|
SINAV SONRASI YAŞANAN MORAL DÜŞÜKLÜĞÜ
-
-
Ben rahattım. Ailem her şeyi bana bırakmıştı. Sen nasıl uygun görüyorsan onu yap dediler.
-
kac geldi hocam sizin -
24k sayisal ama gecen senedenim ben. Bu sene girmedim -
gayet güzel hocam. tebrik ederim -
upp -
Bence ailenin tepkisi kötü değil. Sonucu güzel bulmayıp sana kızsalardı daha kötü olacaktı. Çocuklarından beklentiyi çok yükselten aileler de var. Arkadaşım sınava 1 ay kala 25 ayt neti yapıyordu, babası tıp bekliyordu çocuktan. Az önce aradım 140k yapmış, sesi de baya kötüydü. Yani böyle de olabilirdi.
-
hocam sene içerisinde buna dair şaka ve laf sokma durumları olacak bunu şimdiden öngörebiliyorum. bu sözleri zaten bana kızdıklarının bir göstergesi oradaki vurgu şükür değil.
bahsettiğiniz durumlarda ise ebeveynler çocuklarına gereksiz bir baskı yaratarak potansiyel sonucunu düşürüyorlar aslında, bunun farkında değiller. arkadaşınız daha anlayışlı bir ortamda eminim çok daha iyisini yapardı. -
Benimkiler de yapıyor, çok kulak asma. Gün boyu bana herkes hak ettiğini alıyor falan dediler. Tabii, ben bunun altında yatan mesajı anlıyorum. Ama umarsamıyorum. Baskı seviyesine erişmediği sürece ufak iğnelemelerden zarar gelmez. Eğer evdekiler bu iğneleme işini abartıyorsa onlara bunun sizi olumsuz etkilediğini söyleyin. Bence anlayışla karşılayacaklardır. En kısa sürede bu sınavın etkisinden kurtulup çalışmaya başlayın bence. Mezun yılı nasıldır bilmiyorum ama evdekiler yapmasa bile baskı hissedeceksiniz. Ama çalıştığınız sürece bu baskı sizi olumsuz etkilemez. Bu arada arkadaşım konusunda da haklısınız, evdeki ortam ona olumsuz etki etti.
-
size kaç k geldi bu yıl -
say 2164 geldi, hocam.
-
hocam çok iyi yapmışsınız mezun muydunuz -
Teşekkür ediyorum. Yok, hocam. 12. sınıfım ben.
-
9. sınıftan beri istikrar var belli ki hocam tebrik ederim. bana mezun senem için ne önerirsiniz disiplini sağlayabilmek adına -
Ben yaşadım en babasını hemde 20k bekliyorken 40k geldi o hayal kırıklığını o başarısız olma hissini anlatamam ama şu an mutluyum çünkü yazıcam bu sistemde kumarhanede bir zar daha atıp stresten hasta olmaya değmez çünkü ayrıca üniversitelerde bu kadar önemli değil ilk 50k da aralarında çok fark bulunmuyor -
mezun senen miydi dost -
Evet doğru düzgün çalışamadım manevi sebeplerden dolayı çok kötü dönemler atlattım evet belki seneye tekrar mezuna kalırsam çok daha iyi yapabileceğimi de biliyorum ama deyiceğini düşünmüyorum burada artık ilgim olmayan ileride bir işime yaramicak bilgileri kafama doldurmak istemiyorum. 12k tyt koruma 24k çekti ya şaka gibi -
şans seninle olsun hocam umarım istediğin gibi olur her şey. ben bu sene ailemle napıcam onu bilmiyorum ama….
Benzer içerikler
- kenko kronometre saat başı ötüyor ne yapmalıyım
- ihlas vakfı hangi cemaatin
- ayt biyoloji kaynak önerisi
- ayt fizik formülleri
- myp ile yatay geçişte 1. sınıftan mı başlanır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X