Şimdi Ara

SILENT HILL 2 Remake (PC Ana Konu) (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
647
Cevap
21
Favori
25.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir bilgi vereyim oyunda resmi FG yok. Fakat son sürücüyü yükleyip AFMF 2 yi açarsanız fps niz 2 ye katlanacak arkadaşlar.

• Jedi_masterr kullanıcısına yanıt
    Side by side videolara ve görsellere bir bakın bence hocam. Eski mesajlarda var. Bence fark hiç az görünmüyor iç mekanlarda.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bloober The Medium'u yapan ekipti ve The Medium da harika bir oyundu bence. Adamların pek bir falsosu yok yani. Neden SH2'yi yapamazlar gibi saçma sapan bir algı çıkarılmış anlamadım. Benim zaten şüphem yoktu güzel oyun geleceğinden, ama beklediğimden de harika yapmışlar.

• JePinkman kullanıcısına yanıt

Videoları ölçü almam elanalista yı hiç almam. elanalista dediğin nvidia nın paralı adamı videolarının hepsi cilalı bunu herkes biliyor. yahu kendim oyunu oynuyorum zaten on-off fark yok. zaten hangi oyunda fark olmuş da bunda olacakmış?

ray tracing dediğin ergen dolandırıcılığından başka bir şey değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 7 Ekim 2024; 16:33:9 >
    Tamam hocam :) Başlıkta yazan görsel atan diğer arkadaşlar da Nvidia'nın adamı galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 7 Ekim 2024; 16:33:35 >
  • Dante kullanıcısına yanıt
    Hocam Nvidia'nın adamı mısın sen de :D

Onlar değil ama attıkları görseller evet elanalistanın videosundan SILENT HILL 2 Remake (PC Ana Konu) 

Valla ben başka oyunlarda çok fark gördüm Rt'de. Hiç videoları paylaşan arkadaş sallamış dediğimi hatırlamıyorum. Ki bu başlıkta oynayıp yazmış arkadaşların çoğu.

Bütün AAA oyunları defalarca oynarım rt açık fark yaratan oyun 5 oyunu geçmez. Kim ne sallamış bilemem benim dediğim rt nin hiç bir etkisinin olmadığı. hatta şu an oyundayım iç mekanda açtım neredeyse hiç fark yok.

Ben AMD kullanıyorum hocam RT olarak global illumination'da çok etkili bir fark var. Oyunun atmosferine doğrudan etkiliyor. Yansımalar elzem değil ama GI olarak RT harika olmuş. Kapalı ile arasında büyük fark var. RT asla kapatmam bu oyunda zaten FPS'e kimin ihtiyacı var ki. Sinematik bir oyunu 120 fps oynayacak haliniz olmamalı.

Takılıyorum ya öbür arkadaşın dediği için. Bence de Rt boş olan oyunlardan değil. Rt diyince insanların aklına Cyberpunk'taki yansımalar geliyor bazen sadece. Ama daha kapsamlı bir şey. 70-80 fps hedefim var bakalım. Fg gelir umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 7 Ekim 2024; 16:53:29 >
  • Oyuna aşırı önyargılı biri olarak gerçekten şaşırdığımı söyleyebilirim. Birebir remake değil, Bloober kendi anlatımı da işin içine katmış ama orijinal oyunun havasını da bozmamış. Oynarken AA bir oyun gibi hissettiriyor ama bu kesinlikle bir sorun değil yine de Bloober yerine çok daha iyi bir stüdyodan çıksın isterdim. Performans anlamında en azından şu an ki haliyle beni tatmin etti diyebilirim. Fgirl sürümden GTX 1650 ile 1080p low ayarlarda FSR 3 Kalite modunda sabit 40 fps aldığımı söylemem gerek.

