Şimdi Ara

şimşek far sellektör,neden bir cezası yok?amacı nedir bu farın?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yakın bir zamanda bazı insanların araçlarina şimşek far sellektor taktırması ile uzun yolda hele sırf önündeki arac kullanıcısını kör etmek amacıyla kullanılan bir sellektör bicimi neden bir cezasi yok.
    biraz araştirdim görüş mesafesi olarak hicbir özelligi yokmuş.yani önü aydinlatmak amaci ile bi alakasi yok.
    hic başınıza geldimi bilmiyorum.uzun yolda özellikle arkadan gelen arac sollama yapacak son ana kadar bekliyor ve solllama yapacagı sırada yolunuzda düzgünde gitseniz sellektöre asılıyor.ve inanılmaz bir ışık patlaması sol dikiz aynanizi köreltiyor ve inanılmaz şekilde gözünüzü aliyor.bu nedir abicim.bunun amacı önündeki araci kaza yaptırmaktir.gecen uzun yoldan gidiyorum bir bmw sahibi insanlar yollarinda düzgün gitmesine rağmen solladıgı her kişiye şimşek cakıyor.kac tane vatandaş korna ile tepki gösterdi.benimde başıma daha onceden 1 kac kez geldi.
    araclarda inanılmaz artık bi far saclamigi başladı.her renk var.mor mavi yeşil.bu ne zman sıkı bir düzenlemeye gidicek.bunların ayarı yokmu cezası yokmu?nevcut kanuna gore 6000 k yi gecemiyor ışık gucu.ama adam 60 bin k lık ampul takmış.aradaki farkı buyrun siz gorun.korna ile tepki gösterin arkadaşlar bu şimşek far acanlara.

• Lüx araçlarda bizim insanımız bunu ayrıcalık olarak kullanıyor.

Bmw almış adam o kadar para verim şimşeği de çakmayacak mı:)

Gösteriş milletiyiz ne bekliyorsunuz ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sehirler arasi mesafe katederken yuksekhizlarda bir dengesizin 80le sol seride atlamasi muhtemel oldugundan kullaniliyor malum aynaya bakip serit degistiren yok memlekette..

• 1hafta kadar once, sol serit bombostu, bende 100 le falan giderken birden yer gök aydinlandi. Noluyoo laan simsek mi cakti falan derken, arkadaki mercedesi gordum, bi tane daha cakti simsegi.
    Yani demem o ki, harbiden simsek gibi

• Birilerinin dur demesi lazım bu mevzuya !!

Benim de başıma geldi ( her fani gibi)

Emin olun kaza sebebi olacak bir şey.

• Bmw filan neysede ben otobanda aventador dan yedim bu mereti, arabanın içi saniyelik diğer tarafa ışınlanmışı gibi oldu.

• Ordaki 6000K değeri ışık şiddeti değil. Işığın rengiyle alakalı birşey

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimşek fardan kasıt nedir anlamadım ki?

bixenon değil heralde yeni birşeymi bu?
  • Bi xenon ve led farlardan mı bahsediyor acaba onlar orjinal farlar, sonradan takılan xenonlardan bahsediyorsa onlar ceza yazılıyor polis dikkat ederse.

• kelvin değeri ışığın rengini etkiler şiddeti ile bir ilgisi yok.

Bi-xenon farlarda selektör atarken ışık kaynağı değişmez farın içindeki perde sistemi hareket eder bu yüzden peşpeşe çok hızlı selektör atılabilir. Sıkıntı far sisteminde değil aracı kullanan kişide. Peşpeşe Selektörle öndeki adamı taciz eden kişiye ceza yazılması lazım. Yoksa halojen far versenizde uzunları yakar öyle taciz eder.

• Arkadaşın bahsettiği şey cree led sanırım.

Aldım, taktım, sol şeride 70 ile atkayanlara çakıyorum...

