Şimdi Ara

Sıfır aracımla kaza yaptım. Yetkili servis-Özel servis sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar naçizane bir sorum olacaktı size. 2022 yılında sıfır aldığım daha önce hiç değişen boya olmayan bir megane aracım vardı. km20.000

Bayram dönüşü kazaya karıştım. 3 araçlık bir kazaydı.

Yaralanmalı olduğu için polis tutanak tuttu. %100 haklıyım.

Kaskom var. Hatalı kişinin sadece zorunlu trafik sigortası var.

Yetkili servis aracın onarımı için 95bin tl parça üstüne işçilik alacak. Araçta çok birşey yok gibi duruyor.

Kasko ile anlaşmalı RS servis "25bin işçilik alırım birçok parçaya değişmesine gerek yok ama açıp bakmak lazım" dedi.

Siz olsanız ne yaparsınız. Sonbaharda krediler açılırsa ev alma niyetim var.

Aracı dosya onayı beklerken uzun yolda kullandım hiçbir sıkıntı yaratmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disturbed -- 29 Mayıs 2024; 22:1:55 >

• Sormak istediğiniz değer kaybı ise; Kusur karşıya verildiyse zaten tramerde hasar kaydı bedeli yazmayacak. Sadece çarpma yazacak. Karşı tarafın trafik sigortası 200 bin TL ye kadar karşılaması gerekiyor. Dolayısıyla istediğiniz yerde yaptırabilirsiniz.

• Attığın fotoğraf tamir yapılmış hali mi? Bir hasar göremedim.

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Evet hasarlı hali. Henüz onarım yapılmadı Alt kısmına doğru alt stepne koruyucular kırılmış. Arka tampon esnemiş. Arka panel darbe almış bir miktar. Stepnenin olduğu plastik aksam çatlamış. Far esnemiş sanırım. Hepsini değiştirmek istiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disturbed -- 30 Mayıs 2024; 0:21:51 >
  • e30 m3 kullanıcısına yanıt

Yanlış biliyorsunuz. Tamiri yapılan yani işlem yapılan araca tramer işlenir. Hatalı olan kısımdan paranı tahsil edilir.

• guvenilir bir usta bulup ona yaptirin. yetkili servis sisirir satarken bir cok kisi icin sorun. rs ise sabunlar. asagi yukari rsin yapacagi fiyata iyi bir ustaya rsin yapacagindan daha duzgune toplanir. dosyayi her turlu kaskodan acin.

• sanayide yaptırırsanız aracınıza niteliksiz suri ve afgan çırak-kalfa eli değer. onların da kalite seviyesi ortada. eğer yakın vadede satacaksanız sanayide, binecekseniz de yetkili serviste yaptırın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 30 Mayıs 2024; 11:9:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

Rs açılımı nedir hocam

• Meticulous kullanıcısına yanıt

Hocam ben de birçok işlemi sanayide yaptırıyorum. Bahsettiğiniz insanlar çalışmıyor bütün sanayideki dükkanlarda. Velev ki çalışıyor olsun, el işçiliği veya zanaati mi sizin için önemli yoksa nereli olduğu bilgisi mi? Elbette kaygınızı anlıyorum ne demek istediğinizi de anlıyorum yanlış anlamayın söylediğimi.

Yetkili servise de çok gitmiş bir insanım. Memnun kaldığım oldu, kalmadığım oldu tıpkı sanayide olduğu gibi. Memnun kalınan konular olur, kalınmayan konular olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 30 Mayıs 2024; 17:6:44 >
  • Geçmiş olsun, havuz, arka etek ve tampon tamir edilebilir parçalar. Muhafaza ve alt koruma da yan sanayi veya temiz çıkma ellerinde olabilir. Bu durumda fiyat söyledikleri gibi fiyat ciddi mana da düşer. Eğer işçilikleri iyi ise düzgün şekilde de tamir olur.

• Tramer düşük olsun diye RS’te yaptırabilirsiniz tabi ama ben mesela ikinci elde sizden alacak biri olsam yetkili serviste yaptırılan aracı tercih ederim.

Özel servislerin çoğuna güvenmiyorum. Yetkili serviste onarım olmayacak çoğu parça değişecek. Evet tramer yüksek çıkacak ama zaten değer kaynı alacaksınız onu da ona sayarsınız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de geçen hafta bir kaza yaşadım. Allah korudu. Resimdeki gibi hasar oluştu. Araç 2004 model. Anlaşmalı servis RS. Ama 5000 tl muafiyet vardı bende. Hasarın 5000 tl si benden kalanı kaskodan. Konumum gereği Isparta RS servise gitmem lazımdı. Ben de Isparta /Keçiborluda bir kaportacıya 4000, boyacıya 4000 arka sol stop farika 850 tl ödeyip verdim. Haftaya alırım inşallah aracı. Bakalım nasıl yapacaklar. Kasko yaptırırken yetkili servis diye diretmek yerine özel serviste yaptırmak ve muafiyet koydurmamak gerek sanırım.

