Şimdi Ara

Şınav, Mekik ve Barfiks Programları (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.033
Cevap
707
Favori
932.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda genel inanış kardiyo tarzı hareketlerin, ağırlık çalışmadan önce yapılması gerektiği yönde. Aksini iddia edenler de var. Benim fikrim, ağırlık çalıştıktan sonra pek dermanınız kalmayacağı için, şınav-mekik-barfiks programını, ağırlık çalışmadan önce uygulamanız yönünde. Önce veya sonra, çok da farketmez aslında.
  • setler arası dinlenme süresi çok önemli bilenlere soruyorum mesela 1 dk diyor bu ne kadarı aşmamalı sizce?
  • Beyler ben mekik çekerken çok az kalkabiliyorum sizde de öylemi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu kadar kalkmak yeter, oturma pozisyonuna kadar gelmenize gerek yok.

"Daha ileriye gideyim" derken boynunuzu zorlayıp incitmeyin, o yüzden elleriniz kafanızın arkasında değil, göğsünüzde olsun çapraz vaziyette.
  • 6.hafta ne zor ya 175 şınavın üstüne bide 55 şınav çekiyoruz
  • Barfiks programında ilk 3 haftanın resmi görünmüyor düzeltir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 10 Eylül 2015; 13:28:41 >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Eksik resimleri ekledim tekrar. Uyardığınız için teşekkürler
  • Hocam tekrar merhaba, kusura bakmayın çok soru sordum size ama ben programın 2. haftasının yarısındaydım bırakmak zorunda kaldım çalışmak için zamanım olmadı. Tekrar başlayacağım da baştan mı başlayayım yoksa kaldığım yerden mi ?

Bir de programı ya unutuyorum ya da yapasım gelmiyor bunun bir çözümü var mı yani motive olmak için ne yapılabilir ? Vücuda biraz şekil vermek istiyorum bayağı saldım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dörtçeker -- 10 Eylül 2015; 14:10:59 >
  • Bence baştan başlayın, zorlanırsınız yoksa 3. haftadan sonra (hangi programdan bahsediyoruz bilmiyorum ama genelde üçü de 3. haftayla birlikte ağırlaşıyor).

Unutmamak veya kendimi harekete geçirmek için ben genelde odama dolabın kapağına bir şeyler asarım. Sürekli gözümün önünde olunca ister istemez kendimi yapmak zorunda hissediyorum. Ağırlık çalışması için de aynı şey geçerli.
  • +1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel ellerinize sağlık. Mekiği yapıyorum. Bi hafta içinde de barfiksi de ekleyeceğim

• Sinav-mekik-barfiks programlarinin yeterli olacagini dusunmuyorum. hic yoktan iyidir tabi ama ne omuz, ne bacak ne tam anlamiyla kol calisiliyor. ozellikle bacagi pas gecenlerin yatacak yeri yok

sadece bu hareketleri yapmaktansa haftalik tum vucut iceren(ev tipi) program daha iyi degil mi? unutmayin vucut bir butun ve tamamina saygi gostererek calismalisiniz.

bence bir calisma programi sunlarin tamamini icermeli en azindan. bunlarin varyasyonlari ya da hepsinden en azindan 1 tane.

-eve alinacak bir dumbell seti ve bechle yapilabilir. bir de barfiks tabii.

1)Sinav-mekik-barfiks (bundan yola ciktigimiz icin)
    2)Legs*-dip-shoulder press (evde dip icin ben de cozum onerilerini bekliyorum. masa dip'i degil tabi gercek dip)
    3)bicep curl/forearms/

en ama en basic'i bu sekilde olmali. hatta dumbell bench press ve dumbell row'la daha guzel olur. dip yapamiyorum dersek french press.

ayriyeten cardio ve beslenme de bu yaptiklarimiz kadar onemli.

siraya gore yazmadim. daha bilgili bir abi gelip bu yazdiklarimdan bir program cikarsa ne guzel olurdu hatta. ya da belki yapilmisi vardir. bilen varsa bi soyleyiverirse cok sevinirim.

son olarak bkz: Scooby's home workouts

let this man be your guideline, ahali. eger evde calismak tek alternatifinizse.

herkese bol sans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezequiel1 -- 16 Eylül 2015; 22:22:32 >

• ezequiel1 kullanıcısına yanıt
    Bu konu ne zayıflama, ne de kondisyon konusu. Şınav-mekik-barfiks sayılarını artırmak isteyenlere yönelik bir konu. Yani "hedefi kondisyon kazanmak olanlar şınav çekmelidir" diye bir iddiamız yok zaten, ki konuyu okusaydınız görürdünüz bundan bahsetmiştim.

Bahsettiğiniz türden konular zaten mevcut forumda, imzama bakarsanız evde dambıl çalışmakla ilgili başka bir konu daha hazırladım.
  • Şınav ile başladım Allah razı olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kollarımın şınav çekemeyecek kadar güçsüz olduğunu fark ettim.

• kilom 110kg, boy 1.99 yaş:28 askerde ne güzel 50 mekik, 12 barfix, 35 şınav çekiodum ama 84 kiloydum, 2 hafta önce şınav çekmeye başladım , ilk çekmede 5 tane çekebildim, 3 gün önce denedim bir yatışta 24 çekiyorum ama bir seferde olmuyor, ellerim üzerinde 3 kez dinleniyorum, mesela 12 - 6 - 6 oluyor , aralarda 3-4 sanıye durup nefes alıp dinleniyorum ama şeklimi bozmadan eller üstünde, 2 gündür yukardaki programa göre gidiyorum, bu gün 20dk koştuktan sonra 10-12-8-8 şınav yaptım, mekik zaten basit şimdilik 30 yapıyorum, ama şu barfiks i napıcam bilmiyorum ya, malesef 0 , nizami hiç çekemiyorum, askerdede zaten bel vurarak 12 çekiodum, şimdi kiloda arttı, ayagımla biraz hız verdigimde ve kollar azıcık katlandıgında 2 tane çıkarabiliyorum ama 1 ayda 12 tane çekebilmem lazım, daha doğrusu polislik sınavı var, herşey için 1dk vericekler, maax ne yapılırsa onu yazıcaklar, yani ben 1 dk 'da 12 barfix , 40-45 mekik, 40 şınav, 400metre koşu yaparsam iyi olur ama :( bünye büyük ve o kadar hızlı nasıl yapıcam bilmiyorum, bide gecen gün 400 metre koşmayı denedim, 200 metreyi 47 saniyede koşabildim:))))) 400 nolucak hiç bilmiyorum

• Hiç barfiks çekemiyordum bu programı denedim zor geldi bıraktım şimdi yine başladım ve 0 barfiksten 8 barfikse kadar çıktım
  • Benim anlamadığım nokta, mesela ilk hafta 6-10 şınav sütununa göre uyguladım. Sonra direk ikinci hafta da yine 2. sütundan mı devam edicem, yoksa kendimi test edip 11i geçiyorsam 2. hafta 3. sütundan mı devam edicem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarzoCharlie

Benim anlamadığım nokta, mesela ilk hafta 6-10 şınav sütununa göre uyguladım. Sonra direk ikinci hafta da yine 2. sütundan mı devam edicem, yoksa kendimi test edip 11i geçiyorsam 2. hafta 3. sütundan mı devam edicem?

2. haftanın 2. sütunundan devam. 3. haftaya başlamadan önce ise yorgunluk sınavına göre, yani yapacağınız max şınav sayısına göre yeni sütun belirlemiş olacaksınız. Açıklamalara bakınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.