Şimdi Ara

Ses Sistemi Kablo Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elime 20 yıllık falan bir teyp kolonu geçti. Ben bunu ses sistemine nasıl bağlayabilirim.
    Kolonun gördüğünüz gibi ucu yok kesilmiş sanırım. Bu sistem ile bundan ses almanın imkanı var mı? :)
    Şimdiden teşekkürler.

Kabin

Kablosu

Bağlalamk İstediğim Ses Sistemi

Konuyu nereye açsam diye biraz düşündükten sonra elektronik bir işlem olduğu için buraya açmaya karar verdim.Yanlış değildir umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusvealp -- 30 Kasım 2015; 22:50:39 >

• Hoparlör kablosu ucuna erkek tos fiş takarak ses sisteminden faydalanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

Hoparlör kablosu ucuna erkek tos fiş takarak ses sisteminden faydalanabilirsin

Peki ben bunun ucuna hem kırmızı hemde beyaz ucu bağlayabilir miyim?
    Hem sağdan hem soldan gelecek sesi tek hoparlöre vermek istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogusvealp D kullanıcısına yanıt
    Erkek tos jak alacaksınız. Hoparlörün eksisinden gelen kabloyu jakın dış kısmına, artıdan gelen kabloyu da jakın iç kısmına bağlayacaksınız. Tos jakı da audio out çıkışına bağlayacaksınız.

• Tos jak alıp hemen bağlamayın.

Ohm ve watt değerlerine dikkat etmelisiniz.

Amfiniz eğer süremeyecek güçteyse amfinizi veya hoparlörü yakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Tos jak alıp hemen bağlamayın.

Hocam çok teşekkürler bunun hakkında bir bilgim yoktu.
    hoparlörün arkasında bir bilgi yazmıyor içine açıp bakayım belki içinde yazıyordur. Peki ben bu sisteme maks. hangi wattda hoparlör bağlayabilirim.

@AdmGdk
    Cevap için teşekkürler hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogusvealp

quote:

hoparlörün arkasında bir bilgi yazmıyor içine açıp bakayım belki içinde yazıyordur. Peki ben bu sisteme maks. hangi wattda hoparlör bağlayabilirim.

@AdmGdk

Kabinin içini açarsanız, müzik seti kolonunun mıknatısının üzerinde yazıyordur ohm değeri. Tahminimce 6 veya 8 ohmdur. Vestel müzik setine ait gibi duruyor.

Ses sisteminize gelecek olursak arkasında yazdığına göre amfisi toplamda 60 watt güç verebiliyor.

2+1 bir amfi olduğu için kanal başı en fazla 10-15 watt verir diye tahmin ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses sistemi bağlantı sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

@AdmGdk

Kabinin içini açarsanız, müzik seti kolonunun mıknatısının üzerinde yazıyordur ohm değeri. Tahminimce 6 veya 8 ohmdur. Vestel müzik setine ait gibi duruyor.

Ses sisteminize gelecek olursak arkasında yazdığına göre amfisi toplamda 60 watt güç verebiliyor.

2+1 bir amfi olduğu için kanal başı en fazla 10-15 watt verir diye tahmin ediyorum.

Yarın sabah içini açıp bakıcam hocam. Kolon dediğiniz gibi Vestel marka bu arada. İki tane var bunlardan ama birisinin kabini yok. Eğer işe yarar bir kolonsa marangozla konuşup mdf bir kabin yaptırabilirim onada. Tabi önce ses sisteminin kaldırması gerek.

•  Ses Sistemi Kablo Bağlantısı

Ses sistemim 4.1
    Kaldırır mı bu kolonu?

• quote:

Ses sistemim 4.1
    Kaldırır mı bu kolonu?

Bir tanesini büyük ihtimal. Subwooferın içini açıp amfi devresinin resmini atabilir misiniz? Kullanılan entegreyi bilirsek net cevap verebiliriz.

Ama sana tavsiyem o kolonlar için ayrı devre yapman.

4.1 sistemle o gitmez.

