Aynı şey değil. Sevmiyorum ben. |
Silent Hill 2 Remake | PS5 | ANA KONU (50. sayfa)
-
-
apartman bölümündeyim. oyun her anlamda çok iyi. şu ana kadar karşılaştığım eksi yönleri sayarsak,
1. mili saniyelik takılmalar var gibi oluyor. özellikle kasabada koştururken. ufak bir patchle düzelir sanırım.
2. anti aliasing içinde birşeyler yapılması gerekiyor.
3. özellikle kasabadayken arka fonda sürekli aynı ses tekrarlıyor. bir yaratığın veya canavarın bağırma sesi. ilk seferde geriyor tamada sürekli sürekli olunca. 3. sınıf korku oyun efekti gibi hissettirdi.
Vuruş hissi ve kombatı eksi olarak sayamam çünkü oyunun olayı bu değil. birde emin değilim ama sanki orjinal oyunda şu etrafta dolanan yaratıklar çok daha az diye hatırlıyorum. burda çok fazla var. bir müddet sonra korkutmuyor.
sonuç olarak bitmesin diye sindire sindire oynuyorum. sis efekti harika olmuş. herkese tavsiye ederim. bundan sonrada silent hill 1 remake i gelir umarım.
-
Bloober iyi yere tezgah açtı. ileride Konami ile anlaşmazlığa düşmezlerse sıradaki SH oyununu da bunlar yapar
-
Oyunu performans modunda oynamaya başladım ama frame droplar oluyor sanki oyunda özellikle sinematiklere geçerken.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam maalesef durum bu :) yapacak bişey yok :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teknik anlamda benim gorduguk.en büyük sorun eşya alırken ki acı pozisyon ne derseniz bir yurlu alamama problemi. Yani eşyanın yanına gidince pat diye tuş yada yuvarlak dolumu çıkmıyor illa araba park eder gibi sağa sola aşağı yukarı hareket etmeniz gerekiyor ki bir keresinde cldirdim alaniyorum hardda oynuuorum zaten ekran devamlı kırmızıda oynuyorum o kırmızıdan ekranı göremiyorum o kadar lazim health drink ama bir türlü alamadım.
Çok bunaldım oyundan ya, hastanedeki amelelikler sinir geçirtti. Bütün katları temizle sonra hadi bakalım bir de diğer dünyadaki hastaneyi temizle. Sanki daha önce apartmanlarda aynı şeyi yapmamışız gibi. şimdi birde müze de harita verdi hadi bakalım aynı şeyleri burada da yapalım.
Evet aynı değil çok daha iyisi ama tercihinize saygı duyuyorum artık konsol işi bitti zaten PC mimarisiyle yapılıyor ve özel oyun avantajıda kalmadı konsolda tek kale Nintendo artık
Hocam otherworld muhabbeti beni de ayar etti. İnsan psikolojisini ciddi etkiliyor oyun. Baya yoruyor ayrıca 🙂 Bu arada hastane bölümü yine iyiymiş ilerde daha da iç karartıcı oluyor 😄
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu olay bana çoğunlukla kayıt noktalarında oluyor. Bazen tır yanaştırıyormuş gibi ile geri sağa sola yapıyorum.
-
Ben ilk kez oynadım, 16.5 saatte bitirdim tek eleştirebileceğim olay bu oldu. Belki oyunun konsepti bu ama farklı mekanlarda daha az süre geçirmeyi tercih ederdim. 3 katlı binada 100 tane odaya girip çıkıyorum üstüne bunu otherworld'de yapmak sonlara doğru sıkmaya başladı.
-
Aynen öyle, farklı mekanlar olsa şikayet etmeyebilirdim ama yani 4-5 saat aynı mekanda kapı açmak için dolanmak sinir etti.
Çok yorucu kesinlikle, resident evillarda da aynı tür bulmacalar falan var ama onlarda sıkılmıyorsun, çok uzatmışlar bunda. Orjinalini oynamadığım için bilmiyorum tabi.
Hocam orjinalinde de vardı bulmacalar ama bu denli çok değildi. Hem sayıyı artırmışlar hem bulmacanın kendisini de farklılaştırmışlar. Bir diğer eleştirim de aksiyon dozunu artırmışlar. Bu oyun resident evil değil. O aksiyon-korku ama bu psikolojik-korku. Ayrıca silent hill de ana karakter sıradan bir adam. Silah kullanmayı doğru düzgün bilmeyen biri. Bilmiyorum belki oyun süresini artırmak adına yapılmıştır bu saydıklarımın hepsi.
Çok daha iyisi falan değil. Adam benim adıma cevap veriyor. Şaka gibi. Yönlendirmeye gel. Güle güle PC konusuna…
🤣🤣 bende dün bu arkadaşa cevap yazacaktım yazdım sildim sonra. Bu pc kullanlarda bir sorun var çözemedim 🤔 Biz pc alamıyoruz bu yüzden oynamıyoruz sanıyorlar heralde aslında olay gayet açık ve net konsolda oynamayı istiyoruz seviyoruz.
PS5 konusuna gelip PC güzellemesi yapmanın mantığı nedir yahu? Tamam PC en güçlü evet, 4080'li laptop var bende de. Önceden oyunda oynuyordum şimdi sadece iş için kullanıyorum. Gidip yine oyunları PS5 ve Series X'te oynuyorum. Konsol rahatlığı diye bir olay var arkadaşlar. Biliyoruz bizde 2020 senesinin donanımına sahip cihazların güncel PC ler ile teknik olarak yarışamayacağını. Ayrıca tv karşısına geçince dürbünle bakarak anca farkını anlayabileceğim bir şey için PC kullanmanın pek bir anlamı yok. Tak çalıştır, klavye yok mouse yok, sürücü güncelleme yok. İşten sonra max 1.5 2 saat oyun oynayacağız onuda sürücü güncellemeye sorun çözmeye filan harcayamam vaktim kıymetli.
Yalnız her odanın bir karakteri var hepsi birbirinin aynısı değil çoğu ayrı hissettiriyor. Buda bi basaridir.
Ne kadar huzurlu bir kasaba Silent Hill. Dolaştıkça rahatlıyorsun
PlayStation 5 Pro konusuna giriyorum PC tartışması, silent hill konusuna giriyorum PC tartışması.. Bu ne la
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X