Şimdi Ara

SICAK SİLİKON TABNCASI REZİSTANSI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde bulunan sıcak silikon tabancası 40w rezitans çalışmıyor rezitansı söktüm bir naylona sarılmış halde 2 adet minik levha ve arasında taş benzeri birşey çıktı

bu reizstans yada adı her neyse nerden temin edilir bu patlayan ikinci tabanca

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sıcak Silikon Tabancası Rezisansı

Sıcak silikon tabancan, çeşitli yapıştırma ve onarım işlerinde yaygın olarak kullanılan bir alettir. Ancak, zamanla veya uygun olmayan kullanım nedeniyle, tabancanın rezistansı arızalanabilir ve bu da tabancanın ısınmamasına ve silikonu eritememesine neden olabilir.

Silikon tabancanızın ısınmadığını fark ederseniz, rezistansın arızalı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Rezisitans, tabancanın ısıtma elemanıdır ve silikonu eritmek için gereklidir.

Silikon Tabancası Rezisansı Tamiri

Silikon tabancası rezistansını tamir etmek nispeten basit bir işlemdir. İhtiyacınız olan tek şey, bir multimetre, lehim makinesi ve yeni bir rezistansdır.

İşte adım adım talimatlar:

1. Tabancayı fişten çekin ve soğumasını bekleyin.
    2. Multimetreyi direnç moduna ayarlayın.
    3. Rezisansın iki ucunu multimetre problarıyla ölçün.
    4. Direnç değeri sonsuzsa veya çok yüksekse, rezistans arızalıdır.
    5. Lehim makinesini kullanarak eski rezistansı sökün.
    6. Yeni rezistansı lehimleyin.
    7. Tabancayı tekrar fişe takın ve çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Nedenler ve Önlemler

Silikon tabancası rezistansları aşağıdaki nedenlerle arızalanabilir:

• Aşırı ısınma
    • Elektrik dalgalanmaları
    • Uygun olmayan kullanım

Rezistansın arızalanmasını önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

• Tabancayı aşırı ısıtmayın.
    • Tabancayı elektrik dalgalanmalarına karşı koruyun.
    • Tabancayı kullanım talimatlarına uygun şekilde kullanın.

Silikon tabancanızın rezistansını düzenli olarak kontrol ederek ve uygun şekilde bakımını yaparak, uzun süre sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ss koyarmısınız. Görmeden bişey diyemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5tl lik şeyi kaça bulacağını sanıyorsunki.
  • parçalanmış yani sökülmüş hali bu iki adet minik levha arasında tsş benzeir birşey var ve bir naylona sarılı solda bulunan

o yuvaya konuluyor bir kıstırgaçlada o yuvaya sabitleniyor yaslnız demin fark ettim levhalara giden ince kablolar plastik kaplamalıymış ben düz tel sandım tekrar lehimleyecem bakalım çalışacakmı ?

resmide bu

http://i.hizliresim.com/L1knbb.jpg
  • çalıştırdım ısınma sağlandı süer oldu şeytani detay ince kablonun kaplamalı oluşundaymış kablo aşırı ince fark edilmiyor.
  • kablo ince olunca direnci fazla ve 220 ac de çektiği akım azaltılmış oluyor. Kablo kaplamalı olmasa da temas gövdesine uygun bant ile uygulanabilir.
    Daha uzun ömürlü olması için daha uzun kablo kullanılabilir.(biraz daha kalın yani direnci düşük ama boyu daha uzun)
    İzole teller var, bobin telleri. Kaplamaları ne kadar sıcağa dayanır incelemek lazım
  • O taş dediğin eleman karbon direçtir. Üstünden akım geçirip silikonu eritecek sıcaklığa gelmesi sağlanıyor. Piyasada satılan cihazları kar amacı güttüğü için içindeki kablolar olması gerekenden incedir. Kabloları kalınlaştırarak kullanırsan uzun süre sana hizmet edecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: valdond

O taş dediğin eleman karbon direçtir. Üstünden akım geçirip silikonu eritecek sıcaklığa gelmesi sağlanıyor. Piyasada satılan cihazları kar amacı güttüğü için içindeki kablolar olması gerekenden incedir. Kabloları kalınlaştırarak kullanırsan uzun süre sana hizmet edecektir.

anladım zaten bir 60 wattlık vardır gümledi prizdeyken karebon drienç bir araştırayım taş gibi bir şey iki levha arasında yani faz ve nötr arasında pek bu parçaları bilen yok

araştırdım karbon direnç değil neyse o parça bir türlü bulamadım ismni hemen hemen hiçde bilen yok elektrikçiye gösterdim taş dedi

ne biçim taşmışki akım geçince ısınıyor.

plakaların temas ettiği yerlerde yaldız gibi birşey var tabakası

ptc reiztansmış alibaba.comda buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sakinkedi -- 20 Şubat 2016; 7:17:41 >

• Konuyu canlandırıcam, bendeki tabanca çalışmıyor açtım. Bi iki levha kanlosundan biri kopuk, sonra levha üstündeki sarı iğrenç bantı açtım. Arasındaki taş kırılmış 😑 ne yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm taş direncmıdır adı bende bılmıyorum ama bayanların kullandıgı sac duzleştiricinin icinde bu taslardan var ıkı levha rasında olmasının sebebı yuzeyın heryerıne iletim saglaması ıcın tek yuzeye degınce sadece orası ısınıyor komple yuzeye temas edınce kople ısınıyor.
    bu taslardan havya yaptım kendıme ısı ayarlı oldu hemde :)
    sac duzlestırıcının devresını kople kullandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 10 Ağustos 2019; 5:38:27 >
  • valdond kullanıcısına yanıt
    Karbon direnç değil.

PTC seramik ısıtıcı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.