Şimdi Ara

Sigarayı Komple Yasaklamalıyız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
2
Favori
18.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
366 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neyi icip icmeyecegimizi sana mi sorucaz aslanim ?
  • Ekşi okuyup yeterince gaza gelmişsiniz ama şunu da dinleyin az daha gaza gelin faydası olur

https://m.youtube.com/watch?v=GlMfaXmWiZw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle konulari gorunce sokakta icerken yuzlerine daha da bir ufleyesim geliyor. Her seyiniz saglikli da sigara tek sorununuz oldu. Yediginiz 5 yemekten 3 u gdo lu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abdo Ağanın Oğlu Bilo Ağa

Buluttan nem kapıyorsunuz Sigara içmeyen psikolojik olarak normal bireylerin, yanından geçen insanın sigara kokusunu dumanını 2-3 saniye hissettiği zaman umrunda olmaz. Çünkü kimse bu konuyu kafaya takacak kadar işsiz değil

İnsanların daha önemli sorunları var . Huzur , geçim sorunları , aile, çocuklarının eğitimleri gibi..

O zaman şöyle bir durumda ne yapacağız? Benzin kokusundan nefret eden binlerce milyonlarca insan bulabiliriz. İşe biskletle giden bir insan arabaların kullanılmamasını söylese, o egzozun dumanından rahatsız olduğunu söylese ne yapacaz?

Ya ben o egzoz kokusunu çekmek zorunda mıyım yaaaaa, yasaklayın tüm arabaları sadece elektrikliler kalsıııın mi diyecez

Denilenleri anlamayacak kadar algın kapalı sanırım. Duman kokusundan nefret edildiği söylenmiyor. Sigara dumanının zararları hakkında en ufak bir fikrin yok gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 29 Temmuz 2017; 19:18:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vespucci

Boyle konulari gorunce sokakta icerken yuzlerine daha da bir ufleyesim geliyor. Her seyiniz saglikli da sigara tek sorununuz oldu. Yediginiz 5 yemekten 3 u gdo lu.

Arkadaşım onlar yanlış diye diğer yanlışları söyleyemeyecek miyiz? Ki ben onlara da karşıyım kaç tane mail kampanyasına katıldım Gdo'lu besinler vs. için. Yanlışı yanlışla savunmayalım.

• Nikotinli elektronik sigaralar neden yasak düşündün mü hiç? Sigara ile aynı amacı taşıyor aylık masrafı 50-80tl.. yani devlet ortalama 220-250 lira vergi alamıyor bu şahıslardan. Sigaranın paketi 10 lira 7 lirası vergi olsa, 10 milyon kişi günde 1 paket sigara içse 70 milyon tl = 365 gün = yılda 25 milyar tl para yapıyor :)
  • Sigaradan bende nefret ediyorum ama şundan kanser olan gerçekten var mı? Hiç rastlamadım, hep reklamlarda yok kanser yok akciğer bilmem nesi diye dolanıyorlar ama herkes şakır şakır içiyor ve benden sağlıklılar vallahi. Var mı kanser olanla karşılaşan?

• quote:

Orijinalden alıntı: DeStorm

quote:

Boyle konulari gorunce sokakta icerken yuzlerine daha da bir ufleyesim geliyor. Her seyiniz saglikli da sigara tek sorununuz oldu. Yediginiz 5 yemekten 3 u gdo lu.

Arkadaşım onlar yanlış diye diğer yanlışları söyleyemeyecek miyiz? Ki ben onlara da karşıyım kaç tane mail kampanyasına katıldım Gdo'lu besinler vs. için. Yanlışı yanlışla savunmayalım.

Bak dostum sana ve senin gibilere bir lafim yok ama bu forumdakilerin veya eksidekilerin kacinin bilincli olup olmadigi malum. Burada sirf sigaraya sallamak olsun diye sallayan cok kisi var.

• Sigara içen 5 dk kapalı alana giremesin en azından. Adam eşek pisliğini ağzına dayıyor (kalitesiz sigara daha berbat) söndürüp içeri doğru koşuyor, geliyor mesela otobüste yanına oturuyor. Leş gibi kokuyor arkadaş böyle bi koku yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musa_unsal2005 -- 29 Temmuz 2017; 19:51:38 >
  • tüm araçlar yasaklansın benim havamı kirletiyor, leş gibi nefesinizle dışarı çıkmayın havamı kirletiyor..
  • quote:

quote:

quote:

Bak dostum sana ve senin gibilere bir lafim yok ama bu forumdakilerin veya eksidekilerin kacinin bilincli olup olmadigi malum. Burada sirf sigaraya sallamak olsun diye sallayan cok kisi var.

