Şimdi Ara

SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye.mynet finans
    İşte SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye! Cumhurbaşkanı Erdoğan işaret etmişti
    https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/iste-sgk-ya-en-fazla-borcu-olan-5-belediye-cumhurbaskani-erdogan-isaret-etmisti/486807/

• Öncelikle tabii ödesinler ama 22 senelik borcu yapılandırmadan 1-5 sene içerisinde tahsil etmeye çalışırsanız o iş olmaz.

Şablon basit

AKP li belediyeler borçlandı , CHP li belediye ödeyecek.

Cumhuriyet biriktirdi , AKP yedi.

AKP borçlan(dı)acak , vatandaş ödüyor , ödeyecek .

Bazılarıda böyle başlıklarda tabi ödeyecek savunması yaparak adalet terazilerinin şaşmadığını savunacak.

Troll olmak zor değil, devletin milletin doğrunun yanında olmak yerine her daim tasmanızı tutan partinin arkasında olacaksınız.

habere konu olan ilk 5 belediye içerisinde 3 belediye için Akp nin hiç yönetmediği düşünülünce burada hikayenizi baştan yazmanız gerekecek 

ensonhaber
    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'dan SGK borcu açıklaması
    https://www.ensonhaber.com/gundem/konya-buyuksehir-belediye-baskani-altaydan-sgk-borcu-aciklamasi

SGK konusunda iyi olduğu söylenen örneklerde varmış arada...

• SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk 3 mü yoksa 5 mi ?

Not: Birazdan birileri doluşur gene ama abiii AKPPPP belediyesinde şu var şu kadar borç debir etmişler diye. Bu ankara İzimir İstanbul Adana nın hali ne ?

• Emekli maaşları üzerinden istismar şov yapan belediyeler ödesin borcunu.

Elbette hangi parti olduğuna bakılmaksızın hepsi ödesin. Ama maşallah chp belediyeleri kafadan koparmışlar.

Ödemiyorlarsa belediyelere giden ödeneklerden çatır çatır kesilsin.

• Ihih belediyeleri kaybetmenin kuyruk acisi daha cikmamis, ha gayret.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye.

bunlar ne olacak? bunları neden neye göre affetmiş ya da silinmiş?

• iflah olmazsınız siz chp'li kardeşim:))

"ama onlar da böyle yaptıydı..."

onların yaptıkları "yanlış" bu gemiye zarar veriyor, chp'li belediyelerin yaptıkları "doğru" mu?

iyi güzel, o yanlış yaptı, tamam bu da yanlış yapmaya devam etsin. peki, bunun ötekinden ne farkı kaldı o zaman?

bunu desteklemenizin tek amacı, doğru olduğu için değil, destekleyenlerin bir rantı bir kazancı var o halde

al birini vur ötekine...

iflah olmaz bu kafadakiler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle tabii ödesinler ama 22 senelik borcu yapılandırmadan 1-5 sene içerisinde tahsil etmeye çalışırsanız o iş olmaz.

Şablon basit

AKP li belediyeler borçlandı , CHP li belediye ödeyecek.

Cumhuriyet biriktirdi , AKP yedi.

AKP borçlan(dı)acak , vatandaş ödüyor , ödeyecek .

Bazılarıda böyle başlıklarda tabi ödeyecek savunması yaparak adalet terazilerinin şaşmadığını savunacak.

Troll olmak zor değil, devletin milletin doğrunun yanında olmak yerine her daim tasmanızı tutan partinin arkasında olacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morphine84 -- 25 Temmuz 2024; 21:57:50 >
  • Milyar tl leri borç bırakan,yeni yönetime borç devreden utanmıyor.Chp li belediye utanıyor.Haya kalmamıs bazılarınızda.

• Yaklaşık 1 ay önce aşağıdaki linkte "AKP ve Öz Eleştiri" başlıklı yazımı paylaşmıştım:

https://forum.donanimhaber.com/akp-ve-oz-elestiri--159002800

Son kısmında şu şekilde iki paragraf vardı:

Sorulardan da anlaşılacağı üzere, AKP'nin bizim anladığımız anlamda öz eleştiri yapabilmesi "fıtratına ters". Doğal olarak, dikkatimizi "fıtrata uygun" neler yapabileceklerine çevirmeliyiz. Bence şunları yapacaklar:

...

...

* Halkın muhalefeti bir umut ve alternatif olarak görmemesi için, onların yönettiği belediyeleri başarısız göstermeye yönelik ellerinden ne geliyorsa yapıp; yönetsel, hukuksal ve ekonomik olarak ağır bir cendere altına almak isteyeceklerdir. (Bunu zaten yapıyorlardı, dozunu katbekat artıracaklardır.)

Ancak 4 ay sabredebildiler ve üst paragraftaki hamleyi yapmaya başladılar. (Evet, bu daha başlangıç!)

Niye beklediler dersek...

Biz, normalleşme/yumuşama tiyatrosunun sahne önünü görebildik. Sahne arkasında ise, belki de şu tür sözler sarf edildi:

- Eğer bizi "erken seçim" konusunda sıkıştırırsanız, sizi belediyeleri kazandığınıza pişman ederiz.

- Eğer "yeni anayasa" çalışmamıza destek vermezseniz, belediyelerinizin gırtlağına çökeriz.

Geçen süre içerisinde CHP'nin her iki konuda da AKP'nin suyuna gitmeyeceği belli oldu.

