Şimdi Ara

Silent Hills (Ps5 Ana Konu) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
373
Cevap
7
Favori
16.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

Orijinalden alıntı: Rai-gy

quote:

Sh2 nin sonunda ki mektubun tamamını Nerede bulabilirim?
    Bu arada imza da güzelmiş

http://www9.zippyshare.com/v/66837238/file.html

Burada oyundaki bütün diyaloglar var baştan sona.

Teşekkür ederim ya oyunun konusunu bu sayede daha ayrıntılı da öğreneceğim

Hocam istiyorsan aşağıdaki linke elimde eskiden kalma bütün dökümanları upload ettim zip olarak.İlk 4 oyunun hikayesinden tut, Walter Sullivan'ın hikayesi, 21 Sacrements kurbanlarının muhabbeti her şey var..Serinin mantığını anlamak isteyen arkadaşlar kesin indirsin.Aslında ilk 4 oyun o kadar güzel, o kadar detaylı ki.İnsanların bilmediği tonlarca şey var.Silent hill 2 ilk çıktığında hatırlarım da insanlar teori üretmekten kafayı yiyecekti.Bu kadar ayrıntılı güzel yapılamaz bir oyun.Team silent efsanevi bir ekipti, konami gitti güzelim ekibi dağıttı amerikan firmalarının elinde mahvetti seriyi.

http://www42.zippyshare.com/v/66243671/file.html

• quote:

arkadaş benim yerime yardımcı olmuş sağolsun. silent hill 2 serideki en duygu yüklü oyun, adamı dağıtıyo resmen. ne çile çekti be James Sunderland :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam istiyorsan aşağıdaki linke elimde eskiden kalma bütün dökümanları upload ettim zip olarak.İlk 4 oyunun hikayesinden tut, Walter Sullivan'ın hikayesi, 21 Sacrements kurbanlarının muhabbeti her şey var..Serinin mantığını anlamak isteyen arkadaşlar kesin indirsin.Aslında ilk 4 oyun o kadar güzel, o kadar detaylı ki.İnsanların bilmediği tonlarca şey var.Silent hill 2 ilk çıktığında hatırlarım da insanlar teori üretmekten kafayı yiyecekti.Bu kadar ayrıntılı güzel yapılamaz bir oyun.Team silent efsanevi bir ekipti, konami gitti güzelim ekibi dağıttı amerikan firmalarının elinde mahvetti seriyi.

the room u çoğu kişi beğenmez ama benim 2 den sonra en beğendiğim oyunuydu, müziklerinin tümüde şahanedir. akira yamaoka da bıraktı zaten seriyi onunda geri dönmesi şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkerdi

quote:

quote:

quote:

quote:

the room u çoğu kişi beğenmez ama benim 2 den sonra en beğendiğim oyunuydu, müziklerinin tümüde şahanedir. akira yamaoka da bıraktı zaten seriyi onunda geri dönmesi şart.

Serinin en iyi müzikler 4 te zaten.Birde Walter Sullivan faktörü var tabi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darkerdi

quote:

quote:

quote:

quote:

Serinin en iyi müzikler 4 te zaten.Birde Walter Sullivan faktörü var tabi.

O kadar guzel bir seri ki, ps2 ye cikan oyunlarini Ingiltere den almistim zamaninda ebay den. 3 oyun bir arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oyunla ilgili bir ton teori ortaya atılıyor hatta gizemlerin ve teorilerin bir kısmı çözülüyor ama bunlarla ilgili türk oyun sitelerinde forumlarda ana konularda 1-2 site haricinde hiçbir haber,bilgi olmaması üzücü kanaatimce.bir tane turuncu levyeden paylaşayım :

Son günlerin en çok konuşulan oyunlarından biri P.T. Gamescom 2014'te bir anda karşımıza çıkan bu demo, oyuncuların korkulu rüyası olmayı başarmıştı. İçinde barındırdığı ilginç sırlarla birlikte ilgiyi daha fazla üstüne çeken oyunun bir sırrı daha çözüldü. Oyunu oynayanların bileceği üzere biraz ilerlemeden sonra koridorun ortasında bir buzdolabının asılı olduğunu görüyoruz. Bu dolap sallanırken radyodan ilginç sesler gelmeye başlıyor. Anlaşılamayan bu seslerin ise İsveççe olduğu bugün anlaşıldı.