Kabin yaptıracaksan da kabinli olanın ölçülerinin aynısını yaptır. Malzemesi mdf olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut_baris -- 2 Aralık 2015; 18:02:20 >

• quote:

quote:

Ses sistemim 4.1
    Kaldırır mı bu kolonu?

Bir tanesini büyük ihtimal. Subwooferın içini açıp amfi devresinin resmini atabilir misiniz? Kullanılan entegreyi bilirsek net cevap verebiliriz.

Ama sana tavsiyem o kolonlar için ayrı devre yapman.

4.1 sistemle o gitmez.

Kabin yaptıracaksan da kabinli olanın ölçülerinin aynısını yaptır. Malzemesi mdf olsun.

Ses Sistemi Kablo Bağlantısı  Ses Sistemi Kablo Bağlantısı  Ses Sistemi Kablo Bağlantısı

Ses Sistemi Kablo Bağlantısı  Ses Sistemi Kablo Bağlantısı  Ses Sistemi Kablo Bağlantısı

Elimden geldiğince detaylı çekmeye çalıştım resimleri.
    Aslında kolonları bir deneyebilseydim iyi olurdu kaliteli ve iyi ses veriyor mu öğrenmiş olurdum.
    Gerekirse ikisine de kabin yaptırabilirdim o zaman.
    Ayrı devre derken biraz uzağım bu konulara maliyetli bir iş mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusvealp -- 2 Aralık 2015; 20:27:24 >

• Soğutucuya bağlı bir entegre var sanırm orada. Onun üzerinde yazanı yazarsanız iyi olur.

Açıkçası iyi ses alıp alamamanız sadece hoparlör ile ilgili değildir onu beslediğiniz amfi ve oynattığınız içerik de önemlidir.

O hoparlörleri bunun amfisiyle sürmeseniz daha iyi olur bence.

Basit bir amfi devresi size yetecektir diye düşünüyorum. Ekolayzeri de bilgisayardan ayarlarsınız.

Ama bu işlerle aranız yoksa birisine yaptırmanız daha iyi olabilir.

Ama devreyi besleyecek trafo da şart tabi.

Siz bence o hoparlörlere bir de müzik seti gövdesi arayın. En kolay yolu bu.

İkinci el sitelerde ucuza sağlam ürünler bulunabiliyor.

• dogusvealp D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle o hoparlörlerden sağ ve sol olarak ses sistemine göre daha keyifli ve dengeli müzik dinlersiniz..
    fakat UmutBarış arkadaşımızın dediği gibi bunu yalnızca stereo anfi veya müzik seti gövdesi ile yapabilirsiniz ayrıca en az 25-30w ve çıkış omajı 8 ohm olmalı.. hadi 6 ohm olsun.
    Bu anfi işine girmeden önce hoparlörlerinizin sağlam olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz.. Hoparlörlerin kendi gövdesi yok heralde, olsaydı arkasında pc-dvd-uydu alıcısı için giriş vardır.. Gövdesi bunların anfisiydi. Sessisteminin arkasındaki, speaker out FL veya FR çıkışına,, RCA erkek jak ile veya benzer kablodan keserek dikkatlice bağlayıp, deneyiniz.
    Hatta ilk başta hoparlör kablo uçlarına kalem pil değirerek kontrol edebilirsiniz,, hoparlör her değirdiğinizde hafif ses çıkaracaktır değirme anında içeri veya dışarı hareket edecektir. değirince dışarı hareket ederse, pilin +sı, hoparlör artıdır.
    Deneme süresi uzun sürmesin, bir saniyeyi geçmesin mesela. deydi - duydunuz - gördünüz - bırakınız.. yoksa pil akımı bobini ısıtıp yakabilir.. sıradan kalem pilde mümkün değildir ama 2200mA lık şarjlı pil sakıncalı olabilir.. neyse; hoparlörden ses geliyor ve harekette var, + ve eksiyide tespit ettik.. güvenli bir şekilde sessistemine veya anfiye bağlayabiliriz...

yalnız sessisteminin uydu hoparlörlerinden birisinide söküp omajına bakınız,, 16 ohm ise ,, 8 ohm hoparlör, anfinizi sıkıştırır. eğer anfi 4 veya 6 ohm ise sorun sadece ses düşümü olur, denemek için sorun değildir.