Kaza yaşayan arkadaşa çok geçmiş olsun. 25 bin işçilik az değil. Şaşırdım ben doğrusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Disturbed kullanıcısına yanıt

4 farklı sigortacıdan aynı cevabı aldım emin misiniz?

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

bilmiyorum. autoking gibi neredeyse tum sigortalarla anlasmali jant, plastik aksam vs tamiri yapan, mini onarim hizmeti veren bir yer. ellerinde cok is olunca her seyi duzgun yapamayacaklarini dusunuyorum.

autokingden (en azindan bazi subelerinden) bir yere kadar memnundum. sonrasinda cok kotu oldu, bir arabanin bir kapisini resmen farkli bir renge boyadilar, ton demiyorum renk! baska bir arabanin tamponunu sozde lokal boyadilar, hem de olmadi diye iki kere, kendim boyasam 1000 kat daha iyi boyardim. rs ile direkt tecrubem olmadi ancak mecbur kalmadiktan sonra gitmem.

• e30 m3 kullanıcısına yanıt

tabii ki. kimin kusurlu oldugu ya da odedigi onemli degil, bir arabaya sigorta para oderse tramere yansir. bir arac kazaya karisir ancak tamir gormez ise bedelsiz hasar yansir.

• Prfssr kullanıcısına yanıt

Plastik aksam olduğu için çok düşük bir değer kaybı çıkıyor.

• Disturbed kullanıcısına yanıt

Tampon, stop esnediğinde niye değişiyor onu anlamadım. Sapa sağlam çıkan tamponu, stopu ne yapacaklar?

• RS ve Autoking gibi yerleri genel olarak değil de bayi olarak değerlendirmek gerekir. Bazıları çok düzgün iken bazıları hiç beğenilmiyor.

Sigortacınızla görüşün veya etrafa sorun gideceğiniz RS servisini. Memnuniyet nasıl diye öğrenin.

Ben 15bin km'deki aracımı Düzce'de servis yok diye Bolu Renault yetkili servisine verip de pişman oldum. Bir boya işini ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Konusu da mevcut;

https://forum.donanimhaber.com/basit-bir-kaza-ve-sonrasi-yasananlar-bir-markadan-soguma-icerir--137589523

Keşke Düzce'deki Autoking veya RS'ye verseydim.

Autoking ve RS'de yaptırdığım boya ve mini onarım işlerinden memnun kaldım. Siz aracı yetkili servise de verseniz tampon gibi bazı parçalar RS'ye gidiyor ve orada onarım yapılıyor. Çünkü servisler de RS ile anlaşmalı bazı parçaların onarım/değişimi konusunda. Önce RS'ye gidiyor tamiri olursa oluyor yoksa değişim kararı veriliyor.

• Oncelikle gecmis olsun. Servis bu arac icin tum parcalara direk degisicek yazmis. Listede en onemlisi Arka havuz. Yazdigi parca komple stepnenin bulundugu kisim. Orayi degistirmek buyuk iscilik istiyor. Havuz saci kesilecek komple degisecek. Hasara distan baktigimizda sanki o kadar buyuk bir durum yok gibi. Bence iyi bir kaportaciya gosterin. Hele ki arka tampon yazmis bu tamponun degisecek nesi var ? 95 bin dedigi parcalar icin en az 40 bin civari da iscilik yazar servis. Bu arada normalde tampon hasarlari vs yetkili servislerde rs autoking gibi yerlerle anlasmali tamir ettiriyordu. Buradaki listede direk sifir tampon yazilmis.
    Bu hasar icin ben olsam once iyi bir kaportaci bulup hasar durumuna baktiririm. Sonra da kasko anlasmali ozel bir yerde yaptiririm.

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Sigorta sirketiyle servisin anlasmali Iadecisi alacak 2.el olarak satacak boyasiz sifir gibi tampon, cikma sifir gibi stop lambasi yazip satacak :) Belki stop lambasinin pim ayagi kirilmistir cikarip bakmak lazim. Ama bu hasar icin hakkaten yazik goruntude ne var ne yoksa yazmis servis. Iyi bagaj kapagi degisecek yazmamislar..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.