Aşağıda görebileceğiniz videoyu kaydeden oyuncu, takipçilerine bunun ne olduğunu anlayan var mı diye sormuş. İsveçli bir takipçisi ise bu konuşmayı anladığını söyleyerek İngilizceye çevirerek yorumlarda bizlerle paylaşmış durumda. Videonun alt yazı seçeneği açarak bu çeviriyi görmeniz mümkün.

İşin ilginç yanı ise radyodan gelen bu seslerin daha sonra filme uyarlanan The War of the Worlds(Dünyalar Savaşı) isimli kitaptan bir alıntı olması. Bu alıntı 1938 yılında bir İsveç radyosunda okunmuş ve bu kayıt yapımcılar tarafından P.T.'ye eklenmiş. Silent Hills'in oynanabilir bir demosu olan P.T'de yer alan bu ayrıntının ise ana hikayeye bir gönderme olduğu söyleniliyor. Bakalım yeni oyunda uzaylıları mı göreceğiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: canikoblivan

Silent Hill kasabasinin birden fazla boyutta varoldugunu biliyoruz onceki oyunlardan, hatta karakterin zihnine gore sekillenen bir kasaba olduguna da sahit olduk (Downpour / yagmur temasi), siz nasil sis yok kanisina varabildiniz hemen?

Karakter konusuna gelince, ben mi bir sey kacirdim acaba P.T. oynarken? Neyini ogrenmis olduk bu karakterin? Ne bilgimiz var kendisiyle ilgili? Ustune ustluk Kojima'nin P.T.'nin Silent Hills ile konu ve karakter itibariyle hicbir alakasi olmayacagini bas bas bagirmasina ragmen?

Biraz birakin onyargilarinizi, yillardir adamakilli bir Silent Hill icin kivraniyoruz; iki tane efsane isim bir araya geliyor seriyi hayata dondurmek icin. Bir cok insana islak ruyalar gordurtur bu ikilinin birlesmesi =)

Hocam iyi güzelde kaygılanmamak elde değil ki. Bir de bence şunu göz ardı etmişsin, kendi adıma ben iyi bir korku oyunu istemiyorum, iyi bir Silent Hill istiyorum. Ne demek istediğimi The Room örneğiyle anlatayım. Serinin sağlam takipçileri gibi bende The Room'u beğenmem. Neden, kötü bir korku oyunu olduğu için mi? Tabii ki hayır, aksine çok güzel bir korku oyunuydu hatta. Fakat sevilmemesinin sebebi oyunun Silent Hill ile ilgili hiçbir alakası olmamasından kaynaklıydı. Bir kere karakterin bile SH ile hiçbir alakası yoktu, Henry hayatı boyunca SH'yi görmemişti bile. Sadece Walter Sullivan'ı tanıyoruz SH 2'den, o da çok hafif bir değinme ile...

Bir de SH konusunda şunu atlıyorsunuz bence hocam, SH'de ki tüm karakterlerin SH ile bir bağlantısı olmuştur (İstisnaları SH'ye aykırı olduğu için reddediyorum ). Ve şu konuda yanılıyorsun hocam, SH karakterin zihnine göre şekillenen bir kasaba değildir, SH Alessa'nın zihnine göre şekillenen bir kasabadır. SH'de ki bütün canavarlar Alessa'nın bilinçaltının bir dışa vurumudur. Örneğin SH 1'de ki uçan yaratıkların Alessa'nın en sevdiği kitap olarak bildiğimiz kitapta çizimleri bulunmakta. Mesela James'in Pyramid Head ile nasıl bir ilişkisi var? Hiç hemde hiçbir ilişkisi yoktur (Kimi yerlerde James'in babası olduğu gibi teoriler atıldı ortaya ama o da havada kaldı ondan da bir sonuç çıkmadı). Velhasıl-ı kelam SH Alessa'nın yarattığı bir cehennemdir.

Benim kaygım da çok açık hocam, oyun çok güzel duruyor eyvallahta Silent Hill'e dair bir ipucu falan gösterildi ya da söylendi mi? Benim eğer gözümden kaçmadıysa yapılmadı. Ben işte bundan korkuyorum. Yani yine SH ile alakasız bir oyun olacak diye, Bilmem derdimi az çok anlatabildim mi ...

• _CCCP_ kullanıcısına yanıt
    Alessa'nın yarattigi bir versiyonu var kasabanin ama icerisinde bulunan yaratiklarin neredeyse hepsi oraya gelenlerin sucluluk duygulariyla alakali.