Ve belki de zaten planlanmış, hazırda bekletilen hamle yürürlüğe kondu.

• Ben bu iktidarın propagandadan sorumlu yetkilisi olsaydım, havuz medyası ve troller köpürtebilsin diye ilk beşteki SGK borçlusu CHP'li belediyelerin verilerini afişe ederken bazı şeyleri hatırlar ve utanırdım.

Neler mi onlar?

- Bizim iktidarımız 130 Milyar Dolar olarak devraldığı dış borcu, 500 Milyar Dolara kadar çıkardı deyip utanırdım.

- Üstelik, bizden önceki bütün iktidarların ülkeye kazandırdığı değerleri ve kurumları satıp savdığımız halde, yine de borcu bu rakama yükselttik deyip, bir kat daha utanırdım.

- İktidarımızın en yetkili kişisinin, zamanında İstanbul Büyükşehir Belediyesini Ali Müfit Gürtuna'ya 1,5 Milyar Dolar (TL değil, Dolar) borçla devrettiğini hatırlar ve bir kat daha utanırdım.

- Bizim berbat ettiğimiz ekonomi dar gelirlileri ölümüne ezmesin diye, aslında öyle bir yükümlülükleri olmadığı halde CHP'li belediyeler ağır sosyal yükler, harcamalar altına giriyorlar deyip, bir kat daha utanırdım.

- Kendi belediyelerimiz saçma sapan israf, şatafat harcamaları yaptı, kaybedeceğini görünce son günlerde bile bir yığın usulsüz ödeme ve işe alımlar gerçekleştirdi; böylelikle CHP'li belediyelere katmerli borçlar bıraktı deyip, bir kat daha utanırdım.

- Daha önce, üstelik kameralar önünde, muhalif belediyeleri adeta düşman ülke belediyesi gibi gördüğümüzü belli edip, onları "topal ördek" durumuna düşüreceğiz söylemimizi, bu kindar yaklaşımımızı hatırlar ve bir kat daha utanırdım.

- Eğer belediyelerin SGK'ya olan borçlarını her 5 yıllık dönem ve her belediye için dileyen herkes göremiyorsa, yalnızca işimize gelen verileri afişe etmek hiç de ahlaki değil diye düşünüp, bir kat daha utanırdım.

- Bizzat iktidarımızın atadığı "kayyımlar" acaba SGK borçlarını düzgün ödüyorlar mıymış diye verilere bakar, eğer ödemiyorlarsa, katbekat daha fazla utanırdım.

Evet, bazılarımız AKP siyaseti ile utanma kavramını yan yana getirmiş olmamı biraz tuhaf karşılayabilir.

Ama ben bu iktidarın propagandadan sorumlu yetkilisi olsaydım, o verileri afişe ederken bunları düşünür/hatırlar ve utanırdım.

• Neden sadece SGK borcu?

• Bgn22 B kullanıcısına yanıt

Sana bir sır vereyim mi :) CHP tam olarak 22 yıldır bu kafada senin gibi davrandığına kaybediyor.

Çıkıp deseler borç namusumuzdur ödeyecez BİTTİ NOKTA... Öyle kalacak Erdoğan'da AKP'lilerde siyaset böyle bir şey. Hatta biz bu paraları çok rahat öderiz AKP'li belediyeler düşünsün deyip üstte bile çıkabilirler.

Ama YOk şu oldu ama abii AKP'de şunu yaptı şöyle oldu yan yattı çamura battıya girdimi olmuyor işte. Sürekli 5-10-15 hatta 20-25 yıl öncesinden örnek vererek olmuyor. Ama abi AKP diyerek olmuyor.

Millet CHP'ye bak SGK borçlarını ödememiş daha biz vatandaş olarak neden ödeyelim moduna girer insanlar.

• hepsi aynı şeyi yapıyor. istedikleri gibi eğip, büküyorlar. yapın yasaları, yürürlüğe koyun. yönetemeyen, borç takan, sorulara cevap veremeyen, ispat edemeyen ve kayıran, kaçak veren vb.. yönetimleri düşürün. madem borç takıyor, niye izin veriliyor? işi kolaylaştıracaklarına, birbirlerine laf yetiştiriyorlar. belki mecburen borç takıyor ve sen de izin veriyor, sonra da laf atıyor olamaz mısın? hayır, işaret edilse ne olacak ki? gelen zaten hep gideni işaret ediyor. SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye. 

• SGK tüm alacaklarını tahsil edebilse ülkenin dış borcunu kapatacak SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye. 

• seçimden önce vaadleri neydi bu demcilerin seçimden sonra ne oldu siizin iktidar partisinden ne farkınız var söylemler eylemler bir değilse vatandaşa yalan söylemek işiniz olur.

• KASAP1910 kullanıcısına yanıt

Bütün Türkiye'nin belediyelerinin SGK borcu 2 milyar dolar bile etmiyor.SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye. 

• morphine84 M kullanıcısına yanıt

habere konu olan ilk 5 belediye içerisinde 3 belediye için Akp nin hiç yönetmediği düşünülünce burada hikayenizi baştan yazmanız gerekecekSGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye. 

SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye.ensonhaber
    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'dan SGK borcu açıklaması
    https://www.ensonhaber.com/gundem/konya-buyuksehir-belediye-baskani-altaydan-sgk-borcu-aciklamasi

SGK konusunda iyi olduğu söylenen örneklerde varmış arada...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt

Öyle olacak zaten. Ödeneklerinden kesilecek

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.