Şimdi Ara

Sınav Anında Stres

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sene sınava çalışmayı öğrendim. Az buçuk çalışmayla girdiğim sınavda heyecandan Türkçe sorularını defalarca okudum. Düşünmekten heyecandan çok sürem gitti. Ama bu sene vicdanım rahat elimden gelenin en iyisini yaptım. Sınav anından korkuyorum. Çok heyecanlanıyorum ve bu sene son şansım . Nasıl sakin kalabilirim arkadaşlar ?

• Nefes egzersizi iyi gelebilir
  • 4-7-8 tekniği iyi gelebilir forumdan bir arkadaş söylemişti bana da araştırdım kaygı ve stresi azaltıyormuş onun haricinde sınava evde yaptığın netlerin beklentisiyle girmeni önermem çünkü sınav iyi gitmezse bu durum seni çok baskılar okuduğunu anlayamama vs. durumlarını yaşarsın heyecanını kontrol edemeyip.sınava bomboş bir kafayla girmeni öneririm yani girmeden önce şu neti yapacağım bu neti yapacağım değil mesela tytde 100 net yapan birisin sınava girerken 90 da beni mutlu eder kafasıyla girmeni öneririm sınav öncesinde rahatlatır seni.
    bide sınav başlayınca ilk 10 dk kontrolsüz bir heyecan oluyor en soğukkanlı insanın bile yönetemeyeceği bir heyecan buna alınabilecek en iyi önlem ilk 10dk en güvendiğin yerden sınava başla hem motivasyonun hem de özgüvenin artar yüksek motivasyonla başlarsın sınava ilk 10dkdan sonra normal sınav moduna dönülüyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 19 Haziran 2020; 14:51:56 >
  • Gerçekten çok mantıklı. Net düşünmemek lazım . Evet ilk anlar daha çok heyecan stres oluyor . Beni yanıltmayacak yerlerden çözersem daha çabuk adapte olurum doğru. İnş stressiz sakin bir sınav geçiririz. Çok teşekkürler dediklerinizi uygulayacağım
  • mandalinashottea kullanıcısına yanıt
    önemli değil hocam 4-7-8 tekniğinin videosunu da bırakayım incelemek isterseniz
    Barış Özcanyoutube
    4-7-8 -Derin Nefes Alma- Tekniği
    https://www.youtube.com/watch?v=Il42qK7_dGc
    iyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 19 Haziran 2020; 15:37:56 >

• Hocam ben bu tekniği 2 sene önce dershane sınavında denedim ve inanılmaz heyecanla başladım sınava.Önermem yani arkadaş kendisi yapmışsa bir şey diyemem.
  • hocam sınav anında çok heyecanlanırsan direk kontrolünü eline al ve sıradan deneme gibi düşün karşındakini ben bugün tyt çözerken kendimi aşayım gerçek sınavdaymış gibi hissedeyim dedim sorular kıvamındaydı bildiğin kendimi salonda 23.türkçe sorusunu çözerken hissettim bir daralma geldi fazla sağlam hissettim herhalde ilk senem olduğu için yok be ne heyecanlancam diye düşünüyordum ama alttan alttan bir şey kemiriyordu kalbe bir sıcaklık gelecek falan diye harbiden de okuduğumu evde bile anlamamaya başladım o stresi yönetmek için öyle düşündüm ve hemen ardından seni normal bir deneme olarak görüyorum dediğim an hemen eski halime döndüm rahat rahat tamamladım denememi bir iki saniyelik nefeslenme bugüne kadar çözdüğün onlarca deneme dünyanın sonu değil eğer streslenirsem yapmaman gereken kadar kötü yapıcam falan dersen beyin kendini korumaya alır bence çok daha rahat çözersin

• Hakan Turkcaparyoutube
    Sınav Kaygısıyla Başetme- Prof. Dr. Hakan Türkçapar
    https://www.youtube.com/watch?v=MeMOEGXwaMw&app=desktop

Şu videoyu izleyebilirsin.
    Birde sınav öncesi ve esnasında gevşeme egzersizleri var. Sınav öncesinde yapmak işe yarar. Denemeleri nasıl çözüyorsan sınavı da aynı düzende çözmek en doğrusu, ayrıca her somanda zor sorular olabilir. Kitapçıkta soruların sırası değiştiği için mutlaka kolayı da karışıma çıkacak siye düşünmek gerekli. Okurken önemli gördüğün yerin altını çizmek yapamadığını anladığın anda başka soruya geçmek seni rahatlatır.

