Şimdi Ara

Sıfır Opelim Boyalı Çıktı!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
8.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 04.01.2010 tarihinde Trabzon Opel Vardallar'dan aldığım sıfır Opel Combo City Plus aracımın ön kaputu boyalı çıktı.
    Önce Aralık ayında satıp kampanyalardan faydalanmak için Ordu Opel Ateş'e takas yapmaya götürdüm. Ordu Opel Ateş servisi başta arabamın ön kaputunun boyalı olduğunu söyledi. Daha sonra arabamın sıfır olduğunu öğrenince mikron fazlası diye rapor verdiler. Aracı aldığım yere, Trabzon Vardallar'a götürdüm. Onlar da kaputu boyalı dediler. Daha sonra mikron fazlası dediler. Rapor istememe rağmen vermediler. Expertiz raporıu bile vermediler. Git nereye şikayet edersen et dediler.
    Opel Türkiye'ye şikayet dosyası açtırdım ve yaklaşık bir ay sonra verdikleri bilgilerde, servisten aldıkları bilgilere göre aracı Almanya'ya fabrikaya kadar araştırdıklarını ve herhangi bir hata olmadığını, boyalı veya mikron fazlası olmadığıydı.
    Bu süre zarfı içinde beni ne Opelden ne de Trabzon Vardallar'dan arayan olmadı. Aralık ayı kampanyalarından faydalanmak için aracımı Ordu Opel Ateş 2.ele takasa verdim. Takasa alırken ön kaput boyalı dediler ve yaklaşık 2000TL ucuza aldılar.
    Bütün servisler sıfır aldığım arabanın kaputunun boyalı olduğunu söylüyorlar fakat hatanın kimde olduğunu bulamıyoruz. Kimse kabul etmiyor. Servisler expertiz raporu bile vermiyorlar. Yazılı belge istiyorum kimse vermiyor. Sadece Ordu Ateş servisinden "Ön kaput mikron fazlasıdır" belgesi alabildim. Ama onlara satarken "bu kaput boyalı" dediler... Opel bile hatayı kabul etmiyor. Ne aracı araştıran var ne de soran. Aracın her yerinde boya kalınlığı 90-100 mikron, kaputu 350-400 mikron! Kaputunda boya akma izleri var. Servisler boyanın fabrika boyası olduğunu söylüyorlar ve kaportada herhangi bir düzeltme yok. Boya üstüne boya atılmış. Hem "Fabrika boyası" diyorlar, hem de "Ya sen boyattıysan?" gibi hiç yakışmıyan üslupta bulunuyorlar. Hatta "git kime şikayet edersen et" dediler.
    Şimdi de "Aracını satmasaydın" diyorlar. Satmasaydım eğer Aralık kampanyasından yararlanamayacaktım şimdi... Arabam da elimde kalmış olacaktı...
    Benim mağduriyetimi kim giderecek?

• Hakkını aramalıydın hocam bence satarak hata etmişsin. Sonucda tüketici hakları denen bişey var mahkemeye gitsen bilirkişilerde bulacaktı bu hatayı ve emin ol hakkını alabilirdin. Geçmiş olsun umarım başka sıkıntılar yaşamazsın.
  • Satmamalıydınız,atık bence hiçbir hak iddia edemezsiniz.opleim.net forumunda bu tür durumdan muzdarip 3-4 arkadaş var ve haklarını mahkemede aramak için dava açtılar,hatta bir tanesinin davası Şubat'ta başlıyor,diğerleri de dava açtı.Bence tüketici lehine sonuçlanacaktır.Sizin avantajınız daha fazlaydı bence,fabrika boyası olduğu söylenmiş sonuçta.
  • noter kanalıyla hareket etseydin keşke...
  • bu sadece sizin başınıza gelmemiş sikayet sitelerinde opel'in yapmış olduğu bu tür olaylar var aynı sizin olayınız ve dava açılmış kazanılmış sizde deneyebilirdiniz ancak o drumdada mesela aracınız 2007 modelse size 2007 model eş düzeyde 0 km araç olmadığını söylüyorlar ve piyasa değerinin daha altına kapatmaya çalışıyorlar bu opel için bir lekedir bu olaylardan sonra 40 kere ölçtürüp oyle opel alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hentbolcu