James'in karisini oldurmus olmasindan kaynaklanan kisisel celladidir Pyramid Head, celladin kim oldugunu da kendi kabullenemedigi icin surati kapalidir, yine James'in cinsellige olan egilimden hemsireler (ki hemsirenin de hikayesi baska) ve sadece bacaklardan olusan yaratiklari bol bol goruruz; hatta meshur bir tecavuz sahnesi de vardir. Tecavuz eden de Pyramid Head ne hikmetse =)

The Room da bile Sullivan'in bebek ve cocuk katili olmasindan dolayi aglayip saldirmadan once parmaklariyla kendisini isaret eden iki kafali bebek yaratiklar goruyoruz bol bol.

Downpour'da da yagmurun onemini anlatmama gerek yok sanirim. Dogrudan karakterin bilincaltiyla alakali karsilastigi her sey.

Yani Alessa Silent Hill'in bir versiyonunu yaratti ama, icine cekilen kayip ruhlar sekillendiriyor esasinda kasabayi.

Yabanci kaynaklari guzelce sindirmenizi rica ediyorum, baya bir eksiginiz var cunku. Ben de guzel bir Silent Hill istiyorum; SH2'den beri toparlanamadi seri adam akilli ama ilk defa cok umitliyim.

Duzenleme: Ayrica 1 dakika bile surmeyen bir 'teaser'dan cikarim yapmayalim arkadaslar; adamlarin mesaji su "P.T. ile altiniza scirttik, ahanda biz esasinda Silent Hill yapacagiz bu abilerle, hazir olun"

Az sabir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canikoblivan -- 21 Ağustos 2014; 9:30:13 >

• _CCCP_ kullanıcısına yanıt
    Dostum Silent Hill yaşayanın zihnine göre şekillenir, bunun binlerce örneği var. Kasabanın boyut değiştirmesi ve genel hatları Alessa'nın zihin gücünden kaynaklanır ve kasabaya kendi cehennemini getirir ama SH herkese kendi cehennemini yaşatır. Mesela SH2'deki Maria, Alessa'nın değil James'in hayatının en önemli parçasıdır ve kasaba bunu kullanarak James'e işkence eder, pyramid head'i James'ten başkası görmez hatta sorar Eddie'ye ama görmediğini söyler, Eddie mesela herkesin onunla şişmanlığı yüzünden dalga geçtiğini görür, Angela'nın babası kıza yaptıklarından dolayı yaratık olarak SH'de görünür, vs. derken bu şekilde sürer gider, ki bu sadece ikinci oyunun içindekiler, Downpour mesela tamamen Murphy Pendleton'a göre şekillenmiştir.

SH'deki karakterlerin çoğunun SH ile bağlantısı çok yüzeyseldir, SH ile ciddi bağı olan karakter sayısı azdır. Önemli olan ya yaptıkları şeyden dolayı yaşadıkları inanılmaz pişmanlık, ki ağırlıklı olarak bu karakterlerle karşılaştık bugüne kadar ya da çok insanlık dışı şeyler yapmış olmaları, ki sonraki oyunda böyle birisini oynayabilmeyi istiyorum. Gerçek cehennemden önce bir sınama yeri, son şans gibi SH, ya "doğruyu" yapıp kurtuluyorsun ya da "yanlış" yapıp acını katlanarak arttırıyorsun.

James'in pyramid head ile ilişkisi yoktur demen tamamen yanlış, pyramid head kendi karısını öldürdüğü için kendisini aslında gördüğü yaratıktır, James kendisini o cellat ile yansıtır cehennemine. Pyramid head'in Maria'yı tekrar tekrar öldürmesi mesela bunun en net kanıtıdır. SH'deki herkese görünen yaratıkların çoğu Alessa'nın cehenneminin yaratıklarıdır, hemşireler vs. ama pyramid head tamamen kontrol ettiğimiz oyuncuya aittir, homecoming'de yine pact'i yerine getirmediği için insanları öldürdüğünü, yani yine cellat olduğunu sembolize eder, ve sonlardan birinde biz de zaten pyramid head'e dönüşürüz. Cannon seride SH2 ve homecoming haricinde yoktur pyramid head oyunlarda.

• Nashquil kullanıcısına yanıt
    Mersi =)

• Silent Hill serisini daha önce oynamamıştım. Ama burada arkadaşların paylaştığı bilgileri okuyunca, serinin özünden kopuk bir oyun olmayacağı izlenimine kapıldım. Hani şu kişilerin kendi kabuslarını şekillendirmeleri üzerine P.T oynarken yaşadığım bir deneyimi (diğer başlığa da yazmıştım), paylaşmak istedim.

