Şimdi Ara

Sıfır aldığım araç 110 km ile kazada airbag açmadı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12/2020’de sıfır aldığım skoda fabia aracım 110 km ile 2 domuza çarpmama rağmen airbag açmadı!
    Süreç hakkında bilgisi olanların yorumlarını merak ediyorum

• Peki emniyet kemerlerinin aktif gergileri patladı mı? Airbag açılmadığı için kafanızı direksiyona, bedeninizi bir yere vurdunuz mu?

• ön taraf bayağı ezilmiş. normalde açması gerekiyor diye düşünüyorum. Servise danışın. Onlar da büyük ihtimalle sensöre denk gelmemiş falan diyeceklerdir.

• bence açılmasını gerektirecek bir hasar yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

bence açılmasını gerektirecek bir hasar yok.

Hocam yanlış anlamayın sadece merakımdan soruyorum. Hava yastığının açılması için daha ne olması gerekiyor? Ortadan ikiye mi ayrılmalı araç? Ön tampon demiri gitmiş, şase uçları bükülmüş, radyatörler, tampon, lamba yok. Motor kulaklardan geri kaymış gibi. İvme sensörü illaki algılamıştır ani durma kuvvetini. Daha açılmayacaksa ne zaman açılacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

Hocam yanlış anlamayın sadece merakımdan soruyorum. Hava yastığının açılması için daha ne olması gerekiyor? Ortadan ikiye mi ayrılmalı araç? Ön tampon demiri gitmiş, şase uçları bükülmüş, radyatörler, tampon, lamba yok. Motor kulaklardan geri kaymış gibi. İvme sensörü illaki algılamıştır ani durma kuvvetini. Daha açılmayacaksa ne zaman açılacak?

Alıntıları Göster

Önemli olan şu: siz bu kazadan dolayı araç airbag açmadı diye bir yara aldınız mı? Almadıysanız, demekki açmasına gerek yok(Bu arada airbag açması da iyi bir şey değil, parmağınız veya kolunuz yaralanabilir). Airbag açması için ciddi bir ivme olması gerekiyor. 1tondan daha ağır bir araç iki domuza çarptı diye, yüksek bir ivme hissedemez, fizik kurallarına aykırı.

• cricet C kullanıcısına yanıt

Hocam fikrinize saygı duyuyorum ancak katılmıyorum. Örnek olarak bu forumda açılmış bir konu bırakıyorum. Lütfen inceleyiniz.

https://forum.donanimhaber.com/bu-arac-pert-olur-mu--127082103

• Ben de bu tür durumlarda genelde araç airbag açmayı gerek görmemiş, yeterli darbe gelmemiş demek ki derim ama bu olayda açılması gerekir gibi duruyor, hasar büyük ve tam da airbag açılmayı gerektirecek yerler hasar almış gibi duruyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.