04.01.2010 tarihinde Trabzon Opel Vardallar'dan aldığım sıfır Opel Combo City Plus aracımın ön kaputu boyalı çıktı.
    Önce Aralık ayında satıp kampanyalardan faydalanmak için Ordu Opel Ateş'e takas yapmaya götürdüm. Ordu Opel Ateş servisi başta arabamın ön kaputunun boyalı olduğunu söyledi. Daha sonra arabamın sıfır olduğunu öğrenince mikron fazlası diye rapor verdiler. Aracı aldığım yere, Trabzon Vardallar'a götürdüm. Onlar da kaputu boyalı dediler. Daha sonra mikron fazlası dediler. Rapor istememe rağmen vermediler. Expertiz raporıu bile vermediler. Git nereye şikayet edersen et dediler.
    Opel Türkiye'ye şikayet dosyası açtırdım ve yaklaşık bir ay sonra verdikleri bilgilerde, servisten aldıkları bilgilere göre aracı Almanya'ya fabrikaya kadar araştırdıklarını ve herhangi bir hata olmadığını, boyalı veya mikron fazlası olmadığıydı.
    Bu süre zarfı içinde beni ne Opelden ne de Trabzon Vardallar'dan arayan olmadı. Aralık ayı kampanyalarından faydalanmak için aracımı Ordu Opel Ateş 2.ele takasa verdim. Takasa alırken ön kaput boyalı dediler ve yaklaşık 2000TL ucuza aldılar.
    Bütün servisler sıfır aldığım arabanın kaputunun boyalı olduğunu söylüyorlar fakat hatanın kimde olduğunu bulamıyoruz. Kimse kabul etmiyor. Servisler expertiz raporu bile vermiyorlar. Yazılı belge istiyorum kimse vermiyor. Sadece Ordu Ateş servisinden "Ön kaput mikron fazlasıdır" belgesi alabildim. Ama onlara satarken "bu kaput boyalı" dediler... Opel bile hatayı kabul etmiyor. Ne aracı araştıran var ne de soran. Aracın her yerinde boya kalınlığı 90-100 mikron, kaputu 350-400 mikron! Kaputunda boya akma izleri var. Servisler boyanın fabrika boyası olduğunu söylüyorlar ve kaportada herhangi bir düzeltme yok. Boya üstüne boya atılmış. Hem "Fabrika boyası" diyorlar, hem de "Ya sen boyattıysan?" gibi hiç yakışmıyan üslupta bulunuyorlar. Hatta "git kime şikayet edersen et" dediler.
    Şimdi de "Aracını satmasaydın" diyorlar. Satmasaydım eğer Aralık kampanyasından yararlanamayacaktım şimdi... Arabam da elimde kalmış olacaktı...
    Benim mağduriyetimi kim giderecek?

satmış olmanız zararının tanzimine engel değil
    velakin tüketici kanunun getirdiği rahatlıktan faydalanamazsın
    profesyonel bir yardıma ihtiyac var
    bir avk ile görüsmeni tavsıye ederim
    ancak ugrasacagın kesın ve bu mıktara deger mı
    karar senın ustat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sigma Q -- 1 Şubat 2011; 20:12:11 >

• Keşke mahkemeye verseydiniz onlar peşinize düşerdi, adamların hiç umrunda değil bu tarz olaylar benim aracımdada arıza vardı 8 kez servis aldım düzeltemediler yakıt pompasını bozdular parasını bile benden istediler, sonunda mahkemelik olduk bakalım sonucunu bekliyorum.Bu tarz firmalara iyi bir yaptırım yapacak kurum gerekli. Mahkemeye verdiğimde bayi bu dava 3 sene sürer sen zarar edersin diye aba altından sopa gösterdi, 30-31bin tl değerindeki araca 28bin tl verip biz ticarethaneyiz fiyatımız ucuz olabilir beğenmediysen git bu bozuk aracı sat başkasına gel sana yenisini verelim diyerek zaten kalitelerinide belli ettiler.

Bence hiç çekinmeyin haklı olduğunuza inanıyorsanız verin mahkemeye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır Araç Boya Hatası
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbilgin

Keşke mahkemeye verseydiniz onlar peşinize düşerdi, adamların hiç umrunda değil bu tarz olaylar benim aracımdada arıza vardı 8 kez servis aldım düzeltemediler yakıt pompasını bozdular parasını bile benden istediler, sonunda mahkemelik olduk bakalım sonucunu bekliyorum.Bu tarz firmalara iyi bir yaptırım yapacak kurum gerekli. Mahkemeye verdiğimde bayi bu dava 3 sene sürer sen zarar edersin diye aba altından sopa gösterdi, 30-31bin tl değerindeki araca 28bin tl verip biz ticarethaneyiz fiyatımız ucuz olabilir beğenmediysen git bu bozuk aracı sat başkasına gel sana yenisini verelim diyerek zaten kalitelerinide belli ettiler.

