Şimdi Ara

Şerit led uygulama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Salonuma asma tavan yaptırdım kenar aydınlatma için buraya da led döşetmek için elektirikçi çağırdım elektrikçi buhattan kablo çekti 20 metre şerit led döşenecek yere 40 amper trafo bağladı trafoyu asma tavan içine soktu kabloları asma tavan dışında kaldı ve elektrikçi ile tartıştık gelmiyor şu an asma tavanda o kablolar ve 4 adet 5 metre 3 çipli şerit led mevcut ben bunların bağlantısını kendim yapabilirmiyim. ilk şerit ledin ucundaki kabloları bu kabloya bağlayıp diğer şerit ledleri uc uca kabloları birbirine bağlamak sureti ile ekleyip döşeyebilirmiyim yoksa her 5 metrede bir adaptörden yeni kablo çekip öylemi bağlantı yapmam gerekiyor. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• dvfth kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle o işini adam gibi yapmayıp parasını almayı bilen elektrikçiyi saygıyla anıyorum.

Adaptörün 40amper olduğu için üzerinde 3 adet +++ 3 adet --- var diye tahmin ediyorum.

Öncelikle ledlerin 5 metre olduğu için fabrikasyon lehimi mevcuttur. Mümkünse hepsini ayrı ayrı adaptöre bağla yani 5metrenin birini 1. + - ye birini 2. +- ye birini 3. +- ye son ledi ise 1. Girişe bağlasanda olur.

Bu durumda adaptörün tek bir yere yük bindirmemiş olup 3 çıkışa eşit güç verecek.

Biraz kablo gerekebilir gittigidiyordan 0.75 kabloyu 100metresini 20 tlye satıyorlar elektrikçide 75kuruş metrsi böyle 18 kurusa geliyor.

Takılırsan pm at anlamam dersen başka bi elektrikçi çağır riske atma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler Memati, yarın kablo alıp deniyim, gayet açık anlatmışsın kolay görünüyor.
  • slm.

hocam 5 er metrelik şerit ledlerin her iki ucunda kablo ( + ve - uçlar ) var ise
    uçları birbirine artılar artıya eksiler eksiye gelecek şekilde bağlarsan da olur.
    yani bir dikdörtgen oluşturacaksın. adaptörün herhangi + ve - ucundan bir kablo alıp
    istediğin bir noktadan bağlayabilirsin.
    ışık yeterli diyorsanız böyle kalsın..
    :))

diğer seçenek ise her bir 5 mt lede ayrı kablo çekmek.
    ( bu seçenek ledler 5050-5630-5730 çipli ise daha aydınlık ışık verecektir. )

40 a adaptör gayet yeterlidir.

saygılar
  • Merhabalar, merdivenime cektigim bir anahtar kontrollu led serltim var. Anahtari iptal edip PIR sensor baglamak istiyorum ancak takildigim bir nokta var. Soyle ki; ayni devreye 2 PIR sensor nasil baglanir bilmiyorum. Led serit gerektiginde alt kattan gelen olunca hareketi algilasin yeri gelince de ust kattan gelen olunca calissin diye her iki uca hareket sensoru baglamak istiyorum. Malum elektrigi tek bir noktadan (ust kat) getirebilecegim icin nasil baglamam gerekir?
  • arsiseko A kullanıcısına yanıt
    dostum eyvallah senin yaptığında iş görür fakat bu şekilde bağlarsa tek bir çıkıştan 20 metreye yüklenecek. ve tek bir yol üzerinden akım verecek.

bu durumda adaptörün ömrü kısalır diye düşünüyorum. en güzeli eşit bir şekilde dağıtması
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt
    slm. cevabımda zaten belirttim.
    tüm uçları birbirine ekleyerek bir bütün yapmayı söyledim.
    bir uçtan bağlayıp bırakmıyorum. bir daire çiziyoruz tüm uçları bağlayınca.

bir uçtan diğer uca voltaj düşmesi oluşmuyor yani. sadece onuncu metre civarı voltaj düşmesi olur.
    adaptör de sıkıntı olmaz. böyle bağladığınızda voltaj etkilenir amper olarak daha düşük olur.

2.seçenekte ki gibi her 5 mt ye kablo çeker iseniz amper yükü artar.
    ancak daha parlak ışık verir.

yazımın içinde belirttim yine ışık yeterli ise 2. seçeneğe gerek yok manasında.

saygılar. Şerit led uygulama

• Aleyküm selam. İkiside iş görür kullanıcı nasıl isterse biz fikiri verdik gerisi onda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt
    :)
    aynen
    ama ben biraz ileri götüreyim konuyu :))
    biraz bilginin kimseye zararı olmaz.

görüldüğü üzere seri bağlama da ledlerin sonuna doğru ışık azalması oluşuyor.
    ancak paralel bağlama da azalma olmuyor.

resim olarak uğraştım biraz :)
    incelerseniz sevinirim..

saygılar

Şerit led uygulama
  • arsiseko A kullanıcısına yanıt
    kardeşim canın sıkılıyor galiba senin :)) tavanda olduğu için arkadaşa az yada çok ışık farkediceğini zannetmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: monemci

Merhabalar, merdivenime cektigim bir anahtar kontrollu led serltim var. Anahtari iptal edip PIR sensor baglamak istiyorum ancak takildigim bir nokta var. Soyle ki; ayni devreye 2 PIR sensor nasil baglanir bilmiyorum. Led serit gerektiginde alt kattan gelen olunca hareketi algilasin yeri gelince de ust kattan gelen olunca calissin diye her iki uca hareket sensoru baglamak istiyorum. Malum elektrigi tek bir noktadan (ust kat) getirebilecegim icin nasil baglamam gerekir?

Merhabalr, bana bu konuda yardimci olabilecek bir arkadas var mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.