Şimdi Ara

Sertleşmiş Lastiği Düşük Basınçta Kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2014 model aracımın üzerinde orijinal Continental Eco Contact 5 lastikler bulunuyor. Tek kelime ile rezalet lastikler. Desibel değeri çok yüksek. Tabiri caizi ile kütük gibi lastik.

Konuya geleyim: Şuan yeni lastik alacak imkanım yok. i10 aracımla ayda 500km uzun yol, 500 km şehir içi olmak üzere 1000 km yol yapıyorum. Aracı limitlerinin altında kullanırım. Uzun yolda 95-100ü geçmemeye çalışırım.

Sertleşen lastikler aşırı derecede konforu olumsuz etkiliyor. 32psi olması gereken basıncı 27 veya 28 psi de kullansam lastik fena olmuyor. Bu şekilde 1 sene daha idare edebilsem yeterli. Bu basınçlarda kullansam aracın direksiyon sistemine veya alt takımına sıkıntı oluşturur mu? Veya uzun yolda 90-100 ile giderken lastiğin patlama ihtimali artar mı?

Teşekkürler...

• Önerilen basınç değerleri nedir? Yüksüz kullanacaksan ve sürat yapmayacaksan ve dediğin değerler aracının önerilen değerinin bir iki birim altındaysa sorun olmaz. Benim bilgim bu yönde...,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32 okadar hafif araç için bence biraz fazla fluence için yüklü otoban kullanımında önler 32 arkalar 35 diyor normal şehir içinde daha düşük basılıyor
    siz kapı içinde yazan en düşük değerin altına düşmeyin lastik yanaklarından yarılabilir bu sefer virajı da düşünmek lazım
  • 32-30 cok farketmezde 32-27 falan sikinti cikartir ozellikle virajlarda yakit tuketimini arttirmasida cabasi

Son nesil hyundailer sert karekterli anlamsiz bir bicimde bu sebeplede lastik cok konforsuz gelebilir

• Lastik ölçüleriniz nedir?

• Yakıt artar 30 yap en kötü.

• Özellikle yanaklardan yarılma riski artar diye düşünüyorum ben.

32 öneriliyorsa ve çok rahatsız ediyorsa, şehir içi min 30 filan basın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    doğru lastik basıncı ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Iyi aksamlar,

Nasil boyle seyler akliniza geliyor veya kim bunlari fisildiyor kulaginiza bilmiyorum Dusuk basincla lastik kullanilirmi.Sadece konforlu olsun diye.

Size ornek veriyim a serisi cikip takla attiginda merc.ilk is olarak on lastiklerin basincini arttirmisti lastigi altian almasin ve takla atmasin diye.

Havayi azaltsaniz fren mesafesi uzar,viraj performansi duser direksiyon hassasiyeti azali vb.

Normalinde kullanin yeter.Bir tek sizin caniniz degil trafikteki diger surucu ve yolcularinda cani guvenligi tehlikeye girer boyle.

Biraz empati.

Iyi forumalar.

• Lastiğin basıncını azalttıgınızda olukların arası kapanacak yağmur suyu tahliyesi olsun vakum yapmaya kadar tüm özelliklerini kaybedersiniz. Ayrıca esneme yapacağından viraj performansı aşırı derece düşecektir. Yakıt da artacak.

• Arabayı böyle sat. Daha ucuza yeni bir araç alıp lastikleri yenile

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bırak konforsuz olsun, güvensiz olmasından iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik 175-65-14. Kapıda 32 yazıyor. Yüklü halde de 33.

Anlaşılan bu durum tehlikeli. Herkese çok teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.