Kimlere dediğini anladım. Var öyleleri de. Lakin her sigara karşıtı o tarz adamlar değildir. Burda sigara içtiğini savunmak için saçma argümanlar (arabaların çıkarttığı dumana niye tepki vermiyonuz vs.) yazanlar var. Gönül ister ki onlar da kaldırılsın doğaya, havaya zarar vermeyen araçlar kullanılsın. Benim de arabam var ama çok acil ve büyük bir işim olmadığı müddetçe toplu taşıma araçlarını kullanıyorum mesela. Anlayan anlamıştır diye tahmin ediyorum.

İyi forumlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kimlere dediğini anladım. Var öyleleri de. Lakin her sigara karşıtı o tarz adamlar değildir. Burda sigara içtiğini savunmak için saçma argümanlar (arabaların çıkarttığı dumana niye tepki vermiyonuz vs.) yazanlar var. Gönül ister ki onlar da kaldırılsın doğaya, havaya zarar vermeyen araçlar kullanılsın. Benim de arabam var ama çok acil ve büyük bir işim olmadığı müddetçe toplu taşıma araçlarını kullanıyorum mesela. Anlayan anlamıştır diye tahmin ediyorum.

İyi forumlar.

kendi argümanının da saçma olduğunu anlaman için yazdım, umarım anlamışsındır. çoğu alanda, çoğu bina çıkışlarında, kapalı alanların hepsinde zaten sigara içmek yasak. fakat herkesin kendi alanı var ve sana zarar vermediği sürece istediğini yapabilir.

tamam dediğin gibi insanların yüzüne üfleyen, çok yoğun insan bulunan alanlarda sigara içen, sigara içerken toplu taşımaya binen nefesini içeri üfleyen..vs. adamlar sigara içmesin dersen anlarım, hatta bunu yapanlar ceza alsın.

fakat sigara içmek açık alanda yasaklansın vb. beyni gelişmemiş ve bencil insan beyanıdır. ben de kızartma yemek yasaklansın, dişlerini fırçalamadan insan içine çıkmak yasaklansın, günde en az 1 kez duş almayanlar evden çıkmasın..vb gibi bir istekte bulunabilirim. hakkımdır, fakat malesef bunu engelleyemeyiz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fikirist

bunu sigara içen insanların içinde söylersen seni döverler. bağımlılık kavramını anlamıyorsunuz. kendim içmiyorum ama onları anlayabiliyorum. sizin elinizden interneti alsalar çoğunuz zırlarsınız aynı durum. bağımlılık kolay baş edilen ve kesilmekle çözülecek bir sorun değil. rahatsız oluyorsan çıkma dışarıya çünkü başka çözümü yok bunun . yasaklayabileceklerini sanmıyorum hayvan gibi vergi getiriyor.

Arkadaşım tamam ilk kısımda haklı olabilirsin ama onlar içiyor diye ben niye dışarı çıkamıyorum? Benim suçum mu? Benim gibi rahatsız olanlar var o zaman kimse çıkmasın evde otursun sonsuza kadar. Yanlış bir düşünce. Son yıllarda sigarayı bırakmak daha kolay hale geldi. Gerçekten istersen bırakırsın. Psikolojik çözümler var, doğal çözümler var. Babam mesela kaç senelik içici 2-3 ay içinde bıraktı. Biraz kafada başlıyor bu olay.

olay azınlık olmada. bende rahatsızım ama sigara içen kitlenin fazlalığı bu konuda konuşmanı engelliyor. zararının farkında olmayan gerizekalılarda gördüm çirkefleşeceklerini bildiğim için yanlarından geçmiyorum bile.adam bu senin kaderinde varsa bundan ölürsün diyerek savunuyor. ezan okunmasın gürültü demekle aynı kefeye koyacak bi sürü insan vardır emin ol . benim yanımda kimse sigarayı bırakamaz al şundan bi dal diyen mal biriyle konuştuktan sonra insanlara laf geçmeyeceğini anladım. o yüzden kendini zarardan uzaklaştırmak en iyisi p yüzden rahatsızsan çıkma dedim. bu toplum iyileri asla göremeyecek.

• Devlet deli gibi vergi alıyor yok öyle bir dünya.

• Kapali alanda da iciliyor sigara

• Koyun detected
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURKISHBOSS

Sanane? Hadi sigara neyse alkolden sanane? İnsanlar özgürdür.

Sigara ile alkolün ne farkı var?
  • Sigara içenlerin başına bir şey gelmezse uzak gelecekte ne tür hastalıklarla boğuşup öleceklerini bilmek mutlu ediyor beni. Acı içinde inleye inleye :) Hele birini görmüştüm sadece domalmış vaziyette nefes alabiliyordu

• İyy aklima dusurdun bunun icin bitane yakiyorum Marbro ( markette parlement kalmamis mecbur bunu aldim bu sefer)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.