Şimdi Ara

Sıkmaya geçerken pat diye ses çıkarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
2.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arçelik çamaşır makinesi aldım 1 ay oldu.

sıkmaya geçerken amortisörlerden kaynaklı sanırım,tak diye bir ses geliyor sonra çamaşırı sıkıyor.2. sıkmada bu olmuyor sadece ilk sıkmaya geçerken.

servis çağırayım mı yoksa yeni ürün olduğu için amortisörleri mi yeni açılıyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır Makinesinden Sıkma Sırasında Pat Pat veya Tak Tak Ses Gelmesi

Çamaşır makineniz sıkma işlemi sırasında "pat diye", "tak tak" veya "pat pat" sesler çıkarıyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir. İşte olası nedenler ve çözümler:

• Çamaşırlar Dengesiz Dağılmış: Çamaşırlar tamburun içinde dengesiz bir şekilde dağılırsa, sıkma sırasında makinenin sallanmasına ve yüksek sesler çıkarmasına neden olabilir. Çamaşırları tamburun içinde yeniden dağıtın ve sesin devam edip etmediğini kontrol edin.

• Yabancı Cisimler: Çamaşırların arasına sıkışmış yabancı cisimler (ör. bozuk paralar, çengeller), sıkma sırasında makinenin sesli çalışmasına neden olabilir. Çamaşırları kontrol edin ve yabancı cisimleri çıkarın.

• Aşırı Yüklenmiş Tambur: Çamaşır makinesinin tamburunu aşırı yüklemek, dengesizliğe ve yüksek seslere yol açabilir. Tamburu aşırı doldurmayın ve üreticinin önerdiği yükleme kapasitesine uyun.

• Hasarlı Amortisörler: Amortisörler, çamaşır makinesinin sallanmasını ve titreşimini azaltmaya yardımcı olan bileşenlerdir. Hasarlı amortisörler, sıkma sırasında makinenin daha fazla sallanmasına ve ses çıkarmasına neden olabilir. Bir teknisyenden amortisörlerin durumunu kontrol ettirin.

• Kırık Kayış: Çamaşır makinesinin kayışı, tamburu döndürmekten sorumludur. Kırık veya gevşek bir kayış, sıkma sırasında "tak tak" veya "pat pat" seslerine neden olabilir. Bir teknisyenden kayışın durumunu kontrol ettirin.

Bu adımları uyguladıktan sonra makinenizdeki sesler devam ediyorsa, daha ciddi bir sorun olabilir ve bir teknisyenden profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim AEGde öyle. Sanırım çamaşırları dengeliyor, ondan yapıyor. Ben açıp sormuştum servise, bu cevabı vermişlerdi. Normal demişlerdi. Zaten hata falan vermedi hiç, yıkamayı da kesmedi. 3 yıldır aynı....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.