Şimdi Ara

Sıcak Motor da Pır Pır etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım LPGli 2004 Focus , aracın motoru sıcakken bazsn LPG’ye geçene kadar pır pır ediyor. Devir saati çok olmasa da bir yukarı bir aşağı iniyor. Acaba Sorun nereden kaynaklı ?

Üstadlar şu güzel kardeşinizle bir ilgilenin be...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu fakir karışım olur veya monifolddan bir yeden hava alıyordur (neticede yine karışım fakire düşüyor). Ama Focus'ta tipik olarak neleri yapıyor bıunu bilmiyorum. Bağlantılara, vukumla çalışan otomatikler varsa giriş çıkışlarına bir göz gezdirin.

Küçük ihtimal, bujiler zayıflamış/kirlenmiş olabilir. Buji kablolarında temas, veeya eski indüksiyon bobini de aynı şey. Fakir karışımı ateşlemek daha zor olduğundan nadiren de olsa sadece sıcak motorda, düşük devirde görülen bir titreme olabiliyor.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 haftadır motor ışığı yanıyor , ben arabayı çıkarmıyorum. Sabah çalıştırayım dedim akü ışığı motor çalışırken yanıp söndü. Alakalı bir durum var mıdır ?

• Olabilir. Soğuk motorun daha isteksiz çalışmasının sebeplerinden birisi voltajın düşük olmasıdır, düşük voltaj bujideki kıvılcım sıcaklığını çok etkiler. Ne var ki motor sıcakken voltaj pek düşük değildir. Eğer problem bu olsaydı soğukken daha çok titreme yapardı.

Bence daha büyük ihtimalle karışım problemi gibi duruyor.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Hocam konuya ilginizden dolayı size minnettarım. Motor soğukken , ilk çalışma şöyle oluyor ve LPG’ye geçince düzeliyor.

https://youtu.be/d0AZwV-5PVs

• rica ederim, sohbet ediyoruz.

Sıcak deyince ben soğukken normal zannettim. Bilgisayar devri yükseltmese stop edecek. Bu sorun karışım problemi gibi, bunu söyeleyebilirim. Ateşleme sorunu olsa devri ya hiç yükseltemez motor, veya yüksekte iken kesintili olur.

Çok ihtimal var, uzaktan bulamayız bunu. Bir bilgisayara bağlanınca sensör hataları varsa belli olur (akılşmetre gibi), LPG için iptal edilmişler varsa da vakum kaçaklarına bakmak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.