Şimdi Ara

sevgilinin gidecegi okulu yazmak sacmalik mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
2
Favori
11.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bak güzel arkadaşım senin en büyük hatan bu soruyu burda sormak.Neden biliyor musun çünkü kimse senin içinde bulunduğun durumu senden daha iyi bilemez hele ki buradakiler(çünkü seni tanımıyoruz).Yani en azından yakın arkadaşlarına sor.Hani düz mantık olarak tabiki bir kız için bu kadar önemli bir karar alınmaz ama senin ilişkinin ciddiyeti,devamlılığı falan bunlar çok farklı durumlar.En iyisi içinde değerlendir bunu.
    Kendi fikrimi soracak olursan dediğim gibi bu hayatta önemli olan kendi ayaklarının üstünde durmak,ve ben senin kız arkadaşının çok sadık oldğunu düşünmüyorm çünkü seni bilkent siyasal için zorlamış anladığım kadarıyla.
  • aptal uzaylı A kullanıcısına yanıt
    yakin arkadaslarimla konusmadigimi nereden biliyorsunuz? ben ayni durumu yasayanlar var mi diye merak ettim sadece.

erkek arkadasim bana siyaset yaz demedi. baban bilkente para vermek istemezse en kotu siyaset olsun yaz ama bilkent yaz dedi. babam hukuka izin verirse zaten sorun kalmamis olur. tesekkur ederim gorusunuz icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aptal uzaylı A kullanıcısına yanıt
    Hocam konunun sahibi kız, ilk 500 yapan kişi ise erkek. Konuya gelecek olursak asıl soru şu olmalı: Sana 19 yıl bakan ailen mi yoksa 4-5 yıllık erkek arkadaşın mı? Zaten babanın yanında çalışacaksın o yüzden okulun önemi yok. Ayrıca sevginizin içine çıkar çatışmaları girmiş bu da iyiye alamet değil
  • Açıkçası durumunuzun neden çelişkili olduğunu anlamıyorum.

Sevgilinizin olmadığını düşünün. Bilkent hukuk, sıralamanız yettiği sürece ülkede gidebileceğiniz en iyi 3-4 hukuk fakültesinden biri, kimine göre Galatasaray'la birlikte en iyisi. Sıralamanız burslu kazanmaya yetmiyor ama maddi durumunuz ücretli okumaya elveriyor anladığım kadarıyla. Okumak istediğiniz bölümün hukuk olduğunu da belirtmişsiniz. Hatırlatayım bu senaryoda sevgiliniz yok, ona rağmen gayet mantıklı bir karar Bilkent'i seçmeniz. Şimdi bunun üstüne bir de sevgilinizin o okulda olduğunu düşünün. Bunun size bir çatışma yaratması yerine aksine sizi daha da mutlu etmesi gerekmez mi?

"Sevgilim siyaset de olsa yaz, gel demeye getiriyor" demişsiniz. Bu nokta çok önemli, kesinlikle böyle bir şey yapmayın. Kendi istediğiniz bölüm ailenizden de arkadaşlarınızdan da sevgilinizden de daha önemli. Öncelikle bunu garantiye almanız lazım ki, devamında seçeneklerinizi tartışabilesiniz.

İşin "üniversiteye geçince değişen bakış açıları" boyutu var ki pek değinmek istemiyorum zira bu faktör liseden beri 2-3 senedir çıkmalarına rağmen üniversiteye geçtiği (veya bir sonraki senede) yaz ayrılan birden fazla çift gösterdi bana. Umarım kariyeriniz de ilişkiniz de istediğiniz gibi devam eder, o ayrı, ama hayat sizin hayatınız. 3 sene sonra da 30 sene sonra da yanınızda olacağını garanti edebileceğiniz tek kişi sizsiniz. Kararınızı bunu göz önünde bulundurarak vermenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin.

• loyals L kullanıcısına yanıt
    Neden babanızın yanında çalışacaksınız? Avukat olmak istemiyor musunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekotor

Açıkçası durumunuzun neden çelişkili olduğunu anlamıyorum.

Sevgilinizin olmadığını düşünün. Bilkent hukuk, sıralamanız yettiği sürece ülkede gidebileceğiniz en iyi 3-4 hukuk fakültesinden biri, kimine göre Galatasaray'la birlikte en iyisi. Sıralamanız burslu kazanmaya yetmiyor ama maddi durumunuz ücretli okumaya elveriyor anladığım kadarıyla. Okumak istediğiniz bölümün hukuk olduğunu da belirtmişsiniz. Hatırlatayım bu senaryoda sevgiliniz yok, ona rağmen gayet mantıklı bir karar Bilkent'i seçmeniz. Şimdi bunun üstüne bir de sevgilinizin o okulda olduğunu düşünün. Bunun size bir çatışma yaratması yerine aksine sizi daha da mutlu etmesi gerekmez mi?

"Sevgilim siyaset de olsa yaz, gel demeye getiriyor" demişsiniz. Bu nokta çok önemli, kesinlikle böyle bir şey yapmayın. Kendi istediğiniz bölüm ailenizden de arkadaşlarınızdan da sevgilinizden de daha önemli. Öncelikle bunu garantiye almanız lazım ki, devamında seçeneklerinizi tartışabilesiniz.

