Selam arkadaşlar. Samsung 40ES7000 Led Tv ile Samsung HT-E5550 Ev Sinema Sistemim var. Sorunum Tv izlerken sadece 2 ön kolonlardan ses gelmesi. Bağlantı şu şekilde. Vu Solo uydudan Tv HDMi in kısmına, Tv nin Arc olan HDMİ in kısmından ses sistemin HDMI out kısmına bağlı. Bu şekilde sadece 2 hopörlerlerden ses alabiliyorum. Ayrıca optik kablo ile ses sistemi ile tv yi bağlamak gerekiyormu hepsinden ses almak için. Yoksa TV' den ne yaparsak yapalım sadece stereo ses mi geliyor? Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden
TV'ye gelen ses stereo ise, TV'den çıkan ses de stereo olur. Sanal çok kanal ses için ses sisteminin Surround veya Sound Effect gibi bir özelliği mutlaka vardır, onu kullanabilirsiniz. Ayrıca, ses sisteminizin HDMI girişi varsa (ki 2 adet HDMI girişi var gibi görünüyor) uydu alınızın HDMI girişini bunlardan birine, ses sisteminin HDMI çıkışını da TV'ye girebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: ocaklilar
TV'ye gelen ses stereo ise, TV'den çıkan ses de stereo olur. Sanal çok kanal ses için ses sisteminin Surround veya Sound Effect gibi bir özelliği mutlaka vardır, onu kullanabilirsiniz. Ayrıca, ses sisteminizin HDMI girişi varsa (ki 2 adet HDMI girişi var gibi görünüyor) uydu alınızın HDMI girişini bunlardan birine, ses sisteminin HDMI çıkışını da TV'ye girebilirsiniz.
tşkler cevabınız için receivera giden HDMI girişini söküp taktım sorun çözüldü. Suan da tüm kolonlardan ses geliyor
Dün Teknosa.com’dan PHILIPS 47PFL4307K/12 FHD 3D LED LCDTV siparişi verdim. Heyecanla gelmesini bekliyorum. Bu TV’ye uyumlu 500-800 TL aralığında 5+1 ev sinema sistemi almak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? TV üç 3D özellikli, 3D film izlemek için, Ses Sisteminin de 3D olması mı gerekiyor? Ayrıca 3D ses sistemi, BlueRay çok gerekli mi? Olmazsa ne olur? Bu konuda oldukça cahilim, her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.
en başta dikkat etmen gereken çözdüğü ses formatlarıdır. Dts, Doblydigital II, DTS HD vb. Daha sonra 3d için bluray olmalı ve 3d ses olmalıdır. 1000w altında düşünme. tutulan modellerden al tavsiye olarak.
arkadaşlar bende lg nin 5 sene önce aldığım 5+1 bir sinema sistemi var. şu aralar yeni bir led 3D tv almayı düşünüyorum. şunu merak ediyorum. sinema sistemim 3D film oynatmıyor tv. nin usb bellek girişinden oynatacağım filmlerin sesini sinema sisteminin hoporlörlerinden alabilirmiyim. sin. sisteminin dvd oynatıcısında optik çıkış yok sanki*
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme