Şimdi Ara

sınav yılında evde çalışan kardeşime ders için oyun bilgisayarı mı/tablet mi almalıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam hocamlar, erkek kardeşim bu sene 12.sınıfa gidiyor ve yoğun bir şekilde internet üzerinden ders ve soru çözümü diinliyor. kullandığı tablet benim 2016 yılında meb'in verdiği fatih projesi tableti herhangi bir root vs atmadım ilk ayarında duruyor ama şuan bazı soru çözüm sitelerini açmıyor ve uygulama indiremiyoruz. kendisi bilgisayar mühendisi olmak istediği için sınav senesi bitince zaten güzel bi bilgisayar alacaktık acaba bilgisayarı şimdiden alsak da zaman tasarrufu mu sağlasa (ama oyunlara sarar ve ders çalışmayı bırakır korkumuz da yok değil) yoksa tablet alsak yeter mi? tablet fiyatları zaten uçmuş pc lerden hiç bahsetmiyorum bile pc alırsak 9-10k civarında bi şey olacak. kararsız kaldım arkadaşlar yorumlarınız değerli thx.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lowIQdetector -- 16 Eylül 2020; 18:16:38 >

• hocam bence tablete root atın.kardeşinize bi iyilik yapmak istiyorsanız da bilgisayar almak yerine nakiti altına çevirin uni kazanınca araştırıp istediğini alsın.Hem bu süre zarfında kuvvetle ihtimal altına çevirdiğinizden ve altın yükseleceğinden daha iyi bi makine alırsınız.ben olsam böyle yapardım karar sizin
    Tablete güzel bir root atın veya birine yaptırın. Root attıktan sonra tablet bütün sitelere girebilir ve bütün uygulamaları indirebilecek nitelikte olacaktır. Bu da bir sene boyunca kendisini idare ettirecektir.

Bilgisayar fiyatları ise dolar kuruna ve vergilere bağlı. Bu yüzden çok büyük ihtimalle gelecek sene daha pahalı olacaktır. Tavsiyem illa alınacaksa bu sene alınmalı diye düşünüyorum.

Ayrıca hazır bilgisayar yerine ekran kartı, işlemci gibi malzemeleri kendiniz alıp kasayı kendinizin toplamasını öneririm. Çünkü aynı ekipmanları içeren hazır toplanmış bilgisayarlar, kendi topladığınız bilgisayar fiyatından epey pahalı olmakta.
  • Tablete güzel bir root atın veya birine yaptırın. Root attıktan sonra tablet bütün sitelere girebilir ve bütün uygulamaları indirebilecek nitelikte olacaktır. Bu da bir sene boyunca kendisini idare ettirecektir.

Bilgisayar fiyatları ise dolar kuruna ve vergilere bağlı. Bu yüzden çok büyük ihtimalle gelecek sene daha pahalı olacaktır. Tavsiyem illa alınacaksa bu sene alınmalı diye düşünüyorum.

Ayrıca hazır bilgisayar yerine ekran kartı, işlemci gibi malzemeleri kendiniz alıp kasayı kendinizin toplamasını öneririm. Çünkü aynı ekipmanları içeren hazır toplanmış bilgisayarlar, kendi topladığınız bilgisayar fiyatından epey pahalı olmakta.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung galaxy s6 lite , huawei matepad pro 2 si de üzmez bence 2.5 a s6 lite alın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler hocam tablete root atmayı deneyeceğim. şuan için bilgisayar toplama seçeneğini düşnümüyoruz. bilgisayara karar verirsek bu modelde karar kıldık. bunun hakkında bi yorumunuz var mıdır? casper almayın vs. gibi

• lowIQdetector L kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum hocam, ben en son iki sene önce bilgisayar toplamıştım.

• Ultrabook bakin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliği okuyacaksa şimdiden güzel bir bilgisayar alsın. Seneye bilgisayarlar daha pahalı olacaktır. Hem kârlı çıkar hem rahat eder.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayar alın hocam kendi sorumluluk sahibiyse oynamaz zaten oyun oynasa bile dozunda oynar siz de hem kurdan ve eklenecek vergilerden daha az zarar görmüş olursunuz sorumluluk sahibi değilse de sınırlandırırsınız ama sorumluluk sahibi olmamasının yanında bir de sorunlu bir çocuksa (bkz:abim) almayın bilgisayar hatta üniye geçtiğinde bile almayın oyunla bozar kafayı okul lablarındakileri kullansın

• hocam bence tablete root atın.kardeşinize bi iyilik yapmak istiyorsanız da bilgisayar almak yerine nakiti altına çevirin uni kazanınca araştırıp istediğini alsın.Hem bu süre zarfında kuvvetle ihtimal altına çevirdiğinizden ve altın yükseleceğinden daha iyi bi makine alırsınız.ben olsam böyle yapardım karar sizin
    selamlar hocam,casper excalibur g770 kullanıcısıyım.attığınız linkte win10 sürümlü gözüküyor size önerim bu modeli hepsiburada üzerinden freedos satın almanız.win10'u 50 tlye retail lisans olarak satın alabilirsiniz zaten.7-7.5k ya denk gelecektir eğer freedos alırsanız.
  • köprüden önce son çıkış kullanıcısına yanıt
    cevabiniz için teşekkürler hocam. laptoptan memnun musunuz?
    daha 1 aydır kullanıyorum ama pişman etmedi hocam,tek problemim oyun oynarken 70-75 derece oluyor o da diğer laptoplara kıyasla bayağı düşük bir sıcaklıkmış zaten.
  • Kalemli tablet almanızı ya da elinizdekini yola sokmanızı tavsiye ederim.Bilgisayardan da tabletten de ders çalıştım sene boyunca.Eğer bilgisayar alacaksanız bile yanına ucuz yollu bir grafik tablet ayarlamaya bakın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik istiyorsa laptop daha mantıklı olur ilerde de kullanir

• tablet alacaksanız ipad alın
  • m51 kullanıcısına yanıt
    Ipad hic ozgur degil ya :/ istedigini yapamiyorsun. Samsung ve huawei one cikiyor bu konuda

• Ayni ikilimde ben de kaldim su kardesim sinav yilinda benim de okul online telden halledilirsem telden gircem derslere mumkun oldugunca o bilgisayari almayacagim kendini kaybeder taa küçükken telefon aldigimizda bile bagimli oldu oyun bilgisayarini gorunce delirir uniyi kazansin alirim ona istedigini

• kardesinizi tanimakla alakali durum

oynar kesin derseniz almayin kontrollu birisiyse alin gitsin bir sey olmaz

• özgür olunca ne yapacaksın
  • m51 kullanıcısına yanıt
    Kolay erişim?? Surekli seni kisitlayan bir cihaz mi yoksa sana lazim olan uygulamayi istedigin zaman indirmek mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.