Geçmiş olsun peşini bırakmayın devamlı sizin aracınızdamı Opeldi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbilgin

Keşke mahkemeye verseydiniz onlar peşinize düşerdi, adamların hiç umrunda değil bu tarz olaylar benim aracımdada arıza vardı 8 kez servis aldım düzeltemediler yakıt pompasını bozdular parasını bile benden istediler, sonunda mahkemelik olduk bakalım sonucunu bekliyorum.Bu tarz firmalara iyi bir yaptırım yapacak kurum gerekli. Mahkemeye verdiğimde bayi bu dava 3 sene sürer sen zarar edersin diye aba altından sopa gösterdi, 30-31bin tl değerindeki araca 28bin tl verip biz ticarethaneyiz fiyatımız ucuz olabilir beğenmediysen git bu bozuk aracı sat başkasına gel sana yenisini verelim diyerek zaten kalitelerinide belli ettiler.

zarar etmezsin
    paranın iadesiniistediysen ödediğin parayı alırsın
    yada aracın aynısını alırsın

• Evt opel di, Mercedes Bmw gibi üst segment markalar hariç diğer markalardada sanırım durum aynı. gelecek ay davanın bitmesi gerekiyor gibi, tabi ondan sonra yargıtaya gitmezse dava, ama ben zaten inatlaştığım için onlar derdine düşsün, benim vaktim var :) aracın parasının iadesini istemiştim çünkü diğer durumlarda eski araç vermeye çalışıyorlarmış sanırım.
  • Bir adet Opel corsa almıştım..3500-4000 km de iki hafta önce satmaya karar verdim..alıcıya araba"0" dedim..geldiler..baktılar..gördüler..sağ ön kapı 260 milimikron.. imkansız dedim..servise gittik imkansız dediler ama gerçeği gördüler..ee ne yapıcaz dedim.. bayi opel tr ye müracat edecek..opel tr expertiz gönderecek..ok derse fabrikaya yazı yazılacak..sağ kapıya kim işediyse bulunacak..kıçı kırık bir parayı belki aylar sonra ödeyecek.. bu iyi senaryo!.. alıcı 1 direk indir alıp gideyim dedi al git dedim..uğraşamıyacağım opel tr nin hasarlı araçları satmasıyla.. özet, Opel den "0" araç alırken 18.sanayi sitesinden boya kaporta ustası Rüknettin abiyi ve köşesindeki tükürüklü köfteci ustası sidikli Hüseyini yanınıza almadan gitmeyin.. Rüknettin usta iyice baksın...bir aksilik çıkarsa sidikli Hüseyin usta devreye girer

• Klasik Vardallar, beni de aldığıma alacağıma bin pişman ettiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cematay

Bir adet Opel corsa almıştım..3500-4000 km de iki hafta önce satmaya karar verdim..alıcıya araba"0" dedim..geldiler..baktılar..gördüler..sağ ön kapı 260 milimikron.. imkansız dedim..servise gittik imkansız dediler ama gerçeği gördüler..ee ne yapıcaz dedim.. bayi opel tr ye müracat edecek..opel tr expertiz gönderecek..ok derse fabrikaya yazı yazılacak..sağ kapıya kim işediyse bulunacak..kıçı kırık bir parayı belki aylar sonra ödeyecek.. bu iyi senaryo!.. alıcı 1 direk indir alıp gideyim dedi al git dedim..uğraşamıyacağım opel tr nin hasarlı araçları satmasıyla.. özet, Opel den "0" araç alırken 18.sanayi sitesinden boya kaporta ustası Rüknettin abiyi ve köşesindeki tükürüklü köfteci ustası sidikli Hüseyini yanınıza almadan gitmeyin.. Rüknettin usta iyice baksın...bir aksilik çıkarsa sidikli Hüseyin usta devreye girer

Böyle uğraşamayacağım derseniz, başkasına da yaparlar aynısını...

Bu ahlaksızlıktır... Arkasını bırakmazdım ben olsam.

