geliyor olsada Hellblade 2 de motorun tüm öne çıkan özellikleri kullanılmış. Özellikle motion capture ve yüz mimikleri oldukça gerçekçiyken uzak detay seviyeside yeni neslin en iyi örneklerinden birisi olduğunu gösteriyor. 4070 Tİ Süper ve 14700K ile 4K DLSS 3 Frame Gen deneyimi oldukça akıcı. Oyunun sunmak istediği belli ve bunu gayet iyi başarmış. Yer yer fazlaca yürüme sekansı olsada Senua' nın psikoz hastılığı nedeniyle her an kafasında dönen sesler bir yerden sonra oynarken bizim kafamızdada söylenmeye başlıyor. Oyunun sesleri çok başarılı, ister kulaklıkla istersede ses sistemiyle oynayın çok kaliteli bir ses prodüksiyonu var. Aksiyon anlarında her oyunda dile getirdiğimiz vuruş hissiyatı muhabbeti oldukça iyi, eksi olaraksa bulmacalar yine çok basit ve oyunu uzatmak amacıyla kullanılmış. İlk oyunda olduğu gibi lineer yapıyı azda olsa çeşitlendirmek amacıyla bazı opsiyonel içeriklerde var ama bulmacalarda biraz daha çeşitlilik beklerdim. Bunun dışında oyunun neyi amaçladığını bilerek oynayanlar için türünün nadir örneklerinden olurken birbirinin benzeri görevlerin yüzlerce saat yapılarak oynandığı oyunlara alışık olanlar içinse hiç bir anlamı olmayan bir oyun olarak değerlendirilecektir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X