Şimdi Ara

sevgilinin gidecegi okulu yazmak sacmalik mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
2
Favori
11.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu cümleyi kendime kuruyorsan kimseden bir cevap almaya ihtiyacın yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • loyals L kullanıcısına yanıt
    Hayat boyu (kusura bakmayın) muhallebi çocuğu gibi mi kalsın insanlar? İnsan zorluk çeke çeke gelişiyor. Karşı tarafı düşüneyim derken aşırı korumacılık yapıyor babanız ve farkında değil. Eskiler zor şartlarda buyuduklerinden çocuklarının rahat yaşamalarını istiyorlar, bunu anliyorum ama yaptıkları yanlış. Çocuk büyütürken bile yere düşer diye çocuğun yanında ayrılmayan bir milletiz. Her şeyi destekle yapsın çocuk, hiçbir şeyi kendi başaramasın.
    Neyse, istediğiniz yeri seçin, pişman olmayın.

• Oathbreaker. kullanıcısına yanıt
    ben zaten durumumun farkindayim. disaridan kotu gorundugunu de biliyorum. mantikli dusunemedigim icin sordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kusura bakma yenge, şimdi muhtemelen enişteyle aynı okula gideceğiz o yüzden yengem sayılırsın. Bence babanın bilkent karşılayabilecek parası varsa hiç acıma duygusuna kapılma, adam zaten sana özgürlük tanımıyor, hangi nedenle olduğu önemli değil yiiaa ama beni sevdiği için yapıyor diye düşünme sana saygı göstermesi lazım çalışacağın yer konusunda hatta direkt hayatın konusunda bu yüzden bilkent hukuk yaz geç. Artı enişte ilk 500 yaptıysa onu kaçırma... dur lan aklıma bir şey geldi şimdi bu adam ilk 500den eeye gidiyorsa stanforda doktoraya falan da gider ilerde orda artık latinler iskandinavlar piuuuv abla bence sen bırak bu işleri

• saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim guldurdun beni :)

ama ailem ne olursa olsun ben onlari hic uzmedim bu zamana kadar. bunu erkek arkadasim icin yapacak olmak beni sarsti biraz. yine de siralamalar aciklaninca daha iyi konusuruz sanirim. cok tesekkurler fikrin icin.

• Gençlik hevesiyle yanlış kararlar vermeyin. Aileniz her daim yanınızdadır fakat sevdiğiniz kişi el oğludur, yarın ne olacağı belli olmaz. Avukatlığa dair en ufak bir ilginiz varsa çok şanslısınız, avukatlık çevre işidir ve babanız size bunu sağlar.
    Genç bir avukat için en güvenilir referans avukat babadır, bu sayede güzel işler yapabilirsiniz. Bu nedenle eğer babanızın durumu iyiyse Bilkent Hukuk yazın gitsin, eğitime verilen para harcama değil, yatırımdır. Babanızınn gücü buna yetiyorsa Bilkent'te çok güzel bir eğitim hayatı sizi bekler.

Ancak Başkent yazmak aile ekonomisini zorlamayacaksa ve Bilkent zorlayacaksa önce ekonomik sebeple aile ilişkiniz bozulur, bu size vicdan azabı olarak yansır. Okula odaklanamazsınız işin sonu ayrılmaya kadar gider sonra pişman olursunuz. Son olarak aileniz sizi ve aileyi düşünüyor, sevgiliniz bencillik yapmasın. Kararı ondan bağımsız alın. Bu sebeple ilişkiyi bitirecekse bitsin zaten.

Belki de sizin Bilkent yazmayacağınızı düşünmüş ve bu noktadan sıkıntı çıkararak ayrılmanın yolunu yapıyordur, 5 senede sıkılmıştır ve Bilkentte yeni kızlar bulmayı hedefliyordur bu nedenle de ayrılmak için önce bir sebep yaratması gerektiğinden böyle birşey öne sürmüş olabilir.

• isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    cok tesekkur ederim zaman ayirip yazdiginiz icin. bilkent babami zorlamaz ama hos da karsilamaz iste. baskent de iyi, bilkente verecegimiz parayla sana araba alalim vs der. yine de ikna edebilirim ama zor olur yani.

aslinda sevgilim basta bana ben hacettepe yazayim bile dedi ama netleri bu kadar iyi gelince ben dedim sacmalama diye ve kapattim konuyu. ayrilmak istedigi icin dedigini sanmam ama insan sonucta kefil de olamam icini bilemem.

yavastan aileme yol yapmaya baslayacagim sanirim sizce bilkent nasil olur falan diye. cunku ben hukuk istiyorum o konuda kararimi verdim. tekrar cok tesekkur ederim.

Hocam, bilkent hukuk geliyor mu? Ben, ilk mesajınızda bilkent siyasal yazdığınız için başka bir yerde istediginiz bölüm olan hukuku okuyun dedim. Bilkent hukuk yerine başkent'e gitmek büyük saçmalık olur. Arabayı mezun olunca kendi paranızla da alırsınız.

• Bana kalırsa, istiyorsan yap bunu.Yoksa ileride pişman olursun.En ufak tartışmanızda kızın yüzüne vurursun senin yüzünden buraya geldim diye.