Kadın hayaletin nefesini ensemizde hissettiğimiz bölümde, koridorda etrafa bakarken hızla geçen bir gölge farkettim. Hani evde falan bazen öyle birşey geçmiş gibi hissedersiniz ya, aynen öyle. Durup gölgenin geçtiği duvara baktım. Birşey olmadı önce. Sonra başımı yana çevirdim ve yine aynı gölge. Tekrar aynı noktaya baktım, yine birşey yok, ama arkamdan kadının hırıltıları geliyor. Tam arkama dönüp baktım, birşey yok. Tekrar ilk gölgeyi gördüğüm duvara döndüm ve arkamdaki ışıkla duvara vuran kendi gölgemle karşılaştım. Biraz sağ sol hareket ettim, gölge de hareket etti. Tamam dedim, oyunda bug var. Kendi gölgemmiş ama arada belirip kayboluyor herhalde. Bir sağ bir sol derken, gölge çarpılmaya başladı. Vücut duruyor, kafası sağa sola hızla savruluyor, böyle kambur gibi oluyor, kaybolup geri geliyor falan. Aha dedim zıçtık. Arkama bir döndüm, birşey yok. Tekrar duvara bakayım dedim ki, hanfendinin hayaletiyle göz göze geldik. Sonrası malum, öldürdü beni. Yani bir oyun ancak bu kadar tırstırır arkadaş. Resmen içimizdeki korkulara saldırmışlar. Önceden tahmin edilemeyen bir yapay zekayla da iyice işin şeyini çıkarmışlar. Tam sürüm oyunu hem bekliyor, hem de acaba oynamasam mı diyorum. Bu kadar yıl ne korku filmlerinden, ne de oyunlardan zerre etkilenmemiştim. Ama bu başka birşey arkadaş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Raigy teşekkür ederim. Bu daha da iyi oldu. Bu arada oyun cidden ayrıntı dolu ve keşke Türkçe olarak da gelse

• quote:

Orijinalden alıntı: Nashquil

Dostum Silent Hill yaşayanın zihnine göre şekillenir, bunun binlerce örneği var. Kasabanın boyut değiştirmesi ve genel hatları Alessa'nın zihin gücünden kaynaklanır ve kasabaya kendi cehennemini getirir ama SH herkese kendi cehennemini yaşatır. Mesela SH2'deki Maria, Alessa'nın değil James'in hayatının en önemli parçasıdır ve kasaba bunu kullanarak James'e işkence eder, pyramid head'i James'ten başkası görmez hatta sorar Eddie'ye ama görmediğini söyler, Eddie mesela herkesin onunla şişmanlığı yüzünden dalga geçtiğini görür, Angela'nın babası kıza yaptıklarından dolayı yaratık olarak SH'de görünür, vs. derken bu şekilde sürer gider, ki bu sadece ikinci oyunun içindekiler, Downpour mesela tamamen Murphy Pendleton'a göre şekillenmiştir.

SH'deki karakterlerin çoğunun SH ile bağlantısı çok yüzeyseldir, SH ile ciddi bağı olan karakter sayısı azdır. Önemli olan ya yaptıkları şeyden dolayı yaşadıkları inanılmaz pişmanlık, ki ağırlıklı olarak bu karakterlerle karşılaştık bugüne kadar ya da çok insanlık dışı şeyler yapmış olmaları, ki sonraki oyunda böyle birisini oynayabilmeyi istiyorum. Gerçek cehennemden önce bir sınama yeri, son şans gibi SH, ya "doğruyu" yapıp kurtuluyorsun ya da "yanlış" yapıp acını katlanarak arttırıyorsun.

James'in pyramid head ile ilişkisi yoktur demen tamamen yanlış, pyramid head kendi karısını öldürdüğü için kendisini aslında gördüğü yaratıktır, James kendisini o cellat ile yansıtır cehennemine. Pyramid head'in Maria'yı tekrar tekrar öldürmesi mesela bunun en net kanıtıdır. SH'deki herkese görünen yaratıkların çoğu Alessa'nın cehenneminin yaratıklarıdır, hemşireler vs. ama pyramid head tamamen kontrol ettiğimiz oyuncuya aittir, homecoming'de yine pact'i yerine getirmediği için insanları öldürdüğünü, yani yine cellat olduğunu sembolize eder, ve sonlardan birinde biz de zaten pyramid head'e dönüşürüz. Cannon seride SH2 ve homecoming haricinde yoktur pyramid head oyunlarda.

