Şimdi Ara

sileceklerim takılı kalıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
26.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sileceklerim hafif zorlandığında takılıp kalıyor. gözümün önünde 2 silecekle yoluma devam etmek zorunda kalıyorum.
    elektrikçi silecek motorunu çıkarıp bi elden geçirdi ama sonuç değişmedi olan bizim 30 ytl ye oldu.
    sizce sorunun kaynağı ve çözümü nedir?
    teşekürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Silecek Sorunu: Neden Takılı Kalıyor ve Nasıl Çözülür

Sileceklerinizin yolda kaldığı zamanlarda, güvenli ve net bir şekilde sürüş yapmanız zorlaşır. Sileceklerinizin yarıda kalması veya takılı kalması, yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Nedenleri

• Silecek Motoru Arızası: Silecek motoru arızalıysa, silecekler çalışmayabilir veya takılı kalabilir.
    • Sigorta Sorunları: Silecekleri kontrol eden sigorta atmışsa, silecekler çalışmaz.
    • Silecek Bağlantısı Gevşekliği: Silecek kollarını motora bağlayan bağlantı gevşemişse, silecekler takılı kalabilir veya hareket etmeyebilir.
    • Silecek Lastiklerinin Aşınması: Silecek lastikleri aşınmışsa veya yırtılmışsa, silecekler camı etkili bir şekilde temizleyemeyebilir ve takılı kalabilir.
    • Camdaki Kir ve Kalıntılar: Camdaki yoğun kir ve kalıntılar, sileceklerin hareketini engelleyebilir ve takılmasına neden olabilir.

• Silecek Motorunu Kontrol Et: Silecek motorunu kontrol ederek arızalı olup olmadığını belirle.
    • Sigortaları İncele: Silecekleri kontrol eden sigortaları kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Bağlantıları Sıkıştır: Silecek kollarını motora bağlayan bağlantıları kontrol et ve gerektiğinde sıkıştır.
    • Silecek Lastiklerini Değiştir: Aşınmış veya yırtılmış silecek lastiklerini yenileriyle değiştir.
    • Camı Temizle: Cam üzerindeki kiri ve kalıntıları düzenli olarak temizle.

Eğer yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra bile sileceklerin takılma sorunu devam ediyorsa, bir oto elektrikçisine başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o paraya motoru değiştirsen daha iyi olurdu , tamiri akıl işi değil
  • silecek motorunun değişim zamanı gelmiş
  • silecek motorunun içerisinde sileceğin fasılalı yada sürekli çalışmasını sağlayan kısım var bu kısımda metal bir parça halka şeklindeki bir metal parçanın üzerinde hareket ediyor metal halka üzerinde zorlamadan dolayı bir bozulma olmuştur muhtemelen ve o halkanın üzerinde hareket eden diğer metal parça o bozuk kısıma takılarak sileceğin hareketini engelliyor. O kısmı düzeltebilirsen sorunun hallolur. zımpara ile giderebilirsin benim başıma geldi aynı olay oradan biliyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: murat6767

silecek motorunun değişim zamanı gelmiş
  • merhaba,

bende de bir keresinde buna benzer birşey olmuştu. silecek kolunu tutturan civata gevşemiş meğerse. silecek çalışırken belli bir yerde boşa çıkıyordu, motor çalışmaya devam ediyordu. civatayı sıktık, olay halloldu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

o paraya motoru değiştirsen daha iyi olurdu , tamiri akıl işi değil

o paraya silecek motoru var mı bilmiyorum ama MAKO için 70 ytl falan diyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mazda 626

silecek motorunun içerisinde sileceğin fasılalı yada sürekli çalışmasını sağlayan kısım var bu kısımda metal bir parça halka şeklindeki bir metal parçanın üzerinde hareket ediyor metal halka üzerinde zorlamadan dolayı bir bozulma olmuştur muhtemelen ve o halkanın üzerinde hareket eden diğer metal parça o bozuk kısıma takılarak sileceğin hareketini engelliyor. O kısmı düzeltebilirsen sorunun hallolur. zımpara ile giderebilirsin benim başıma geldi aynı olay oradan biliyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: murat6767

silecek motorunun değişim zamanı gelmiş

ya bizim eltrikçi de sanırım senin anlattığın olayı uyguladı ama sonuç alamadık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: archaeologist

quote:

hocam ne yaptın sen ? 70 çok para 25 ytl ye bile var parçaçıları bi gez sen en iyisi , biz bir deney için almıştık parçaçıdan 35 ytl idi hemde iyisiydi , ama araban avrupa arabaysa bilemem o zaman 170 de desen normal , tamiriyle uğraşma içindeki dişli plastik sıyırdıysa düzen almayacaktır ettiğin masrafa yazık

• quote:

quote:

quote:

hocam ne yaptın sen ? 70 çok para 25 ytl ye bile var parçaçıları bi gez sen en iyisi , biz bir deney için almıştık parçaçıdan 35 ytl idi hemde iyisiydi , ama araban avrupa arabaysa bilemem o zaman 170 de desen normal , tamiriyle uğraşma içindeki dişli plastik sıyırdıysa düzen almayacaktır ettiğin masrafa yazık

hocam ne güzel konuşuyorsun ya. inşallah dediğin gibidir. çin malı falan olmasın da?

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam ne güzel konuşuyorsun ya. inşallah dediğin gibidir. çin malı falan olmasın da?

çin olsada olur bence, çini o kadar yerme hocam yav :) adamlar karınca gibi çalışıyorlar bu arada araban nedir ?

• 94 şahin.
    valla benim ağzım ucuz malzeden yanık durumda. ne zaman parçada ucuza kaçsam başıma bela olmuştur.
  • ben motoru değişecem megane 2 de yaşıyorum bu sıkıntıyı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.