Sadece uyarı amaçla sellektör kullanın bu ampüller ile.
    Gereksiz yere kullanmak karşı sürücüyü kör eder. Alacakların dikkatine

• Çare karartmalı ayna bi xenon farlar yasaldır. Uzun yapıldığında ışık şiddeti değişmez ampulün önundeki perde aşağı iner ve aydınlatma mesafesi artar. Ayrıca sadece Bmw de mi var. Bugün C segment araçta bile bi xenon var, ve daha maliyetsiz olduğu için kullanılıyor. Ayrıca yol güvenliğini
    İçin güzel bir uyarı sistemi, adam orta şeritte 80-90 la giderken önü boşken sola geçiyor bunların amaci ne ?

• quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

şimşek fardan kasıt nedir anlamadım ki?

bixenon değil heralde yeni birşeymi bu?

buyur hocam.burda siz ışıgın arkasında oldugunuz icin ışık burda bile cokyogun olmasına ragmen pek anlasilmiyor.egerki karşı tarafta yani bunu dikiz arkasinda gordugunuz zaman arkanızdan neyin geldigini anlamiyorsunuz.ve gozleriniz bi kac saniye ne oldugunu idrak edemiyor.ve bu durumda arac kullandıgınızı dusunun.anayolda hızlı bir şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 20 Mart 2016; 10:49:21 >

• 1 araç geçmeyi yanlamayı sağ sol yapmayı yıllardır marifet gibi gösterdiler selektör yapmayı yı sis farı yakmayı marifet sanıyolar
    önceden sadece belli başlı arabalarda vardı bu olay ama şimdi almış başını gitmiş otobanda 120 den sonrası yasak ama adam 200 - 300 ne varsa basıo tabi ki selektör yakacak önünün açılması için çünkü yol onun babasının yolu ister basar ister uçar kime ne sen kör olmuşun kimin umrunda sen 140 yapsan ertesi gün ceza gelir demek ki adamlar için cezalar caydırıcı değil ekmek parası gibi bişey İstanbul tarifiğinde ben kamyonlardan tiksinir oldum heryere şantiye kurdular heryer kamyon doldu hani limitlerinde gitseler lafım yok 80km hız limiti var adam basıo 120 140 ne verdiyse kırmızı ışıklar zaten süs onlar için
  • oha baya iyiymiş,daha önce denk gelmedim hiç,bu ancak uzun kısa farları aynı olanlara yapılabilir..

ama gerçekten tehlikeli olabilir,insanı çok rahatsız eder..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

1hafta kadar once, sol serit bombostu, bende 100 le falan giderken birden yer gök aydinlandi. Noluyoo laan simsek mi cakti falan derken, arkadaki mercedesi gordum, bi tane daha cakti simsegi.
    Yani demem o ki, harbiden simsek gibi

Sol şeridin zaten boş olması lazım. Olağanı bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımın farları orjinal full led sistem, çakma değil yani...

Dediğiniz çakarlar full led'lerde çok belirgin oluyor.
  • 6000Kdan girmişiniz ama K dediğiniz ışığın sıcaklığını yani rengini gösterir, 60000K diye birşey yok. Özellikle Bixenon araçlar, farlar bir süre yandıktan sonra selektör yapınca şimşek çakıyor gibi gösterebilir. Camlarım filmli olduğu için arka ve yan araçların ışıkları beni rahatsız etmiyor, bugüne kadar bmwlerden şimşek yemişliğim de var ama bu kadar büyütmemiştim.
  • sis olmadımı kolay kolay darda kalmadıkca sisi açmam yani lazım oldugu yerde

ama kendi aracıma ona bile takasım var şimşek far dediginiz mercekli fara mercegin değiştirilip cree led takılmasıdır

aydınlatmaya etki eder ışıl ışıl olur , selektör ise sol şeridi yavaş kullananlar için atmayı düşünüyorum

bide karşımdan garip gurup far rengiyle sisleri açanlar için ani selektör yapacam rahatsız ederse

tabi bu maddiyata bakıyor toplamda 700 tl yi buluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Android Terminatör -- 20 Mart 2016; 18:22:34 >
  • Bu tarz selektör yapanlara asla yol vermiyorum.

Siz de öyle yapın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.