Bence ticaret namustur. Kimsenin kimsenin namusuna taciz etme hakkı yok... Hakkımı arardım, başkasının da başına gelmesin diye...

Koyun oldukça , güden çok olur...

• arkadaşım öncelikle geçmiş olsun çok kötü bir durum bu tür olaylar insanı arabadanda firmadanda nefret ettiriyor bu ayıbı yapanda sadece opel değil ancak keşke satmayıp dava açıp sonucunu bekleseydin az bir araştırmayla internettte bile bulabilirdin gerekli bilgileri bak benzer bir olay linki vereceğim sanahttp://www.ttkd.org.tr/murat_aydogdu.html bir incele bu tür olayların üstüne gitmedikçe kendini bilmez firma yöneticiler cesaretleniyor ama herkes bu şekilde hakkını arasa inanın size bu ayıbı yapan insanlar bir daha başkalarının canını yakmazlar bu iştende ekmek yemezler....
  • nakil esnasında aracı bindirip indirirken zarar veriyorlar @cematayın dediği gibi sıfır alırken dahi işten anlayan bir ustayla gitmek lazım
  • Arkadaşlar nakliye anında hafif hasar gören araçlar indirimli fiyatla galerilere aktarılıyor..Onlar yaptırıp 0 km uygun fiyat diye satıyorlar...Nete bakın böyle ilanlar çok...İşte bunlar ucuz alınan araçlar...Atmasyon yazıyorum filanca marka 0 araç yetkili bayide 48.000 ise galeri aynı aracı 45.000 den satışa koyuyor...DÜRÜST SATICI YETKİLİ BAYİLER HASARLI BOYANMIŞ ARACI 0 DİYE SATMIYORLAR...Bu insanlara göre değişiyor.Yukarıda okuduğum durum pek hoş değil..Aynı durumda ben yeni araç almak bir yana doğru dürüst bir avukat tutup tazminat davası açardım ve nitelikli dolandırıcık var olduğu için savcılığa suç duyurusu yapardım..Bu suç cezası en ağır suçlardan. ..Asla sineye çekmezdim...Davayı kaybeden bütün masrafları ödüyor...Kanunlardan haberiniz olsun , hakkınızı arayınız... Bu durumda kimse olayı kabullenmez..Biz arabayı temiz teslim ettik bizden değil....Diyecekler....İsbatıda çok zor...Saygılarımla..

• bir arkadaşımın başına benzer bir olay geldi,

opelin vecktra modeli idi

çamurluğu boyalıymış. yıkamacı fark etti.

1 sene süren hukuk mücadelesinin ardından hakkını kazandı parasını geri aldı...
  • Tanıdık bir opel satıcısının ağzından direk aktarıyorum; "aracı tıra yüklerken yada tırdan indirirken, en basitinden satılana kadar otoparkta bekletirken başına tonla iş geliyor. bir arabayı çıkarırken diğerine sürtüyorlar yada en basitinden geçen gün servis girişindeki duvara sıfır insigniayı vurmuş eleman. napcaz cebimize mi koycaz o arabaları? tamir edip satıyoruz. tabi satmadan önce opel türkiyeye bildirip indirim alıyoruz. o indirimide satın alana yansıtıyoruz."

yani anlayacağınız hiç kimsenin vermediği fiyattan araç aldığınızda her zaman sizin pazarlık kabiliyetiniz olmuyor. bazende hasarlı ürün aldığınızdan kaynaklanıyor. tabi bu hasar işinden satın alana asla bahsetmiyorlarmış. tabi bunun çok benzerini bir bmw satıcısından da dinledim. yani opel e özgü bir olay değil bu. her markada oluyor. sonuçta çalışanın hatasından kaynaklanan durumda zarar görmemek için biz son kullanıcılara, en hafif söyleniş şekliyle, malı çakıyolar...

• "git istediğin yere şikayet et" ben olsam o adamı opel fabrikasına..
  • Aracı sıfır aldım ama kaza da yapmadım ve tüm servisler kaputun boyalı olduğunu mu söylüyorlar;

aldığın yer opel türkiye general motor ile görüşüp araç boyasızdır ibaresi içeren bir yazı veriyor. Bu yazıyı bizzat gördüm seninki sadece kaput, benim servisde tesadüf eseri gördüğüm araba komple boyalı gözüküyordu, kağıdı almak için gelince bende o arada kulak misafiri olmuştum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.