benim sorunum ses kartımla ilgili. sabah oturup şu pc dergilerinin verdiği cdlerdeki shareware programları kuruyordum. işime yaramayanlaı ise siliyordum.(sorunlar burdan başlıyor) akşam pcyi yeniden açtığımda ekran ayarlarının 16 renk olduğunu görünce affalladım. "herhalde yanlışlıkla driveri sildim" dedim. ekran kartını tekrar yükledikten sonra, o da ne!! ses yok!! herhalde bunu da yanlışlıkla sildim diyerekten tekrar kurayım dedim. ama o da ne!! yine aynı. winamp hata verip verip duruyo. ses kartını kaldırdım, tekrar yükledim. bunu defalarca tekrarladım. nafile. creative 128 düzgün çalışıyor diyor pc. allah allah!! söktüm baktım, ses kartında görünürde bişey de yok!! Sorun ne olabilir acep?? bi de virtual DAEMON SCSI controller (ne işe yarıyor bilmiyorum) ünlem var. bu aygıtın sürücülerinin yükseltin diyor bu da. bunla alakalı olabilir mi?? ben müzik dinlemek istiyorum. oyun oynama istiyorum. sadece fan sesi ile olmaz ki!! yardımınız için sağolun...
makine nin parça ları / özellikleri / işletim sistemi nedir ? birde ses kartı aygıt yoneticisinde duzgun olarak calisiyor mu gozukmekte?
Evet PC özelliklerini yaz.
celeron 600 256 ram 32 tnt 2 40gb hdd ses kartı 128 creative. valla 2001den beri bi sorunu yoktu emektarın...
evet, düzgün olarak çalışıyor gözükmekte, ve ben de kafayı yemekte...
Sistem geri yükleme imkanın varsa onu dene
kardes aygit yöneticisinden bak dogru calisiyormu calismiyosa denetim masasi program ekla kaldirdan kaldir yeniden yuke calismiyosa arkadasin dedigibi. oda olmazsa artik sistemi yeniden yukle
direct x yüklemesini tekrarlar olmazsa direcx ayalarından donanım performansını düşür sorunu bulmana yadımcı olur
sistem yöneticisinden herhangi birşeyi disable etmişsen ondanda kaynaklaniyo olabilir tak ve çalıştırın ve windows sesin çalışıp çalışmadigina bak sorun ondanda olabilir.
bak kardeşim Şimdi ilk önce sitemin 98 mi Me mi yoksa Xp mi onu bilmiyorum ama senin yapacağın şey şu bak şimdi..
YILDIZ 1 = İlk önce aygıt yöneticisinden ses kartı ile ilgili her şeyi kaldır. Yani önce + yı açtığında herşeyi tek tek işaretle kaldır de. Daha sonra ses, video oyun kontrolleri kaldır yani ses kartı ile ilgili her şeyi kaldır,Sonra bilgisayarı yeniden başlat, açıldığında yeni donanım bulacaktır, cd den driver ı göster yeniden kur. bunu bir dene.
YILDIZ 2 = Daha sonra bu işe yaramazsa 1 inci yıldızda olduğu gibi aygıt yöneticisinden herşeyi kaldır. Sonra bilgisayarı kapat , Ses kartını çıkar başka bir slot a tak. Sonra yeniden 1 kere aç makineyi karşına çıkan yeni donanım bulundu sihirbazlarını iptal et. Daha sonra yeniden restart yap bu sefer ses kartını tanıt. Bu kesin çözüm dür. Yani format falan gerekmez. """" bu arada ses kartını çıkartdığında kartın alt kısmındaki bakır yerleri silgi ile sil. bu ince bir ayrıntıdır. bunu rem lere ve ekran kartına da yapabilirsin. temizlik için. """"
YILDIZ 3 = bunları yaptığında da düzelmez ise " bence olacak " söyelemek istemiyorum ama malesef format atacan demektir.
ilk 2 * a dikkat
dediklerinizin hepsini anladığım kadrıyla uyguladım. nafile. ne direct x ayarları, ne enable, ne disable... herhalde getrue ve romeo28in dediğini yapacam. ühü... herşeyi yedekledim bu sabah. neyse yardımınız için çok sağolun...
bu durumlarda en kolay ve masrafsızı formatlamak zaten... bence formatladıktan sonra 40 GB'lik diskini 2'ye böl.. 5GB'lik bir c: olsun.. ki bu kısma xp'den başka birşey yükleme.. diğer tüm dosyaları, programları ve belgeleri d'yE yükle... daha sonra format atman gerekirse c'yi silip belgelerine birşey olmadan yeniden xp yükleyebilirsin..
arkadaşım aynı sorunu bende yaşadım sayılır windowsu yeniden yüklediysen ve hala sorun devam ediyorsa son çözümü söyleyim bilgisayarı açıp ses kartını çıkarıyorsun ondan sonra başka slota takıyorsun slotun yanmış olabilir o yüzden çakışama olduğunu zannedip ünlem işareti gösteriyor buda olmazsa bana geri dön ok.....
SISTEMIN MUHTEMELEN SCANREG ISLEMI YAPMIS . SENIN YAPMAN GEREKEN PCI KARTLARIN HEPSINI SOK AMA ILK ONCE SURUCULERINI VE SURUCU INF DOSYALARINI KALDIR . SONRA TEK TEK TANIT DUZELECEKTIR. KOLAY GELSIN
arkadaşım ööle hemen formata satılmayın... ünlem işareti olan seçeneği tıkla ve özelliklerine bak bakem ney ile çakışıyor... artı creative 128 lerin winamp ile bir çakışma olayı var bu doğrudur bunu eski pcmde bend yaşadım... ama sen netten creativenin son driverini indir.. sonra da o çakışan donanımı bul ve artık kartın yerinimi değiştirirsin yazılımını/driverinimi değiştirirsin bir şekilde bu çakışmayı gider..
kolay gelsin....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme