Şimdi Ara

Sıkılan sivilce ve çevresinin şişmesi?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
79.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün burnun sağ kısmında biraz geniş bir sivilce vardı bende huyumdur hepsini sıkarım rahatsız oluyorum yoksa neyse yine sıktım sıkabildiğim kadar fakat derin olduğu için hepsi çıkmadı bende yattım yeni kalktım ve göüzümün altı , burunla gözüm arasındaki kısım ve sivilcenin olduğu yer şişmiş durumda, acaba bu sivilce değil mi demeye başladım doktora gitmelimiyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sivilce Sıktıktan Sonra Şişlik: Nedenleri ve Tedavisi

Sivilce sıkmak, yaygın bir ancak tavsiye edilmeyen bir uygulamadır. Sivilceyi sıktıktan sonra şişlik oluşması sık görülen bir komplikasyondur.

Nedenleri

Sivilce sıkıldığında, bakteriler ve iltihap çevre dokulara yayılır. Bu, şişlik, kızarıklık ve ağrıya neden olabilir. Ayrıca, sivilceyi sert bir şekilde sıkmak, cilde ve çevre dokulara zarar verebilir ve daha fazla iltihaba yol açarak şişliği kötüleştirebilir.

Tedavisi

Sivilce sıktıktan sonra oluşan şişliği tedavi etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Soğuk Kompres Uygula: Soğuk kompres, şişliği ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Bir havluya sarılmış buz torbasını 10-15 dakikalığına etkilenen bölgeye uygula.
    • Yüzünü Yıka: Etkilenen bölgeyi nazik bir temizleyici ile ılık suyla yıka. Bu, bakterileri temizlemeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olacaktır.
    • İlaçlı Krem Sür: Reçetesiz satılan antibiyotik veya iltihap önleyici kremler, şişliği ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Kremi doktorun talimatlarına göre uygula.
    • Doktora Görün: Şişlik birkaç gün sonra geçmezse veya şiddetli ise, bir doktora görünmelisin. Doktor, antibiyotik veya kortikosteroid ilaçlar gibi daha güçlü tedaviler önerebilir.

Önemli Uyarılar

• Sivilceleri sıkmaktan kaçınmak en iyisidir.
    • Sivilceyi sıkmak zorunda kalırsan, nazikçe ve temiz ellerle yap.
    • Sivilceyi sıkarken sert bastırma veya kazıma.
    • Sivilceyi sıktıktan sonra, etkilenen bölgeye dokunmaktan kaçın.
    • Sivilce sıktıktan sonra şişlik oluşursa, yukarıdaki tedavi adımlarını takip et. Şişlik birkaç gün sonra geçmezse veya şiddetliyse, bir doktora görün.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1-2 gün bekle öyle git doktora , sivilce sorunu hiç yaşamadım ama arkadaşlardan biliyorum daha yeni çıkam sivilceyi olgunlaşmadan sıkınca dediğin gibi olur .
  • Kardeş burun kısmındaki kılcallar doğrudan beyne gider ve o kısımda sivilce sıkmak çok tehlikelidir.

Bence bi doktora görün çünkü değişik bir tepki vermiş.
  • dostum öncelikle geçmiş olsun.
    doktora görünmeni gerektirecek derecede birşey olduğunuda sanmıyorum. aynı durum benimde başıma gelmişti kötü bir durum.
    ama birde kendini sivilcelerin yerine koy, o kadar sıkmışsın yazık. can sıkıntısına gelemez onlar, fazla sıkmaman lazımdı... canı sıkılıyor onlarında sen böyle yaptıkça ve ellerinde olmadan şişiyorlar
  • Doktora git. Antibiyotik krem verecektir. Asla sivilcelerini sıkma. Özellikle göz çevresi ve ağız çevresindekileri. Sabah kalktığında göremiyo bile olabilirdin. Sıktığın sivilcenin içini komple çıkaramassan -ki çıkaramassın- iltihaplı kısım beynine menenjit olma ihtimalin bile var. Cildin dışında kalan sivilce içerdekinin 10da biri nerdeyse. Sen sivilceyi sıkıp cildin altındaki kapsülü parçalayınca içerde neler olacak bilemessin.

