Şimdi Ara

Sinirlendiğimde Kendime Devamlı Zarar Veriyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
7.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar... Yaklaşık 3 haftadır sinirlendiğimde (her şeye sinirleniyorum) kendime engel olamıyorum. Kendime zarar vermezsem sinirim geçmiyor. Mesela örnek vermem gerekirse dün akşam 2 yıldır beraber olup 1 hafta önce ayrıldığım kızla telefonda konuştum. O Kadar çok sinirlendimki. Elimde telsiz telefon vardı hani bu ev için olanlardan. Onu direk duvara fırlattım. 2 parçaya ayrılmış ama toparlayabildim. Ardından tıraş bıçağını kırıp jileti aldım. Jiletle sol kolumun dirsekle bilek arasına kızın adını kazıdım. Ama bunların hiçbirini o an isteyerek yapmıyorum. Değişik bir duygu pek anlatamıyorum. Bu Olaylardan biriydi sadece. Sinirlendiğimde yarım dakika boğazını sıkmıştım 3 gün önce ablamın. Babam zor ayırmıştı. Ben 20 Yaşındayım Şuanda. Duvarlara yumruk atıyorum bazen. Hatta 2 Kere İlaçla intiharı bile denedim bu süre içerisinde. Birinde yakalandım birindede hiçbir halt olmadı. Keşke olsaydı aslında yaşamak içinde bir sebebim yok. Özellikle şu 1 haftadır çok bunalım içersindeyim. Bunaldığım zaman kendime zarar vermiyorum ama hep intihar etmek istiyrum. Psikolojim Çok Bozuldu. Mesela 2 gündür bileklerimi kesmeyi düşünüyorum o duygusal anlarımda. Ama kendime engel olamıyorum bunları yaparkende. Şimdi sizden yardım almak istediğim konu tam olarak şu:

Büyük ihtimalle bu hale gelmemin tek nedeni ayrılık. Ama buna çözüm bulmalıyım. Psikoloğa gitsem yararı olurmu yada sizin önerebilceğiniz başka şeyler varmıdır? Bu Konuda gayet ciddiyim lütfen dalga geçmeye yeltencek kişiler yorum yazmasın.

Bu Arada Kolumdakileri ailem görmesin diye bu sıcak havada uzun kolluyla dolaşıyorum. Daha doğrusu odamdan çıkmıyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sinirlenince Kendine Zarar Vermeyi Bırakmanın Yolları

Sinirlendiğin zamanlarda kendine zarar verme eğilimin varsa, bu durumu ele almak için adımlar atman çok önemlidir. Kendine zarar verme, çözülmemiş duyguların ve stresle başa çıkma mekanizmalarının bir belirtisi olabilir.

Kendine Zarar Vermenin Nedenleri

• Duyguları düzenlemede güçlük
    • Stres ve bunalımla başa çıkmada zorluk
    • Travma veya istismar öyküsü
    • Madde kullanımı veya bağımlılığı

Kendine Zarar Vermenin İşaretleri

• Cildini kesmek veya yakmak
    • Kendine vurmak veya kafa atmak
    • Nesneleri kendine saplamak veya fırlatmak
    • Kendini aç bırakmak veya aşırı yemek yemek

Kendine Zarar Vermeyi Bırakma Yolları

Kendine zarar verme dürtülerini kontrol etmek ve durdurmak için yapabileceğin birkaç şey var:

• Duygularını Anla: Neden sinirlendiğini veya stresli hissettiğini anlamaya çalış.
    • Sağlıklı Baş Etme Mekanizmaları Geliştir: Egzersiz yapmak, meditasyon yapmak veya bir arkadaşınla konuşmak gibi stresle başa çıkmak için sağlıklı yollar bul.
    • Profesyonel Yardım Al: Bir terapist veya danışman, duygularını düzenlemeni, sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirmeni ve kendine zarar vermeyi bırakmanı destekleyebilir.
    • İlaç Tedavisi: Bazı durumlarda, ilaçlar duygularını düzenlemene ve kendine zarar verme dürtülerini azaltmana yardımcı olabilir.
    • Destek Grupları: Kendine zarar vermeyle mücadele eden diğer kişilerle bağlantı kurmak, destek ve anlayış sağlayabilir.

Sonuç

Kendine zarar verme ciddi bir sorundur ve bunu ele almak için yardım aramak çok önemlidir. Yukarıda belirtilen adımları izleyerek, kendine zarar vermeyi bırakabilir ve duygularınla sağlıklı bir şekilde başa çıkmayı öğrenebilirsin. Unutma, yalnız değilsin ve yardım mevcut.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Başkasına zarar vermekten iyidir. Gerçi ablanada saldırmışsın.

Ama sen bayağı abartmışsın. Psikoloğa filan görün derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 21 Ağustos 2010; 13:35:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilentMassacre

Ben Ciddiyim Aynı Konumda Kendinizin Olduğunu Düşünseniz?
  • sigara kullanıyormusun?
  • quote:

sık kafana kurtul...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilgezer

sigara kullanıyormusun?
    psikoloğa gidersen ters birşey söylerse ona da saldırırsın.ama git yani tek çözüm o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

sık kafana kurtul...

Gitmeden önce senide yanımda götürürüm

Hayır Kullanmıyorum Sigara..

quote:

Orijinalden alıntı: akik

psikoloğa gidersen ters birşey söylerse ona da saldırırsın.ama git yani tek çözüm o

Bu Sorunu Ailemle Paylaşmaya Çekiniyorum Açıkcası Ama Sonum Orası Olcak Galiba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savelos -- 21 Ağustos 2010; 13:38:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Savelos

quote:

sık kafana kurtul...

