Şimdi Ara

Shutter Island (2010) | Martin Scorsese | Leonardo DiCaprio (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
550
Cevap
1
Favori
39.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elmariacci

quote:

Orijinalden alıntı: ad135

quote:

Filmi bugün izledim hem de iki kere ikinci izleyişimde CHUCK'ın yüz ifadelerine çok dikkat ediyodum neyin ne olduğu o sahnelerde belli oluyordu.Leonardo Di Caprio gerçekten filmi yaşamiş.

resimlerle destekledim mesaji zaten bu kareler her şeyi anlatiyor.

filmin sonunda ise TEDDY aslinda hastaliği atlatti gerçekleri kabul etti ama kaldiramayicani anladi ve lobotomi yapilmasina razi oldu

Shutter Island (2010) | Martin Scorsese | Leonardo DiCaprio

DiCaprio aşmış gerçekten. Gerçekte böyle bir hikaye olsa anca bu kadar olurdu dedirtiyor.

inşallah boyle bi hikaye olmamiştir çünkü çok dramatik

• quote:

Filmi bugün izledim hem de iki kere ikinci izleyişimde CHUCK'ın yüz ifadelerine çok dikkat ediyodum neyin ne olduğu o sahnelerde belli oluyordu.Leonardo Di Caprio gerçekten filmi yaşamiş.

filmin sonunda ise TEDDY aslinda hastaliği atlatti gerçekleri kabul etti ama kaldiramayicani anladi ve lobotomi yapilmasina razi oldu

çok dramatik bir sahne üzülmemek elde degil. hele zihinlere kazınılan leonun o sözü

• quote:

Orijinalden alıntı: jasonnbourne

quote:

çok dramatik bir sahne üzülmemek elde degil. hele zihinlere kazınılan leonun o sözü

leo'nun o sözü zaten apayri bişey süper bi söz resimlere bile bakarken üzülmemek elde değil valla

• quote:

Orijinalden alıntı: ad135

quote:

DiCaprio aşmış gerçekten. Gerçekte böyle bir hikaye olsa anca bu kadar olurdu dedirtiyor.

aynen ben de böyle anladım. Adam anladı deli olduğunu. doktor açıklama yaparken kabul ediyorsun sonra yine tekrarlıyor dedi. Leonardo, Son cümleyi şimdi tam olarak hatırlamıyorum ama güzel bir şekilde ölmekten bahsetti gibi. Ve yeniden numara yaptı ölmek için.

Filmi böyle anladım vayy dedim anlamışım burdaki yorumları okuyunca kafam karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _kılıçkalkan_ -- 17 Temmuz 2012; 9:40:18 >

• Leonardo'dan bir baş yapıttı film.yer yer insanı geren,yer yer üzen,yer yer şaşırtan bir filmdi.
  • Birkere herkese filmin tadını alabilmek için filmi izlerken zırt pırt kendinize filmle alakalı sorular sormayın. Film bildiği gibi gelsin ve bitsin soruları kendinize ve film bittikten sonraya saklayın. Bu tarz filmlerden tam zevk alabilmenin yolu bence budur.
    Bende bugun izledim. Ne anladım derseniz?
    Filmin son 30-35 saniyesinde rufalo ile caprio kapı önünde otururken konuşmada kasedin yine başa sardığını ve fenerde yapılan tedavinin işe yaramadığını rufalonun bunu mimikleriyle az ötedeki doktorlara ifade ettiğini bariz bir şekilde anlaşılıyor.
    Ayrıca Ruffalo'da baya iyi oyuncudur haa, Zodiac'tan bu yana favorimdir.
    Filmdeki soru işaretlerinin cevabı fenerde, acabaların cevabı ise belirttiğim gibi son yarım dakikada.
    İzlemeyenler izlesin derim..
    Spoiler kullanmadım zaten filmiizlemeden bütün film konusunu baştan aşağıya okuyan yoktur herhalde. Bunun için verilecek zamana film izlenir :)
  • Biri özetleyebilir mi filmi ?
  • leonardo oynuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

Film genel olarak iyiydi,ilk yarı bazı sahneler biraz fazla zorlama olmuş uzatmak için,birde ilk gemi ile adaya gelirken saçma sapan gerilim müziğini uzatmaları sizinde dikkatinizi çektimi,hani şunu der gibi ''bakın bu gerilim filmi,ona göre'',gözümüze gözümüze soktular.

