< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.) (93. sayfa)
-
-
-
‘Sıfır araç alayım başım ağrımasın’ diyorsunuz. Sonra BMW için Borusan’ın kapısını çalıyorsunuz. Binlerce TL ödeyip aracı alıyorsunuz.
Bir süre sonra satmak istiyorsunuz ve karşı taraf ekspertiz yaptırıyor.
Sonuç
Sıfır km olarak aldığınız aracın tamponu boyalı. Direksiyon kutusu üretimden kaynaklı hatalı. Bayi, tamponu boyamış. Direksiyon kutusunu değişmiş. 130 km test sürüşü yapmış. Sonra km’yi sıfırlamış ve bu aracı size 0 km olarak satmış. Ne boyadan, ne direksiyondan ne de sıfırlamadan bahsetmemiş.
Mağdur Alper Vurar bilinçli bir tüketici. ‘Türkiye, 3. Dünya ülkesi değil’ deyip mahkemeye gitmişti ve ben de 2019’da haberini yapmıştım.
Bilirkişi aracın ciddi kusurları olduğunu belirten bir rapor yazdı. Mahkeme dün sonuçlandı. Bırakın aracın değişimini, şaka gibi 10 bin TL’lik hüküm verilmiş. Ama tazminat davasını kaybetti Vurar. Ve karşı tarafın vekalet ücretleri nedeniyle üzerine borçlu çıktı. Mahkeme Kosifler ve Borusan’a ‘Bu yaptığınız suç değil, devam edin’ demiş oldu. (Gerekçeli karar da gelecek ve onu da paylaşacağım)
Milyonun üzerinde araç satılan Türk otomotiv piyasasında gelinen durum hem üzücü hem de düşündürücü. Demek ki gönül rahatlığıyla sıfır araç da alamayacağınız
Sonuç olarak yapanın yanına kâr kalan klasik bir Türkiye hikayesi.
https://x.com/AksanSertac/status/1880240245968355357
-
15.000 yaptılar diye hatırlıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tampon plastik parçadır, eksper boyaya bile bakmaz.
Direksiyon kutusu değişiminin araca bir etkisi yok. Üretim hatası olabilir, burada tek kusur 130 kilometre kullanıp sıfırlamak ve tüketiciye söylememek, bunun için değişim davası açmak tuhaf.
Dünyada hiçbir ülkede araç değişimi dersen o davayı kabul etmezler km düşürme kısmı dışında, orada ise suç var, sana maddi olarak çok düşük bir miktar verilir zira zararın yok ama adamlar ceza alır, tabi ispatlanırsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 18 Ocak 2025; 9:23:55 >
2023 6bin kmdeki a3 ne kadar eder? Advanced + cam tavan, bang olufsen falan var. 65bin tl tramer var çoğu far değişiminden, 2 parça boya
Bir önceki secimde Trump secildiginde de bu seviyelere gelip 1.10 üzeri gormustu yine aynı şey olacak
Sportage hakkında ne düşünüyorsunuz yakıtı konforu teknolojisi kronik sorunları vs.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Albay 1 tane de araba öven paylaşımın olsun kendi araban dışında.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Plastik olmasıyla alakası ne? Yani diyelim ki kapı sacı değişti. Kapıda ve şasede başka bir hasar yoksa ne farkı var? Yada tampon değişti ama tampon demiri hasar aldı ne olacak? Her zaman saçma gelmiştir bu mantık. Hatta boya ile aracın değerinin düşmesi de saçmadır. Çünkü boya var boya var hepsinin de bir nedeni ve sonucu var.
Değer kaybı açısından farkı var hocam, bencede tamamen haklısınız,
Lakin ülkemizde saçma sapan şekilde fabrikada ayarlanmış kapıya sök tak yazan gerizekali eksperden kapıda sac değişimi diye pert muamelesi yapan bol. Sel hasarlı, şasi yamuk olsun ama kapı sacı değişmesin
2.5 milyon eder
Bu tip araçları ikinci elde alırken mutlaka yetkili servis bakımlı olanını almalı. Ya da alır almaz trigeri değiştirip sonraki bakımlarda o motora uygun yağ konmalı. Yahu başka araç mı kalmadı illa yağlı trigerli araç alalım diyenler olur. Siz almazsanız,eşiniz dostunuz alır. Uyarmak gerek.
-
Mouesoncum sıfırı o kadar değil ne anlatıyorsun :))
boyalı parça araçta yapısal soruna yol açmış bir kaza olmuş olma ihtimalini yükselttiği için değer düşürüyor.
tampon adı üstünde darbe almaya çok açık durumda olduğu ve çok kolay kırılabildiği için bu yukarıda belirttiğim ihtimalin bir göstergesi olarak değerlendirilmiyor.
doğru yanlış ayrı konu ama mantık bu.
yoksa biri çıkıp dese ki düzgün boyalı-değişen parça aracın ömrünü uzatır dolayısı ile değer kaybı değil artışı yaratır bence daha sağlam temeli olan bir argüman olur.
-
Merhaba arkadaşlar dün 2021 model golf 8 life aldım 32500km bir lokal boyalı 1.350k. Golf 7 1.2tsi cf paketten geçtim. Aracı İstanbul vw uzay otodan aldım.
İstanbuldan Adana'ya gelirken 5 kere mola vererek geldim.
Bir önceki aracıma göre her yönden daha iyi bir araç olmuş. Özellikle ses yalıtımı çok daha iyi olmuş. Lastik yuvarlanma sesi neredeyse yok. Sanırım Mild hybridin getirisi olarak çok akıcı bir sürüşü var şehir içinde.
967kmlik İstanbul Adana yolculuğunda 120 sabit hızda ara ara sollamalarda 140-150ye çıkılarak gelindi. Buğu olmasın diye sürekli klima açık ve üstünde continental kışlık lastiklerle Yakıt tüketimi yolculuk sonunda 5.6lt oldu. Yakıt tüketiminden memnun olmakla beraber özellikle ses yalıtımına mest oldum diyebilirim. Önceki aracımda hız sabitleyici açıkken çok dik rampalardan inerken araç sabitlenen hızı geçiyordu fakat golf 8de aracın kendisi fren yapıp asla o hızı geçmiyor bunu Pozantıdan Adana'ya inerken fark ettim.
Aracı çok beğendim kesinlikle golf 7den sonra geçilebilecek bir araç olmuş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hayirli olsun hocam suv modası sagolsun passat sw ve golf tam f/p araçları oldu.
www.sahibinden.comJust a moment...https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-a3-35-tfsi-ozel-renk-hatasiz-boyasiz-tramersiz-1221382239/detay
Bu örnek ilan bunun gibi çok fazla var. Tek fark 2024 model . Senin araçta 100 bin düşüğe yani 2.5 milyona gider. Daha geçen ay arkadaşım 2022 ve 10 bin km de ki advanced cam tavanlı sedan modelini 2.450 ye sattı .
Çok teşekkür ederim. Evet maalesef suv modasından bu araçlar göz ardı ediliyor. Arkadaş iki ay önce taigo aldı. Bugün biraz sürdü arabayı çevre yolu şehir içi vs. İnince biraz söylendi keşke böyle temiz bir golf alsaydım vs diye. Taigonun bu arabayla uzaktan yakından alakası yok dedi diye de ekledi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 18 Ocak 2025; 21:40:43 >
Segment farkı var. Troc bile golf kalitesinde bir araç değil . Zaten suv'larda sürüş zevki diye bir şey yok .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X