Kavga da söylenmez.
  • quote:

quote:

sık kafana kurtul...

quote:

Orijinalden alıntı: akik

Bu Sorunu Ailemle Paylaşmaya Çekiniyorum Açıkcası Ama Sonum Orası Olcak Galiba..

Alıntıları Göster
    Xanax ı aldı savelos uykuya daldı savelos..

• quote:

quote:

quote:

sık kafana kurtul...

Kavga da söylenmez.

Alıntıları Göster
    Seni kız mı yarattı kız mı büyüttü kız mı rızkını verdi de kız için yaşayıp ölüyorsun Allah'a yönel manevi boşluktan oluyor böyle şeyler Allah için yaşa Allah için öl başka hiç bir için yaşanılmaz da ölünmez de aklını başına al...

• quote:

Ben Ciddiyim Aynı Konumda Kendinizin Olduğunu Düşünseniz?

Alıntıları Göster
    saglam bir dayak yemege ihtiyacın var

ya başkasından dayak yememişsin ya da dayak istiyorsun
  • quote:

quote:

quote:

sık kafana kurtul...

Kavga da söylenmez.

Alıntıları Göster
    Sen sinir hastası olmuşsun. Herbşey yapabilirsin. Hatta vakit kaybetmeden acile git. Benim amcaoğluda aynı günde 3 kişi ile kavga ediyor yok yere ama hala ölmedi nasıl olduysa 2 kere intiharı var. Biri ilaç biri haliçten atladı. Ölüm onun için sıradan bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-87C36FFD1

Alıntıları Göster
    Bende de var ama en fazla duvara yumruk atarım.

Bi keresindede çıkardığım pentium 4 işlemciyi ters takmışım.Yamultu dişleri.Çalışmayınca dişli bölümünü kafama vurmuştum.Çok pis acıttı meret.
  • quote:

Orijinalden alıntı: microq

Tyler Durden konuştu.
  • quote:

quote:

Tyler Durden konuştu.

Alıntıları Göster
    ibretlik hayat hikayesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-87C36FFD1

Alıntıları Göster
    Seni çok iyi anlıyorum. Ben de çok fazla sinirliyim. Herşeye anında sinirleniyorum ve acayip bir zarar verme isteği oluyor ve değişik bir güç kapsıyor insanı. Kontrol etmesi çok zor... Bir kaç sene önce odamdaki eşyaları dağıtır,evdeki herşeye zarar verirdim. Şimdi insanlara da zarar veriyorum... Ben kendime zarar vermiyorum ama etrafıma oldukça fazla zarar veriyorum ve o an hiçbişey umrunda olmuyor insanın gerçekten. Bir çok kez evden kaçtım. Şu an bildiğim tek şey,sinirlendiğim anda kendimi kontrol etmek zorunda olmam. Herşeyin o şekilde daha güzel olucağını düşünmeye çalışıyorum ve kendimi zaptediyorum. Belki sen de böyle yapmalısın,kendini kontrol etmeye çalış,sinirinin geçtikten sonraki halini düşün. Gerçekten bu kontrolü sağlamak çok zor oluyor...

• quote:

Ha HA Çok Komiksin... Ciddi Birşey Bu Senin Anlamanı Bekleyemem Zaten...

quote:

Orijinalden alıntı: tahmaz88

Seni kız mı yarattı kız mı büyüttü kız mı rızkını verdi de kız için yaşayıp ölüyorsun Allah'a yönel manevi boşluktan oluyor böyle şeyler Allah için yaşa Allah için öl başka hiç bir için yaşanılmaz da ölünmez de aklını başına al...

Kesinlikle Haklısın Ama Benim Pek Dini Bilgilerim Yoktur. Belkide Bu Yüzden Oluyordur.

quote:

Orijinalden alıntı: minimalist

Sen sinir hastası olmuşsun. Herbşey yapabilirsin. Hatta vakit kaybetmeden acile git. Benim amcaoğluda aynı günde 3 kişi ile kavga ediyor yok yere ama hala ölmedi nasıl olduysa 2 kere intiharı var. Biri ilaç biri haliçten atladı. Ölüm onun için sıradan bir şey.

Acile Gitmek Yanlış Olmazmı Onun Yerine Bi Psikologtan Randevu Alsam? Bu Arada Ciddi Yorumun İçin Teşekkür Ederim.

• quote:

quote:

sık kafana kurtul...

neden olmasın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: marsis

Seni çok iyi anlıyorum. Ben de çok fazla sinirliyim. Herşeye anında sinirleniyorum ve acayip bir zarar verme isteği oluyor ve değişik bir güç kapsıyor insanı. Kontrol etmesi çok zor... Bir kaç sene önce odamdaki eşyaları dağıtır,evdeki herşeye zarar verirdim. Şimdi insanlara da zarar veriyorum... Ben kendime zarar vermiyorum ama etrafıma oldukça fazla zarar veriyorum ve o an hiçbişey umrunda olmuyor insanın gerçekten. Bir çok kez evden kaçtım. Şu an bildiğim tek şey,sinirlendiğim anda kendimi kontrol etmek zorunda olmam. Herşeyin o şekilde daha güzel olucağını düşünmeye çalışıyorum ve kendimi zaptediyorum. Belki sen de böyle yapmalısın,kendini kontrol etmeye çalış,sinirinin geçtikten sonraki halini düşün. Gerçekten bu kontrolü sağlamak çok zor oluyor...

Kesinlikle Kontrol Edemiyorum. Bende Çevremdekilere Çok Zarar Verdim Ama Kendime Daha Çok Veriyorum. Umarım Bende Senin Gibi Kontrolu Başarabilirim. O Sinirli Anda İnsanı Sanki Başka Biri Kontrol Ediyor. Sonrasını Düşünmeden Yapıyorsun Yaptığını. Sonrada Pişmanlık Geliyor Peşinden...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.