Konuda daha önceden de yazılmış ama sanırım çıkışa özel FSR 3'ü resmi olarak oyuna eklememişler ama Unreal Engine 5'in içinde zaten FSR 3 implementasyonu olduğu için oyunun ini dosyasına ufak bir kod satırı girerek bunu aktifleştirebiliyorsunuz. AMD'nin resmi olarak oyuna eklediği FSR 3 kadar iyi durmuyor ne yazık ki ama 1650 gibi eski kartlarda veya Steam Deck gibi el konsollarında performansı gözle görülür derecede iyileştirdiğini ve averaj bir görüntü kalitesi sunduğunu belirtmem gerek. FSR 2 de ki gibi bir çamurlaşma yok ama resmi FSR 3/3.1 destekli oyunlar kadar da iyi görünmüyor. Bununla beraber oyunda AMD Frame Gen desteği de FSR 3 desteği gibi yok. Umarım resmi çıkış sonrası gelecek yamalarla resmi olarak da eklenir. Resmi çıkışını yarın yapacağından bir ilk gün yaması da bekliyorum şahsen ki ihtiyacı da var oyunun birkaç yamaya. Chromatic Aberration, Vignette gibi grafik özelliklerinin seçilemiyor olması gibi şeyler mutlaka yamalarla düzeltilecektir.

Ayrıca FSR 3'ü açma, Chromatic Aberration ve Vignette'i kapatma gibi ayarlar için şuraya (tık) bakmanızı öneririm.

Oyunda stutter sorununuz varsa da masaüstünde sağ tıklayıp görüntü ayarları>grafikler>varsayılan grafik ayarlarını değiştir>donanım hızlandırmalı GPU hızlandırmasını açıksa kapatırsanız ve PC'nizi yeniden başlatırsanız stutter'larınız aza iner. En azından bende bu baya işe yaradı. Oyunu bitirdikten sonra ise tekrar açın çünkü bu özellik baya performans arttıran bir özellik ama ne hikmetse şimdilik oyunun bu haline negatif etki yapıyor.

Benim ise sevmediğim bir özellik olan Mouse Smooth özelliğini kapatmak için üstte yaptığınız ayarlara ek AppData\Local\SilentHill2\Saved\Config\Windows\ yolunda ki Engine.ini dosyasına aşağıda ki kodu eklerseniz çok daha iyi mouse kullanımına sahip olabilirsiniz.

[/script/engine.inputsettings]

bEnableMouseSmoothing=False

Özetle Silent Hill 2 Remake cidden senenin sağlam sürprizlerinden biri oldu. Efsaneyi batırmamış olmaları bile geliştirici Bloober Team için takdire şayan bir iş.

SILENT HILL 2 Remake (PC Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 7 Ekim 2024; 17:24:38 >

• SILENT HILL 2 Remake (PC Ana Konu)

FSR 3 var oyunda sizde nasıl çıkmıyor bilemedim.

FG için demiştir diye tahmin ediyorum.

Hocam en basitinden oyundan su üzerindeki ağaç yansımalarına dahi baksan rt li rt siz arada uçurum var. Oyunu oynarken buna ne kadar dikkat ediyorsunuz sanki muhabbetine girmek istemem o ayrı bi başlık çünkü. Fark yok dediğiniz için yazdım. Ayrıca iç mekanlarda da yine epey fark var 🙂

• Oyunu oynuyorum ve ağaç, su vs yansımalarında kayda değer hiç bir şey göremedim. İç mekanlara gelirsek iç mekanlarda rt on off zaten hiç bir fark yok sağlıcakla kal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 7 Ekim 2024; 18:27:48 >
  • RT açık kapalı karşılaştırması, farklı bir video.

MxBenchmarkPCyoutube
    SILENT HILL 2 Remake PC Ray Tracing On vs Off - Graphics/Performance Comparison | RTX 4080
    https://www.youtube.com/watch?si=FHW09ca2C-iKz702&v=J1oshjHNTWw&feature=youtu.be

• Saat kaçta indirmeye açılacak ?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.