Şimdi Ara

Şimdiki RPG'lerde eski tadı bulabiliyor musunuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açıkçası ben bulamıyorum. Bugün bile hala Fallout 1-2 oynarım. Arcanum oynarım. Olmadı Lionheart: Legacy of Crusader oynarım. Dürüstçe söylemek gerekise eskinin izometrik RPG oyunlarında aldığım tadı şimdiki grafik ve aksiyon bombası RPG'lerde bulamıyorum. Yanlış anlamayın, kötü oyunlardır demiyorum, demek istediğim bana o RPG tadını veremiyorlar. Sizde de böyle bir durum söz konusu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 11 Ağustos 2009; 18:44:15 >

• Ben de eski RPG'lerden daha çok zevk alıyorum genelde,yenilerden The Witcher da çok hoştu ama o da aksiyon ağırlıklıydı.Dragon Age:Origins'i beklemekteyiz,sonunda sağlam bir RPG geliyor gibi.
  • Vampire: The Masquerade'deki tat hiçbir oyunda yok maalesef.
  • grafik ağırlıkta oyunlar çıkarken konu zayıflıyor. bu yüzden adam gibi oyun istiyosanız nintendo konsolu almanızı öneririm. grafikleri standartların altında olsada çok keyifli çıktı makinanın özelliklerini çok iyi kullanan sistemleri var
  • Eski RPG'lerden tiksinti duyuyorum, yani Hack'n Slash türüne(hack'n slash eskiyen bir tür değil gerçi, neyse). KotOR, Baldur's Gate ve The Witcher'ın verdiği tadı, bana bir Diablo, NWN, Dungeon Siege vs. kesinlikle veremiyor, yeni RPG'ler ne yapsın? Umarım Drankensang beklediğim gibi çıkar da, adam akıllı RPG olmuş olurum(hala alamadım The Dar Eye'ı :@).
  • Yeni RPGleri de zevkle oynuyorum. Ancak, her zaman bir eksiklik hissediyorum. Eski RPGler daha zordu. Şimdikiler aman yeniler ürkmesin diye çocuk oyuncağı gibi yapılıyor, basitleştikçe basitleşti. Oyunlarda ölmek neredeyse imkansız hale geldi. Sıra tabanlı taktiksel oyun tarzı öldü yerine aksiyona dayalı oynanış hakim oldu. Rakibi ne kadar kısa sürede öldürüyorsan oyun o kadar iy sayılıyor artık. Dialoglar hepsine seslendirme yapacağız diye kısaldı, NWN 2, Drakensang hariç son zamanlarda gelen RPGler hep böyle. Level scaling olayını abarttı yapıcılar. Eskiden oyunlarda her bölgeye giremezdik, levelimiz yetmezdi. Şimdi level scaling sağolsun bütün yaratıklar neredeyse karakterimizle aynı level. Nerede kaldı işin eğlencesi, zorluğu.

Eskiden RPGler ağır abilerdi. Oturup harbi harbi kafa yormak, sayfalar dolusu strateji rehberleri okumak gerekirdi. Şimdi ise fast food tadında. Oyna yenisine geç.

Black Isle ve Troika ile RPGler altın çağını yaşadı ve o çağ bitti. Artık büyük bütçeli harbi RPG yapmaya pek dağıtımcılar yanaşmıyor. Yapımcılar da bütçesi düşük, grafikleri sade, ama oynanış olarak harbi RPGlere (indie game) yöneldiler. Age Of Decadence, Broken Hourglass, Eschalon gibi. Bir Fallout 1-2, bir Planescape Torment, bir Arcanum'un yenisi gelmeyecek maalesef. Kıymetini bilin harddisklerinizden silmeyin derim.

• Baldrus Gate İcewind Dale Gibi Oyunlardan Aldığım Tadı Ne Morrowind'dan Ne Obliviondan Alamadım.

Son Döenmde İste Çoluğa Çocuğa Yaranıcam Diye Süper Grafikli Süper Efektli Fakat İçi Bomboş Birsürü RPG FRP Çıkıyor. Yok Witchermış Hellgate Londonmış Saçma Sapan Oyunlar.

Eski Oldschool FRP'ciler Hala Baldurs, Ultima Online Falan Oynuyorlar. Şu Sıra Adam Gibi Bi FRP Gelmesi Şart.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eski PES'ler Steam'de Var mı
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:BBR:.

Baldrus Gate İcewind Dale Gibi Oyunlardan Aldığım Tadı Ne Morrowind'dan Ne Obliviondan Alamadım.

Son Döenmde İste Çoluğa Çocuğa Yaranıcam Diye Süper Grafikli Süper Efektli Fakat İçi Bomboş Birsürü RPG FRP Çıkıyor. Yok Witchermış Hellgate Londonmış Saçma Sapan Oyunlar.

Eski Oldschool FRP'ciler Hala Baldurs, Ultima Online Falan Oynuyorlar. Şu Sıra Adam Gibi Bi FRP Gelmesi Şart.