• şişlik biraz indi yinede geçmiş değil salı günü doktora gitmeyi düşünüyorum sağolun yorumlar için
  • forumdaşlar benimde bıyık kısmımda burnumun hemen yanında var kıpkırmızı sanki ucu biraz beyaz gibi sıksam yara yaparmı ergenlik sivilcesi gibi yaw
    çok yağlı yiyorum onun yan etkiside olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiveForSpeed

Doktora git. Antibiyotik krem verecektir. Asla sivilcelerini sıkma. Özellikle göz çevresi ve ağız çevresindekileri. Sabah kalktığında göremiyo bile olabilirdin. Sıktığın sivilcenin içini komple çıkaramassan -ki çıkaramassın- iltihaplı kısım beynine menenjit olma ihtimalin bile var. Cildin dışında kalan sivilce içerdekinin 10da biri nerdeyse. Sen sivilceyi sıkıp cildin altındaki kapsülü parçalayınca içerde neler olacak bilemessin.

/>

sen ne yaptın arkadaşım ya.sabah kalktığında görmüyor bile mi olabilirdi ? Memenjit olma ihtimali mi ? Cildin altında kapsül de mi varmış ? LÜTFEN BİR KONU HAKKINDA BİLGİNİZ YOKSA İNSANLARIMIZI BİLGİLENDİRMEYE ÇALIŞMAYIN.SİVİLCEDEN MENEJİT OLAN,KÖR OLAN GÖRÜLMÜŞ MÜ BUGÜNE KADAR?
    2 SENE SİVİLCE PROBLEMİ ÇEKTİM.BU KONU HAKKINDA HER TÜRLÜ BİLGİYE SAHİBİM.BEKLEYİN ZAMANLA GEÇECEKTİR.İLERLERSE HEKİME GÖRÜNÜRSÜNÜZ.KONUYU AÇAN ARKADAŞIN AKLINA BİRŞEY TAKILIRSA SORABİLİR.

• Fazla sivilcem olmaz ama eper 10 sivilcem çıkarsa kesinlike 8 i burnumda olur

Şişlik olgunlaşmadan sıktığın için öyle oldu(burun çok hassas) ama sen yinede doktora git antibiyotik krem verir mikrop kapmış olabilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzunsaclıkeladam

quote:

Doktora git. Antibiyotik krem verecektir. Asla sivilcelerini sıkma. Özellikle göz çevresi ve ağız çevresindekileri. Sabah kalktığında göremiyo bile olabilirdin. Sıktığın sivilcenin içini komple çıkaramassan -ki çıkaramassın- iltihaplı kısım beynine menenjit olma ihtimalin bile var. Cildin dışında kalan sivilce içerdekinin 10da biri nerdeyse. Sen sivilceyi sıkıp cildin altındaki kapsülü parçalayınca içerde neler olacak bilemessin.

/>

sen ne yaptın arkadaşım ya.sabah kalktığında görmüyor bile mi olabilirdi ? Memenjit olma ihtimali mi ? Cildin altında kapsül de mi varmış ? LÜTFEN BİR KONU HAKKINDA BİLGİNİZ YOKSA İNSANLARIMIZI BİLGİLENDİRMEYE ÇALIŞMAYIN.SİVİLCEDEN MENEJİT OLAN,KÖR OLAN GÖRÜLMÜŞ MÜ BUGÜNE KADAR?
    2 SENE SİVİLCE PROBLEMİ ÇEKTİM.BU KONU HAKKINDA HER TÜRLÜ BİLGİYE SAHİBİM.BEKLEYİN ZAMANLA GEÇECEKTİR.İLERLERSE HEKİME GÖRÜNÜRSÜNÜZ.KONUYU AÇAN ARKADAŞIN AKLINA BİRŞEY TAKILIRSA SORABİLİR.

Kardesim konu ta 2011 de cikmus hala yaşıyorsan lütfen bana yardım et :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hocilooo

quote:

Orijinalden alıntı: uzunsaclıkeladam

quote:

/>

Kardesim konu ta 2011 de cikmus hala yaşıyorsan lütfen bana yardım et :(

oha be hocam afedersin ama yahu sabah kalkınca böyle şişmişti o zaman, aradan 1 hafta geçmeden ucu falan açıldı bende sıktım hiç olmadığı kadar büyük bir kütle sıvı çıktı işte normal sivilcenin biraz büyüğü, 1 hafta içinde iz miz kalmadı zaten

• thend kullanıcısına yanıt
    Aynn kardesim 1 hafta bekledim baktım yetişti sonunda bende fırsat bu fırsat patlattım güzelce temizledim şuan sivilce yok ama kırmızı bir iz kaldı oda geçer herhalde?

• quote:

Orijinalden alıntı: hocilooo

Aynn kardesim 1 hafta bekledim baktım yetişti sonunda bende fırsat bu fırsat patlattım güzelce temizledim şuan sivilce yok ama kırmızı bir iz kaldı oda geçer herhalde?

Geçti mi kalan iz?

• İzler cok hafiften var hala sivilxede tek tuk cikio hala ufaktan ama buyuk ni problem yok :) uzun zaman oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.