Buna benim dışımda birilerinin de takılmış olduğunu görmek beni sevindirdi. Arkadaşlar, bu filmi biraz fazla şişirmiyo muyuz? Bunun türünde biçok film var ve şaşırtma konusunda çok daha başarılılar bence. Öncelikle şunu söylemek istiyorum;

Filmde neden herkes sadece sondaki merdivende oturma sahnesine takılmış ve onun üzerinden filme son biçme cabasına girmiş onu anlayamadım. Evet o sahneye göre senaryoda 2 alternatif göze çarpıyor ama filmin içinde işlenişinde o kadar çok cevapsız soru var ki.. Yönetmen işini iyi yapmış evirmiş çevirmiş 2 küsür saate filmi sığdırmış ama seyircilerin aklında kalan sadece belli sahneler var geri kalanı tamamen doldurma gibi olmuş.
    1) Bi kere o mağaradaki kadın ciddi anlamda "gerçekti" arkadaşlar ve filmin en önemli cevapsız sorusu da bu bence. Yani gerçek olarak gösterilmiş, dürterek uyandırması falan, yaptığı açıklamalar bizim adamın aklından uydurabileceği şeyler değil bence ki öyleyse bile şizofreni hastalığında yönetmen devrim yaratmış olur benim gözümde
    2) Sonra su isteyen o kadın kağıda "Kaç" diye yazıyor, o da filme heyecan katması için konulmuş bi oyalamaca sanırım, değilse ne peki?

Daha çok var aslında toparlamak için bi kez daha izlemek lazım ama bence bi kez daha izlemeye değecek bi film değil, gereksiz uzatılmış bi film. İlk yarısında çok sıkıldım, ikinci yarıda film temposuna kavuşuyor zaten dikkat ettim herkesin aklında kalan ve üzerinde konuşulan da ikinci yarının son yarısı :) Filmin müziklerinde iş yoktu, oyuncularda kayda değer oyunculuk sergileyen sadece Leonardo vardı. IMDB'de onca şaheser varken bu filme başyapıt demek saygısızlık olur bence. Puanım 6/10.

• Psikolojik Gerilim adına yapılmış en etkileyici başyapıtlardan birisi.Martin Scorsese yaptımmı tam yapar aga hiç şaşmaz.
    Leonardo'nun muhteşem oyunculuğuyla devleşen bir film

Görüntü Yönetmenliği 10 numara
    Senaryo 10 numara
    Yönetmenlik 10 numara
    Oyunculuk 10 numara
    Final 10 numara

Marjinal olmak için arada sırada beğenmeyenler çıkıyor tabi.He deyip geçiniz
  • sevgiliye tek taş almamak için izlettirilecek ideal film
    şaka bir yana başarılı bulduğum filmlerden biridir..sosyal mesaj içerikli bir film
  • arkadaşım film vizyondayken kötü film gitmeyelim demişti. ve ben 2 sene sonra izledim filmi. gayette güzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saidx64

bide dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama kadın su istiyor da adam su getiriyor ya o zaman kadın su içerken eli boş. içiyormuş gibi yapıyor.
    neden bilemedim?????

evet farkettim. Hatta ondan sonra şunu da farkettim: Görüntü hayal gördüğü (ya da kuruntu yaptığı) sahnelerde çok hafifi bir sallantı alıyor, ama mesela filmin sonunda sallantı yok, başında çok az var, mağara ve doktorun o mezarlıktaki lafların sallantılı ama mesela adamın karısını ve çocuklarının ölümünü gördüğü sahne sallantılı değil. Ya şu kadar söyleyim doktoru vurana kadar bütün deniz feneri adamlar dışında sallantılı ama doktoru vurunca sallantı geçiyor. Halisünasyon arttıkça sallantı artıyor ama en şiddetli hali bile dikkat edilmezse anlaşılmaz. Kadının "run" yazma sebebi de çıkıp etrafı araştırsın diye. Ve bence Leonardo gerçekten hasta. Bence o sondaki canavar demesi de zombi göndermesi

Daha üçüncü sayfadayım, şu mesajı görünce cevap vermeden duramadım (her ne kadar zamanın ötesinden gelen bir alıntı olsa da)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 18 Kasım 2012; 19:18:16 >

• Başyapıt
  • mükemmel bir filmdi bi ara baştan izlicem o son sahnedeki sözü yeter
  • Kafkavari deyimiyle Franz Kafka'nın hayatlara ne kadar etki ettiğini gösteren bir film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa1802

sevgiliye tek taş almamak için izlettirilecek ideal film
    şaka bir yana başarılı bulduğum filmlerden biridir..sosyal mesaj içerikli bir film

Hocam sen çok yanlış gelmişsin.Bahsettiğin Kanlı Elmas filmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

quote:

ahahahahhahaha aynen öyle olmuş niye ben bu knuyu kanlı elmas sanmışımki acaba:)))) bukadar zaman sonra farketmişsin tebrikler

• quote:

quote:

quote:

ahahahahhahaha aynen öyle olmuş niye ben bu knuyu kanlı elmas sanmışımki acaba:)))) bukadar zaman sonra farketmişsin tebrikler

Ya diyorum acaba ben mi yanlış hatırlıyorum fail olmayım diye tekrar tekrar düşündüm de yok yani

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ya diyorum acaba ben mi yanlış hatırlıyorum fail olmayım diye tekrar tekrar düşündüm de yok yani

hahhah ben zindan adasıyla kanlı elması karıştırmıuşım neden nasıl hangi sebeple hiç bilmiyorm:)

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.