• Öncelikle geçte olsa çok teşekkür ederim baya bir aydınlandım bu konu hakkında. Tavsiyeler doğrultusunda kolonu çalıştırabildim
    Bu hafta marangozla konuşmaya gidip ikisine de tekrardan kabin yaptırıcam ve elimde 10wlık bir gitar amfisi var ona bağlayabilir miyim diye araştırıcam :)
    Çok teşekkürler tekrardan.
  • quote:

Öncelikle geçte olsa çok teşekkür ederim baya bir aydınlandım bu konu hakkında. Tavsiyeler doğrultusunda kolonu çalıştırabildim
    Bu hafta marangozla konuşmaya gidip ikisine de tekrardan kabin yaptırıcam ve elimde 10wlık bir gitar amfisi var ona bağlayabilir miyim diye araştırıcam :)
    Çok teşekkürler tekrardan.

Amfi ve hoparlörün ohm değeri uygunsa olabilir.

Elinizdeki amfi 8 ohm veya daha düşük ohm değerine sahipse sorun olmaz. Düşük ohmda sesi fazla açmazsınız olur biter.

Ama anfiniz 16 ohm olup hoparlörünüz 8 ohm olursa bu sefer hoparlörünüz amfiden daha fazla güç çekecektir. Bu da anfi çıkışına yük demektir.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Amfi 8 ohm ama amfide sadece kulaklık girişi var ve nedense sesi bozuyor. Araştırdım bozuk değil ama kulaklık girişi kalitesiz oluyormuş o yüzden amfiye bağlama işi yattı sanırım. İkinci el amfi almak en mantıklısı olacak sanırım.

• quote:

Amfi 8 ohm ama amfide sadece kulaklık girişi var ve nedense sesi bozuyor. Araştırdım bozuk değil ama kulaklık girişi kalitesiz oluyormuş o yüzden amfiye bağlama işi yattı sanırım. İkinci el amfi almak en mantıklısı olacak sanırım.

O amfiler mono olur genelde. Tek çıkışa iki hoparlör süremesiniz zaten.

İçindeki hoparlöre giden kabloyu söküp kendi hoparlörünüze takacaksınız.

Ama dediğim gibi, iki hoparlör kullanamazsınız.

Sahibinden de ucuza ikinci el müzik setleri, amfiler var. Alın sağlam bir tane kullanın.
  • quote:

quote:

Sahibinden de ucuza ikinci el müzik setleri, amfiler var. Alın sağlam bir tane kullanın.

Evet en mantıklısı öyle olacak. Eldekilerden birşey yapalım dedik uğraşması keyifli oluyor sizde çok yardımcı oldunuz gerçekten.
    Bir de konuyla alakasız olacak ama
    Cihaz
    https://store.donanimhaber.com/d8/9c/f5/d89cf523cf0e90c0a5953284318b0b71.jpg

Adaptör:
    İnput:100-240-50/60HZ 0.3A
    Outpu:9v ... 0.6A

0.6A 600ma mı ediyor? Bu cihazı bu adaptörde sorunsuz çalışır mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Evet en mantıklısı öyle olacak. Eldekilerden birşey yapalım dedik uğraşması keyifli oluyor sizde çok yardımcı oldunuz gerçekten.
    Bir de konuyla alakasız olacak ama
    Cihaz
    https://store.donanimhaber.com/d8/9c/f5/d89cf523cf0e90c0a5953284318b0b71.jpg

Adaptör:
    İnput:100-240-50/60HZ 0.3A
    Outpu:9v ... 0.6A

0.6A 600ma mı ediyor? Bu cihazı bu adaptörde sorunsuz çalışır mı?

Evet. Cihazınız aşırı hassas değilse, büyük ihtimal çalıştırır.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Çalışır heralde yarın sabah deneyim ben
    0.6A nın kaç ma'ya denk geldiğini kestiremedim 60ma falan olsaydı denemezdim de 600ma ise sorun çıkmaz heralde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.