• LuciliusBagus kullanıcısına yanıt
    bilkent hukuk gelirse ucretli gelir gecen sene 40k ile almis. sevgilimin dedigi “tamam babana para verdirmek istemiyorsan o zaman bilkent siyaset yaz yine de bilkent yaz” tarzi bir seydi. bencillik de bu iste. tesekkur ederim tekrar.

• SerKrc kullanıcısına yanıt
    kiz olan benim ama yuzune vurmam sanirim. sagolun yine de.

• quote:

Orijinalden alıntı: loyals

cok tesekkur ederim zaman ayirip yazdiginiz icin. bilkent babami zorlamaz ama hos da karsilamaz iste. baskent de iyi, bilkente verecegimiz parayla sana araba alalim vs der. yine de ikna edebilirim ama zor olur yani.

aslinda sevgilim basta bana ben hacettepe yazayim bile dedi ama netleri bu kadar iyi gelince ben dedim sacmalama diye ve kapattim konuyu. ayrilmak istedigi icin dedigini sanmam ama insan sonucta kefil de olamam icini bilemem.

yavastan aileme yol yapmaya baslayacagim sanirim sizce bilkent nasil olur falan diye. cunku ben hukuk istiyorum o konuda kararimi verdim. tekrar cok tesekkur ederim.
    Rica ederim.

Zorlamazsa Bilkent yazın gitsin. Eğitim paradan kısılacak birşey değildir. Söylenmesi gereken şey gerekirse ucuz araba alırız ama eğitimden kısmayız demek olmalıdır. Siz ailenizle önce bu konuyu bir açın, ondan sonra ne diyolar diye konuyu güncellersiniz, buradan yeni fikirler çıkar yine.

Hukuk istiyorsanız, kararınızı verdiyseniz başka bölümlere bakmayın bile. Önce kendi hayatınız.

• sen ne istiyorsun asıl? ne okumak, nerede okumak istiyorsun? sevgili mevzusu pamuk ipliğine bağlı bu hayatta ne olacağı asla belli olmaz. ben hedefim için üçüncü mezun seneme kaldım geçen sene. bu sene yeni başlicam üniversiteye ama sevgilim başka şehirde 3. sınıfa geçti mesela. uzaktan da yürüyor bi şekide sevgi varsa. ama öncelik sensin. bu hayatı yaşayacak olan dört yıl o okulu okuyacak olan, elli sene seçtiğin mesleği yapacak olan sensin. ne sevgilin, ne de baban. sen ne istiyorsun arkadaşım?
  • ben hukuk okumak istiyorum bunu hep de soyluyorum. ankarada okumak istiyorum bu da belli. ve erkek arkadasimdan ayri olmak da istemiyorum. yani ne bileyim gunun sonunda karsilikli oturup konusabilelim, bir sorunum olursa ilk arayacagim o olsun istiyorum yakin olalim kisacasi. o yuzden de kararsizim. kendi istegim olsa ailemin bilkente verecegi parayi dusunmezdim ama sanki erkek arkadasim icin aileme para verdirecekmisim gibi dusunup vicdan yapiyorum.

Gelirinizi bilmediğimden bir şey diyemiyorum ama her ay hesap kitap yaptıracak duruma sokmuyorsa kesinlikle bilkent'i gidin.
    "Babamın parası gidiyor" düşüncesini de aklınıza getirmeyin. Babanız parayı mezara mi götürecek? Zaten daha iyi bir hayat için kazanmadı mi o paraları? Veya empati yapın, ileride çocuğunuz olsa siz de çocuğunuzu en iyi yere göndermek için masrafları göz ardı etmeyecek misiniz?

vicdan önemli arkadaşım. aynı yerde de okusanız gece yastığa başını tek koyacaksın. vicdan yapacaksan iyi düşün derim.
  • Okudum, manitanın samimiyetine güveniyorsan alınabilir risk. Geçen sene ben aldım kafamı dağlara taşlara vuruyorum ayrı mesele lakin ciddi ciddi güven varsa yapılabilir :D
  • Yapabileceğin en aptalca şey birileri için kendi geleceğini riske atmak. Kimse için değmez bu. Nasıl ailen seni istemediğin bir bölümü okumanda zorladığında hayatın çekilmez hale geliyorsa, bu olayda onun farklı bir versiyonu. Bir de siyaset falan okuma sakın. Aldığın puan aralığında okunacak son bölüm siyaset. Öyle böyle hukuk gene iş yapar. Eğer birbirinizi seviyorsanız sevgilinde sana anlayış gösterecektir zaten.
    Edit: Bir de eleman bencil birine benziyor. Karışmak gibi olmasın ama ilişkini devam ettireceksen bile öyle insanlar için kendini riske atma ilerde çok ağlarsın ama duyan olmaz.
    Bu arada başkent mı bilkent mi dersen. Hukuk için tabii ki bilkent. Ama tekrar diyorum siyaset yazarsan yazık edersin kendine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 2 Temmuz 2019; 15:29:53 >
  • O sevgiline tekmeyi bas sen. Ne demek ayni okulda olalım diye siyaset yaz.Bencillik

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.