• raaitben10 kullanıcısına yanıt
    4-7-8 teknigi sinav ani icin daha faydali olur
    hocam nefes egzersizi stres ve kaygiyi minimize eder ben yeni yeni denemeye basladim ise yariyor ozellikle ust uste soru yapamayinca sinava devam etmek yerine 20 snyi bu teknige ayirmak daha mantikli.hocam sen sinava baslamadan once bu teknigi kullanip nasil inanilmaz heyecanla basladin anlayamadim nasil bir sorun yaratti ? sen sinav esnasinda nefes egzersizi yapiyor musun tytde ? tyt 165 dk ayt gibi uzun soluklu sinav oldu 165 dk’nin tamamini cok iyi yonetmek lazim kritik yerlerde soluklanarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 19 Haziran 2020; 17:28:47 >
  • Ben branşlar bittikten sonra 2-3 dk bir şey çözmüyorum kafayı koyup yatıyorum.MSÜ’de yaptım Türkçeyi bitirip 2-3 dk yine matematik bittikten sonra da 2-3 dk dinleniyorum.Sürem bana fazlasıyla yettiği için de sorun olmuyor.Yaptıktan sonra gerçekten zihnim açılıyor gibi oluyor.
  • Ben hayatimin bu senesini saymazsak hep fevri biriydim bu sene ise sogukkanli olmayi ozellikle de sinav acisindan şöyle başardım:
    Hocam bu zamana kadar elinizden geleni yaptığınıza inanmaniz gerekiyor önce. Yok sunu da bunu da yapsaydim diye giderseniz yemin ederim o sizi yer bitirir.
    Sinav esnasında insanlari pek sallamayin yani cevrenizde eli ayağı titreyenler olacaktır. Siz önünüze bakarsiniz direkt.
    Birde şu neti yaparim kafasiyla girmemek lazim.Ben su şekilde cozecegim soruları:Sanki sinav sadece o sorudan oluşuyormuş gibi bakacagim yani.Turlama yapan biriyim ama bu ciddiyeti korursak büyük ihtimalle en az dikkat hatasıyla çıkarız.
    Arkadasin dedigi gibi ara ara dinlenmek harika bir sey.Kayipmis gibi geliyor ama alakasi yok.Ben turkce de 30 soru cozunce bir dinleniyorum 15 sn falan sonra sosyal fen bitiyor yine bir 15 20 sn artik neyse en son tr bitince son kez 1 dakika falan bir duruyorum.Daha berrak bir zihinle mata geçiyorum bu da netleri arttirdi ayrica netleri arttirmasa bile derin derin nefes almak size katki sağlar. Son test matematik orada da temel kavramlar bitince 15 sn falan neyse bir dinlenip kalani bitirmeyi planladim.

Sinava baslamadan da kitapçık üzerindeki bazi sayfalara turla yazacağım.3 5 sayfaya yazsak yeter.Mesele takilip kalmamak çünkü

hocam bunu daha öncesinde çok fazla deneyimlemek lazım kısa zamanda deneyip sınavda uygulamak özgüven ve cesaret ister 165dk'nın etkisiyle biraz daha rahat gerçekleştirebilir tabi ki.sınav esnasında iyi gitmediğin durumlarda turlayarak devam mı ediyorsun yoksa birazcık soluklanıp devam mı ediyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 19 Haziran 2020; 18:48:14 >
  • MSÜ’de aynen şöyle oldu
    Türkçe 20-25 dk’ da bitti ve 2-3 dk elimi yüzüme dirseğimi de masaya dayadım bekledim öyle.Sonra matta 32-33 soru işaretledim- 35-40 dk sürdü-takıldığım soruda direkt geçtim hiç uğraşmadım-sonra yine 2-3 dk dinlendim.Sonra fen ardından sosyal çözdüm yine dinlendim ve sınavın bitişine 45 dk vardı.İyi gitmezse soruyu direkt atlıyorum.(Burada belirteyim tr hızlı çözdüm normalde böyle çözerim ama MSÜ’de bu taktik işe yaramadı-6y-biraz yavaş çözerim TYT’de.)
    hocam yakın arkadaşım geçen sene 25 dkda türkçede 39/1 yaptı türkçeyi hızlı çözüp risk alınabilir bence özellikle paragraflarda ikinci üçüncü okuyuşta ilk okuduğun gibi anlayamıyorsun zaten vakit kaybına yol açıyor o yüzden tekte okuyup işaretlemek gerekli diye düşünüyorum.
  • zeki falan mı yoksa 10 15 tane deneme seti mi çözdü?
  • bouninboun kullanıcısına yanıt
    ilkokuldan beri bulduğunu okuyan birisi hocam çok donanımlı yetiştirdi kendini denemeyle ilgisi yok.
  • Ben zamanında bir kısmı(tr,sos,mat,fen) bitirdikten sonra en az 10 sn bekler 1 yudum su içerdim. Kendimi bu şekilde sakinleştiriyordum. Özellikle mat çözerken de içimden şarkı söylemek iyi geliyordu. Bence kendince farklı yöntemler dene.
  • Ben Teog ve msü sınavlarının ikisinde de aynı tarz heyecan yaşadım. İlk 5 dk heyecanlı oluyor insan sırf bu yüzden gittim msüde ilk soruyu direk yanlış yapmışım halbuki çok kolaymış. bu yüzden tytye direk tarihten 5 soruyu fulleyip öyle türkçeye geçeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.