Şimdi Ara

Sıfır otomobilde yağ değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Günümüzde sıfır alınan otomobilde 1. bakım genellikle 10000 km. yada 1 yıl sonunda oluyor ve yağ değişimi de bu bakımda yapılıyor.

Bazı youtube sitelerinde bunun motor ömrü açısından yanlış olduğu,rodaj sonrası (1000-1500 km. ) ilk yağ ve filtre değişiminin yapılması gerekliliği vurgulanıyor.
    Fakat yetkili servisler kesinlikle gereksiz diyor.

Bu konuda bilen arkadaşların yorumlarını alabilir miyim?

Teşekkürler.

• kasım/2011 de aracımı aldığımda müşteri danışmanı 1500 km sonra gel motor ve şanzıman yağı ile fren ve direksiyon hidroliği ve diğer kontrol noktalarını bir gözden geçirelim, sorun yoksa kasım/2012 ya da 15 bin km sonra görüşelim demişti.

her markanın uygulaması farklı olsa da 1500 km sonra bir ara bakım kontrol faydalı olur derim...
  • biz sıfır aldığımızda 1.500 km de geri gitmiştik genel bir kontrol yapılmıştı,yağlar felan da değişmişti.
  • 1000-1500 km sonra kontrol için çağırırlar bi sorun yoksa herhangi bir işlem yapılmaz 10 veya 15 bin km de periyodik bakım yapılır
  • Ben de arabayı ilk aldığımda yetkili bayi 1000 km'de getirin kontrol edelim demişlerdi.Motor,iç aksam,kaporta,alt takım gibi aksamları kontrol ettiler ve yağ değişimine gerek yok dediler.37 bin km'ye geldim maşallah bir sıkıntımız yok.
  • Bu devirde para tuzağı gibi geliyor bana. Sürtünme ilk başlarda fazla olduğundan yağ çabuk eskiyebilir ama sen 10bin ya da 15bin bakımına gittiğinde daha 1500 km var yağ değişimine diyip sonra gel demez kimse.
  • Skoda da böyle bir durum yok
  • bunun amacı motordan yağa metal tozu karıştıysa onun giderilmesidir. 1-2 sene binip satarım diyorsanız gerek yokta, 10 sene binerim derseniz bence değiştirin.
  • Ben sıfır aldığım araç 1000 km.olunca servise gittim, yağını değiştirmek istedim...Servis; şimdiki araçların son teknoloji olup böyle bir ihtiyacı olmadığını,yağ değiştirmeye gerek olmadığını söyleyip yağı değiştirmedi...
  • İlk yağı 8 bin km gibi bir değerde değiştirmek daha sağlıklı olabilir, ardından 12.500 km periyotları takip edilebilir.
    15-20 bin km ler oldukça uzun periyotlar hele ki büyük şehirlerde şehir içi kullanımlarda.
  • KONU SAHİBİ açıp kaçmış herhalde . arkadaşlar hepsi yalan dolan inanmayın. servislerin bizikazıklama tiyatrosu . avrupa da aynı araçlara servisin önerisi zor koşullarıda 20 bin km , normal koşullarda 30 bin km de yağ,filtre değişimi dir. Ayrıca ; fabrikanın bu verilerinde büyük oranda ihtiyat yüzdesi bulunur yani 30 bin diyorsa 40 binde motor yağı değiştirebilirsiniz. tabi uygulamak size kalmış.
  • 1000 km yapınca gidiyorsun servise, kontrol ediliyor zaten ve bu işlem ücretsiz yapılıyor
  • O gelin kontrol edelim işi; yağ çubuğunu çekip bakmaktan ve kullanıcıya vakit harcanmaktan başka bişey değil. Kullanıcının zaman zaman kontrol etmesi yeterlidir.
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Takipteyim,ben kararsız kaldığım için fikir alıyorum.
    Tüm cevaplara teşekkürler.
  • Günümüz motorlarına fabrikada rodaj işlemi yapılıyor. İlk yağ dolum ve boşaltma işlemini onlar hallettiği için gerek yok. Sadece 1000 km sonra bütün sıvıların olması gereken miktarda olup olmadığını herhangi bir kaçağa yol açıp açmadıklarını kontrol edin yeterli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.