İşin "üniversiteye geçince değişen bakış açıları" boyutu var ki pek değinmek istemiyorum zira bu faktör liseden beri 2-3 senedir çıkmalarına rağmen üniversiteye geçtiği (veya bir sonraki senede) yaz ayrılan birden fazla çift gösterdi bana. Umarım kariyeriniz de ilişkiniz de istediğiniz gibi devam eder, o ayrı, ama hayat sizin hayatınız. 3 sene sonra da 30 sene sonra da yanınızda olacağını garanti edebileceğiniz tek kişi sizsiniz. Kararınızı bunu göz önünde bulundurarak vermenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin.
    tesekkur ederim zaman ayirip yazdiginiz icin. aslinda evet bilkent icin tereddute gerek yok ama ailem de bilkente dunden razi degil. gazi tutarken bilkent yazacagim dersem babamdan tepki alirim. benim derdim bu. veya baskent babamin oncelikli tercihi olur cunku oranin da hocalarini begeniyor hem de ucuz.

demek istediginizi anladim ama dusunmem gereken cok detay var maalesef. tekrar tesekkur ederim.

• avukat olmak istiyorum evet. babam da avukat.

Neden ne olursa olsun babanın yanında çalışacağını kendine kabul ettiriyorsun? Hukuk veya başka iyi bir bölüm bitirip kendi mesleğinde çalışmayı neden düşünmediğini söyleyebilir misin?

Ayrıca duymaktan sıkıldın sanırım ama geleceğinle ilgili tercihlerde sevgiliyi, arkadaşı, eşi dostu ön plana alırsan ileride pişman olman, olası bir durumdur. Kaderde ayrılık varsa aynı evde bile kalsanız ayrılırsınız.

Bir de önceki bir yorumunda sanırım "Benim tercihimi umursamıyor ya da ben çalışıp ikimize bakarım kafasında." tarzı bir şey yazmışsın ya da başka birisi yazmış. Eğer böyle bir durum seziyorsan böyle bir işe hiç girme. Baban bile olsa üni.den sonra kendini kimseye muhtaç kılma bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 2 Temmuz 2019; 16:33:22 >
  • istemedigim bir meslek olsa tamam ama babamin yaninda da zaten avukatlik yapacagim. ailemi uzemem ben maalesef.

Babanın yanında çalışmak zorunda değilsin belli ki bunu istemiyorsun da. Zorla çalıştıracak hali yok kendi yolunu çizmelisin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Sırf ailenin istediği olsun diye kendi hayatının üstünü mü çizeceksin? İleride işler ter giderse sıkıntı çekeceksin. Tabii ne kadar kazanacağını, iş ortamının rahatlığını vs. bilmiyorum. Belki ailenin yanındaki iş iyi çıkar ama oraya takılıp kalma. Başka alternatiflerin de olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 2 Temmuz 2019; 16:39:24 >
  • Sana bi' ağabey, kardeş tavsiyesi ölüyorum bitiyorum dediğin kız için bile şartlarını ona uydurma bırak seni seviyorsa uyduracaksa o şartlarını sana göre uydursun. Göreceksin ki ne kadar çok severse sevsin bu tür şeylerin çok büyük risk olduğunu görüp kendi yoluna gidecek.

Sen kendin için en iyi olduğunu düşündüğün seçimi yap, kıza falan bakma.

Heyırlı günler
  • Ulan kim çıkarıyor bu konuları popülere

Eleman bilkent EE sende paralı hukuk. Ailen zengin değilse amerikadaki hatunlarla bol bol fotoğrafını yollar sana. Aranızda dağlar denizler kadar fark var. Belli ki kafan benim gibi çalışmıyor çekmez o eleman seni.Barbara gibiysen bilemem

• Psyche of Batman kullanıcısına yanıt
    kiz olan benim. o zaman da gecerli mi bu soyledikleriniz?

• Şehmistan kullanıcısına yanıt
    cok kiricisiniz. daha fazla cevap vermek istemiyorum ama gercekten inanilmaz kirici bir yorum olmus. umarim biraz olsun iyi hissetmissinizdir.

• en azindan evlenene kadar olsun babamla calismak zorundayim. tesekkur ederim.

• Yeni okulunla birlikte yeni insanlarla tanışacaksın. Yeni kişilere açık ol, hayat bir kişinin peşinden gidecek kadar uzun değil. Bazı insanlar köprüyü geçene kadar yanında olur vakit gelince hayat ayırır. Karşı gelirim diyorsan bir şeylerden fedakarlık yapman gerekir. Sevgilim Londra’ya gitti şu an eğitime ona bunun için destek oldum, asla eğitimi aşkın önüne alıp ona burada kalması için kafasını karıştırmaya çalışmadım. Gerçek sevgi bence budur. Bencilce düşünmeyerek başarılı olabilmesi için her zaman arkasında durabilmektir. Yine de karar senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkotiko -- 2 Temmuz 2019; 16:56:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Sıralaman kaç geliyor geçen seneye göre? Bilmiyorsan sınavla.com a gir ve yaz lütfen.
    2-Hangi şehirde yaşıyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün genç bir başka arkadaşa daha söylemiştim.
    Herkese, "gidebilir" gözüyle bakıp, ona göre plan yapacaksın hayatında.

• QualityDommage kullanıcısına yanıt
    siralamam gecen yila gore 8k civari gosteriyor. kirikkalede yasiyoruz o yuzden tek tercihim ankaradaki okullar ve burasi olacak.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.