Şimdi Ara

shutter sayısı ne kadar önemli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla slr makinelerde 100-300 bin arası ömüür biçilen shutter sayısının compact ve dslr like makinelerde bir önemi yok değil mi?
    bir arkadaşın casio makinesi 10.000 e kadar sorunsuz fotoğraf çektikten sonra 10.002 de bozuk fotoğraflar çekmeye başladı. Arkadaş bunu shutter sayısına bağlıyor.

• sensörde belli bir fotoğraf sayısı/video süresinden sonra bozulabilir.. ondan "bozuk" dediğin şekilde çekiyor.. malesef ki bu böyle..
  • Bir arkadaşım bana lenslerin de yaklaşık 10000-15000 arası ömrü olduğunu söyledi doğru mu acaba?
    Ayrıca 10000 fotoğrafta bozulmaya başlayacaksa benim her yıl 2 makine eskitmem lazım yahu moralimiz bozdu bu olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_catcher

Bir arkadaşım bana lenslerin de yaklaşık 10000-15000 arası ömrü olduğunu söyledi doğru mu acaba?
    Ayrıca 10000 fotoğrafta bozulmaya başlayacaksa benim her yıl 2 makine eskitmem lazım yahu moralimiz bozdu bu olay

hocam sen o arkadaşı foruma yönlendir.. ona burda ihtiyacımız var
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_catcher

Bir arkadaşım bana lenslerin de yaklaşık 10000-15000 arası ömrü olduğunu söyledi doğru mu acaba?

hocam sen o arkadaşı foruma yönlendir.. ona burda ihtiyacımız var

ahahaha

• 10000-15000 dediğiniz olay lensler için geçerli değildir. perde sayısı, sensör ömrü ile ilgilidir ve bu kadarda kısa değildir milyonları gören kullanıcılarda mevcut yabancı sitelerde. mesela benim makinem 34000 de falan olması lazım.hala hiç bir sorun olmadan çekim gerçekleştiriyor. öle 10000-20000de bozulcak değiller. tabi şans işi birazda.
  • bazı markalarda önem arz ediyor galiba, pentaxlarda manyetik sistem olduğundan çok önemsenmiyor- daha uzun ömrü olduğu biliniyor-

bir de şu var, fikir sahibi olmanızı sağlar; http://www.olegkikin.com/shutterlife/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında bana biraz araba kullanmak gibi geliyor. Biri arabayı sürer 150 bin km ye kadar motoru bitirir, debriyajı 3 kere eskitir, trigeri koparır. Biri vardır 300 bin km yapar aynı arabayla ama hala sağlamdır , gerekli bkaımlar değişimler dışında sorunu olmamıştır.

Biraz kullanıcınında agrasifliği makineye bakmasıda önemli gibi sanki.
  • Perde ömrü değil de şuna firmanın garanti kapsamı için biçtiği ortalama sayı diyelim. 150.000 perde garanti kapsamında olan bir gövde 200'de patlayabilir ya da 250.000 görebilir; bu yüzden şahsen ben buna "ömür" denmesi taraftarı değilim

Lens için ömür biçmek nasıl kullanıldığıyla doğru orantılı bir varsayım olacaktır; nemli ortam, tozlu ortam, darbe vs vs derken diyaframı dağıtabilir, cpu'yu arızalandırabilir, kalibrasyonunu bozabilirsiniz.

Komapakt ve dslr-like sınıfta perde olmadığı için perde ömrü aranması da ilginç Ortam şartları, kullanım koşulları, üretim hatası, darbe vs vs bir çok sebepten bozulmuş olabilir arkadaşınızın cihazı. Benim 7-8 yıllık kompakt da nanay şu sıralar fakat yapılmaması gereken her şeyi yaptım sanırım

• shutter perdesi zaten 150TL gibi birseye degistiriliyor biliyorum, yani cok cok dert degil ama ornegin 200,000 poz cekilmis bir makine nasil kullanilmistir allah bilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.