Witcher kısmı haric +1...Bence Witcher konu bazında benim oynadığım ki bu konu da gecen bütün oyunları oynamıs ve hemen hemen hepsini bitirmişliğim var en derin konulardan ve serbest RP yapma konusunda en derin konuya sahip oyunlardan birisidir...Ama dersen oldschool FRP değildi oynanıs bakımından ona katılırım ama hikaye derinliği ve serbest RP yapma acısından en iyilerdendi bana kalırsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeaCulpa_27 -- 12 Ağustos 2009; 22:53:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tatbkath

Vampire: The Masquerade'deki tat hiçbir oyunda yok maalesef.

Aynen, bana da öyle geliyor.
  • Eski RPGleri ben de çok severim ama zamanla zihnimizde kötü taraflarını bastırıp hep hoşumuza giden özelliklerini hatırlıyoruz. Örneğin Fallout 1 hayatımda en severek oynadığım 2-3 oyundan birisidir ama bugün grafikleri vs. geçtim inventory arayüzüne dayanabilen var mı? Fallout 3 belki serinin eski oyunları kadar karışık, ucu açık, hareketlerinizin dünyayı değiştirdiği devasa bir ortam sağlayamıyor ama yine de yapmak istediğini çok iyi yapan, çok zevk alarak oynadığım bir oyundu. Sorun bu oyunların 3 boyutlu ve güzel grafikli olması değil, aksiyon içermeyen sıra bazlı saf RPG türünün kökünün kurumuş olması. Artık oyunlar konsollara da taşınacak şekilde yapıldığı için bu tür oyunlar genellikle sadece Japon RPG'si olarak üretiliyor, onların da oynanış mantığı ve kültürleri çok farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 13 Ağustos 2009; 2:53:15 >
  • gothic 1 ve 2 den aldığım zevki başka rpg den alamadım şimdiye kadar
  • Neverwinter Nights 2 ana senaryoyu bitirdim. Baldur's Gate'e göre o kadar kolaydı ki yani artık oyunu durdurup taktik yapmaya gerek kalmıyordu. Hele ki o kadar abarttıkları "King of Shadows"u öldürmem 1 dakika felan sürdü herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuanoM -- 13 Ağustos 2009; 11:34:04 >
  • Bütün oyunlar artık "aksiyona" kaydırılıyor. Bu da oynarken "iyi vakit geçirmemizi", ama sonra (bitirdikten sonra) unutup gitmemizi sağlıyor. Tabi ki bu yüzeysel oyunlar hiç tat vermiyor.

Konsollar da piyasayı bozdu. Adamlar "konsollara da hitap edelim" düşüncesiyle oyunları basitleştiriyorlar. Çok kötü, tamamen "kar" amaçlı yapılınca böyle oluyor işte. "Maksimumum satış yapalım, minimum emek harcayalım, herkese hitap edelim..." sonra da düdük gibi oyunlar çıkıyor.
  • valla ben obliviondan çok zevk almıştım ama fallout 3 te o wasteland te insanın yaşadığı yalnızlık hissi beni çok etkilemişti rüyalarıma girmişti o yüzden evet yeni rpg lerinde bi kısmı baya iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Millennium

Açıkçası ben bulamıyorum. Bugün bile hala Fallout 1-2 oynarım. Arcanum oynarım. Olmadı Lionheart: Legacy of Crusader oynarım. Dürüstçe söylemek gerekise eskinin izometrik RPG oyunlarında aldığım tadı şimdiki grafik ve aksiyon bombası RPG'lerde bulamıyorum. Yanlış anlamayın, kötü oyunlardır demiyorum, demek istediğim bana o RPG tadını veremiyorlar. Sizde de böyle bir durum söz konusu mu?

aynı şey bende de war ya sorma arkadaş oyunlara bakmadığım halde görüntüler büyük geldiği içinmidir nedir ısınamıyorum x)
    şaka gibi ama gerçek
  • evet buluyorum hatta şimdikiler çok daha iyi bana göre
  • Şahsen Warcraft III DotA oynuyorum, yüksek seviyeli insanlarla oynamak gerçekten zevkli..Güzel bir takım oyunu, daha da heyecan katıyor..
  • RPG dediğin izometrik olucak yoksa zevk vermiyor NWN 2 yi ve daha bir çok oyunu bu yüzden oynamadım.
  • vay be diyerk oynadığım son rpg'ler kotor 1 ve morrowind
  • Beni etkileyen oyunlar:

Diablo 1-2
    Fallout 1-2
    KOTOR 1-2
    Vampire
    Oblivion
    Fable 1
    Sacred 1

Dungeon Siege, Neverwinter Nights gibi "birden çok kişiyi" yönettiğimiz oyunları pek sevmiyorum. (Karakterlerden hangi birine konsantre olcam?)... Bir de oyunun izometrik olmasını tercih ederim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.