Mesajını okuyunca born from a wish senaryosunda Maria'nın çocuk odasına girip oyuncak ayıyı gördüğünde ''Laura'nın hoşuna giderdi.O ayıcıkları sever.Laura?Ben kimden bahsediyorum.'' deyişi geldi.Çok detaylı oyun be abi çok.Ben sh2 üstüne tanımam halen.Team silent bağlantı olaylarını çok iyi yapardı.

Rica ederim.

@addidas_85

@d3vstator

• Anlattığı konu ve oyunun sistemi itibari ile SH4 gibisi gelmedi, hakkı yenmiş ve bence serinin en iyi oyunuydu. Bu oyun için de The Room gibi olacak lafları geçiyor ama sitem hiç de The Room'a benzemiyor. Bir kere open world gibi bir saçmalık olamaz kesinlikle, bildiğimiz koridor sisteminden çıkılmaması lazım. Ayrıca kamera açısı ciddi problem, hakikaten FP kamera düşünüyorlarsa eğer büyük rezillik olur. Bazı oyunlarda kameralar ile oynayamazsınız, oyunun kalitesine direk etki eder çünkü, SH'de böyle bir şey. FP ya da omuz üstü TP kamera ile SH oynandığı zaman, SH'in klasik bölgesel TP kamerasında görmediğin bir noktadan gelen sesdeki o gerilimi bir kere tamamen öldürür. SH4'de hastane odasında Eileen'in dev kafası, başka hangi kamera açısı ile o etkiyi verebiilirdi oynayana. Yenilik her zaman olmalı ama burada bahsi geçen şey yeni bir IP değil, insanlar da bazı oynanış sistemlerinin kobayı olmuş yeni bir IP oynamayı beklemiyor, SH oynamayı bekliyor. Umarım saçma sapan kararlar alıp da, zaten dibe vurmaya yakın serinin içine iyice etmezler, önlerinde RE örneği var, biraz ders çıkartsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Anlattığı konu ve oyunun sistemi itibari ile SH4 gibisi gelmedi, hakkı yenmiş ve bence serinin en iyi oyunuydu. Bu oyun için de The Room gibi olacak lafları geçiyor ama sitem hiç de The Room'a benzemiyor. Bir kere open world gibi bir saçmalık olamaz kesinlikle, bildiğimiz koridor sisteminden çıkılmaması lazım. Ayrıca kamera açısı ciddi problem, hakikaten FP kamera düşünüyorlarsa eğer büyük rezillik olur. Bazı oyunlarda kameralar ile oynayamazsınız, oyunun kalitesine direk etki eder çünkü, SH'de böyle bir şey. FP ya da omuz üstü TP kamera ile SH oynandığı zaman, SH'in klasik bölgesel TP kamerasında görmediğin bir noktadan gelen sesdeki o gerilimi bir kere tamamen öldürür. SH4'de hastane odasında Eileen'in dev kafası, başka hangi kamera açısı ile o etkiyi verebiilirdi oynayana. Yenilik her zaman olmalı ama burada bahsi geçen şey yeni bir IP değil, insanlar da bazı oynanış sistemlerinin kobayı olmuş yeni bir IP oynamayı beklemiyor, SH oynamayı bekliyor. Umarım saçma sapan kararlar alıp da, zaten dibe vurmaya yakın serinin içine iyice etmezler, önlerinde RE örneği var, biraz ders çıkartsınlar.

SH 4 The Room psikopat bir oyundu. ayrıca çok korkunçtu. Eileen'in dev kafasını gördüğümde ben de çok şaşırmıştım.

SH 3'de de Haunted Mansion çok acayipti. SH 1 ve SH 2 ise genel olarak Silent Hill'de geçtiği için atmosfer süperdi.

• En sevdiğim seri silent hill 2'di.Bulmacaları çok kazıktı ama uğraşmasıda bir o kadar keyifliydi.
  • Arkadaslar silent hills yani p.t. da takıldım sonundayım ne yapmam lazim hani bebek aglama sesi gelecek telefon çalacak kapi acilma sesi gelecek ama yapamadim bir yardimci olsaniz

• melkor23 kullanıcısına yanıt
    bas roldeki karakteri gordukten sonra ciddi ciddi fp kamera acisina sahip olabilecegine inaniyor musunuz oyle bir imkan var mi sizce

• Arkadaslar yardim edecek kimse yokmu su linkte anlatiyor ama ingilizcem yok
    http://m.ign.com/wikis/silent-hills/P.T._Demo_Walkthrough

• Valla Silent Hill 2 ve The Room favori sh oyunlarımdır. The Room genelde beğenilmez ama bence 3 ten daha iyi.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.