Şimdi Ara

silindir kapak contası yeni yapılan dizel aracın su eksiltmesi ve tamircinin umursamazlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar hayırlı sabahlar,günler,geceler...2013 model dizel aracım radyatör e mazot vermesi şikayeti ile ustaya verdik. Usta üst kapağın zarar görmüş olabileceğini söledi ve üst kapak taşlama, test, conta falan derken 6 hafta sonra aracımı teslim aldım.

Aldım ama bi kontrol ediyim dediğimde suyun eksik olduğunu ve yek eksik olanın sadece su olmadığını gördüm.

Motorun üzerindeki plastik kapakta yoktu ve yine tek eksik buda değildi.

Aracı eski ustama götürdüğümde suyun eksilmesinin yine contadan olabileceğini söyledi ve arabayı life kaldırınca gördüklerimize inanamadık. Aracımın motor koruma muhafazası, kartel vidaları , dpf vidaları, manifolt vidaları, akü sabitleme aparatı, turbo üst muhafazası vsvs.. yoktu. Dahada var yani.

Tekrar yaptırdığım ustaya götürdüm yaklaşık 2 hafta hemen hergün aracın başında bekleyerek eksik parçaları tektek tespit edip taktırdım. Tabiki görebildiklerimi göremediğim neler var daha bilmiyorum.

Yanlız su eksiltmesini bir türlü bulamadılar. 2 aylık uğraşımım sonunda ustanın verdiği cevap hiç hatasını telafi eder yönder değil. ' eğer ki su kaçağı bizim yaptığımız arızadan kaynaklanoyorsa yani üst kapak contasındansa sorun yok. Ama başka bir yerdense ücretini alacağını söledi. Onuda kabul ettik (daha önce böle bir sorun olmamasına rağmen)artık yapacak bişey yok.

Şimdi size 2 hayat kurtaracak sorum var ;
    1-) motor suyuna defalarca hava basılıp test edildi egr soğutucusu kalorifer vs test edildi kaçak gözükmüyor bu su nere gidiyor yağada kaçırmıyor tekleme performans düşüklüğü ilk çalışmada da herhangi bir sorun yok bu su neden eksiliyor olabilir.

2-) işin sonunda bu ustayla ciddi bir sorun yaşanması durumunda nasıl bir hukuki yol izleyebiliriz.aracın arızası giderildi başka bir arıza açıldı başımıza özeti bu.

Sabırla okuduğunuz için ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..🙂👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Öncelikle cevabın için teşekkürler.araç üst kapak contası yapıldıktan sonra verdi bu arızayı. Kia servisine de gösterdim bugün onlarda herhangi bir kaçak bulamadılar tek bakılmayan yer üst kapak diyorlar. Artık tek çarem tüketici hakem heyetine başvurup aracı serviste yaptırmak. Adamlar bi arızayı yaptılar başka bi arıza verdiler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.