Şimdi Ara

Sigarayı Komple Yasaklamalıyız (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
2
Favori
18.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
366 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara içmek yerine ok yiyin daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse keyfinden içmiyor valla, sigara denen şeyden nefret ediyorum, ciğerlerimi öldürdüğüm gibi aylık üstüne bi de 405 tl para harcıyorum.

hayat bizi bu kadar stresli yaşamaya zorlarken sigarasız yapmak imkansız, sigarayı bırakırsam ya trafikte birini indirir döverim ya biri beni döver, esnafım; ya müşterinin birini döverim ya da biri beni döver...

o yüzden şu insanlarla bolca muhattap olduğumuz günlerimizde stres seviyemiz yüksekken başka çare yok arkadaşlar mecburuz bu sigaraya.
  • Oğlum açık havada o duman sana nasıl geliyor ben onu anlamadım

İnsanlar iyice delirdi
  • Yalnız alkolün seni nasıl dumanıyla ya da artık nesiyle rahatsız ettiğini anlayamadım, sigaranın dumanı ve üsttünde kalıcı kokusu var hadi. Alkol yasaklanacaksa zaten dışarıda su içmek de yasaklanmalı. Çünkü sudan tek farkı alkol olması ve şişede Efes ya da Bazooka vs. Yazması. ayrıyeten alkolün çevreye zararı ne, onu da anlamış değilim. Her içen şişeyi yere falan mı atıyo?

• Müthiş olur

• alkol esrar esigara kime ne zararını gördünüz?
  • Ne güzel bir şey üretiyorsun ve içine bağımlılık yapan madde koyuyosun,ben de çikolata üreteyim içine bağımlılık yapan madde koyayım mecbur alacak insanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: turn table

Hükümetin, R.T.E'nin tek ama tek doğru ve yerinde hareketi şu sigaraya karşı duruşudur. Bence paketi 50 lira olsun kimse içmesin. Sağlık vs herşeyi geçtim. Ülke ekonomisine zararsınız. Kanser vb hastalıklara yakalandıktan sonra SGK nın sırtına ne kadar yük bindiriyorsunuz haberiniz yok. Çok şükür 32 yaşındayım 7 yıldırda içmiyorum. Çokta mutluyum.

Ülke ekonomisine zarar mı her şeyi de bunu deme. Ülkeyi tütün ayakta tutuyor
  • Valla su sigara dumani rahatsiz ediyor bidi bidisini keske bide egzos gazi(emisyon), odun-komur sobalari, akcigerlere yapisan oda parfumu partikulleri ve fabrika bacalari ve daha bilip bilmedigim milyon tane sey icinde yapsaniz super olucak.

He kesilip tekrardan yesillendirme veya dikilmesi yapilmayan agaclari veya ormanlari da unutmayalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 30 Temmuz 2017; 5:0:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

Konu sahibi haklı. Sigarayı açık alanda içmeyi yasaklamak lazım ülkede. İçmek isteyenler için özel binalar yapılsın. İsteyen orada içsin.

Katılıyorum. Yanılmıyorsam Japonya'da bu tarz bir uygulama vardı.

• Alkoden sanane ? onun da mı dumanını soluyorsun ?
  • hepimiz sgkya aynı oarayı ödüyoruz, sigara içen keyiften kanser olup bütçeye en az 100.000 takıyor, sonra devlet toparlamak için gss ile falan saçmalıyor. Bencilliktir, arsızlıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nyiragongo

Sigaranın özgürlükle alakası yoktur. Ekonomiye ciddi zarar veriyor.

Ailesinde sigaradan kaynaklı hastası olan varsa kusura bakmasın ama devlet kesinlikle bu kişilerin sağlık masraflarını karşılamamalı. Çünkü insanlar bilerek kendilerine bu zararı veriyor. Tabi bir anda olacak iş değil ama kademeli olarak yapılmalı. Sonra kim istiyorsa içsin hatta bedava versinler sigarayı. Satın alan kimlikle alsın kimlerin içtiği kayıtlı olsun.

Sigara içenlerden aldığın vergi ne olacak? Ekonomiye büyük faydası var zararı yok. O vergiler alınmasa senin aldıklarından daha sağlam vergi alınacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

hepimiz sgkya aynı oarayı ödüyoruz, sigara içen keyiften kanser olup bütçeye en az 100.000 takıyor, sonra devlet toparlamak için gss ile falan saçmalıyor. Bencilliktir, arsızlıktır.

Öyle mi? Pakedi 9,5 lira olan sigaradan 7 lira vergi alırken iyiydi ama. 100 bin takarken daha fazlasını devlet içene takıyor.
  • bu ülkede sigaradan alkolden daha zararlı şeyler var mesela fakirlik, stres, işçi sömürüsü.. sizin aklınız yetmez en iyisi bu tarz konulara bulaşmayın sigarayı yakıp bi tarafınıza basmayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawkbjk -- 30 Temmuz 2017; 9:4:59 >
  • Otobüs durağınd tıklım tıklım bekliyoz

Asamın teki açıyor sigarasını içiyor

Biz de içmiş gibi oluyoruz

Bu da yasaklanmalı

Toplu insanların olduğu heryerde yasak olmalı

Mesela işlek caddelerde sokaklarda

İçinler laf etmesin, düşünün biraz, empati kurun

Gitsin evinde, tenha yerlerde içsin kimseye zarar vermeden

Bir de söndürmeden yere atmayın, adam yolda sondürmeden atıyor yanda kuru otlar var

Sanki söndürmek çok zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kullananlara eğitim vermek gerek. yasaklarsan geri teper daha çok kullanıcı ortaya çıkar.
    Hatta kaçak vs durumları artar yasadışı organizasyonlar gelir elde eder.
  • Açık alanda bal gibi zehirlenir insanlar , yoldan geçerken hepimiz bir burun tıkamışızdır. Bu işin açık alanı kapalı alanı yok. Zehir zehirdir

• Şehir içerisinde yürürken önümden giden herif bir yandan içiyor tabi dumanı bana geliyor aynı zamanda ve bu durumdan oldukça rahatsız oluyorum.

Ha içkisini, sigarasını, otunu.. kokusu diğer insanlara temas etmeyecek bir şekilde veya uygun bir ortamda içecekse bence hiçbir sorun teşkil etmez.

Yani nasıl desem bilmiyorum belki de sigaralar için koku önleyici bir filtre üretilebilir. Ya da varsa halihazırda takılması gerekir.(bir yerden başlamak gerek) Sadece içerken değil içtikten sonra da kokusu bu kişinin üzerine siniyor ve mesela bir takım araçlar ile seyahat esnasında bu tip kişilerin yanımıza oturması leş gibi kokusunu almamıza sebep olabiliyor.

Fakat yine de temel olarak komple yasaklamak düşüncesi çok saçma. Fakat gerek zehirli dumanı, gerek iğrenç kokusu için bir şeyler yapılması da gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 30 Temmuz 2017; 9:17:16 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.